Yoghurt poffertjes met pure chocoladesaus. Niets zo lekker dan een bord warme poffertjes op een luie zondagochtend. Ik maak mijn poffertjes vaak met biologische yoghurt erdoor. Hierdoor worden ze lekker fris. Wist je dat het heel makkelijk is om zelf poffertjes te bakken? Poffertjes worden meestal gemaakt met gist en hierdoor moet het beslag even rijzen, maar je kunt de gist heel makkelijk vervangen door bakpoeder of baking soda. Werkt ook perfect én je kunt het beslag direct gebruiken. Serveer de yoghurt poffertjes met kokossuiker, stroop, ahornsiroop of (nog lekkerder) met verse aardbeien en pure chocoladesaus erover.. Aangezien er in kant en klare chocoladesauzen meestal maar 6 tot 10 % cacao te vinden is (de saus bestaat grotendeels uit suiker en glucosestroop), maak ik altijd mijn eigen chocolade saus door een reep pure chocolade te smelten. Dat is naast gezonder ook nog eens een stúk lekkerder!
Yoghurt poffertjes
Voor mijn gerechten kies ik zoveel mogelijk voor biologische producten. Wist je bijvoorbeeld dat biologische groenten en fruit op een natuurlijk tempo groeien en hierdoor voedzamer en smaakvoller zijn? Maar het belang van biologische producten gaat natuurlijk veel verder dan smaak. Zo draagt de biologische sector zorg voor het milieu, het klimaat, de biodiversiteit en de dieren. Daarom vind ik het echt een tóp initiatief dat Plus supermarkt biologische producten toegankelijk wil maken voor iedereen. Zo is sinds dit voorjaar alle dagverse melk en karnemelk van het PLUS huismerk standaard biologisch (zonder prijsverhoging) en vanaf deze maand is alle dagverse yoghurt dat ook! PLUS vroeg mij deze boodschap te communiceren en dat doe ik maar al te graag, want ik vind het fantastisch dat ze de drempel voor biologisch eten op deze manier verlagen. Hieronder vind je daarom een heerlijk recept voor poffertjes gemaakt met biologische yoghurt.
Eet smakelijk en geniet ervan :D
Dit heb je nodig voor deze yoghurt poffertjes met pure chocoladesaus / 4 porties
- 100 gr boekweitmeel
- 200 gr bloem
- 300 ml biologische volle yoghurt
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2 eieren
- 150 ml biologische melk
- 80 gram pure chocolade – 75% cacao
- Voor erbij: vers fruit zoals aardbeien of banaan
* Eet je glutenvrij? Vervang de bloem dan door eenzelfde hoeveelheid zelfrijzend glutenvrij bakmeel en voeg daaraan 1 tl (in plaats van 2 tl) bakpoeder toe.
Zo maak je het
Meng de bloem, het boekweitmeel, het bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg de eieren en de helft van de yoghurt toe en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg daarna de rest van de yoghurt toe en blijf kloppen.
Verwarm de poffertjespan en vet deze in met boter. Vul de kuiltjes met beslag. Dit kun je met een lepel doen, maar ik vind het makkelijker om het beslag eerst in een flesje te gieten.
Bak de poffertjes tot de bovenkant gestold is. Keer de poffertjes daarna om. Bewaar de eerste batch poffertjes onder een bord zodat ze warm blijven.
Smelt de chocolade au bain marie. Serveer de poffertjes met de chocoladesaus en verse aardbeien of plakjes banaan. Een toetje slagroom erbij is ook erggg lekker kan ik je vertellen ;)
Check mijn kookvideo op Instagram om te zien hoe je de poffertjes maakt!
Klinkt echt super lekker
Heerlijk, ik heb ze zelf met een bosbessen jam en kokosnootvlees geserveerd. Verukkelijk!
Dat klinkt ook heerlijk!