Yoghurt ontbijttaartje met pindakaas en granola

Yoghurt ontbijttaartje met pindakaas en granola

Dit yoghurt ontbijttaartje met granola is het perfecte ontbijt voor op haastige ochtenden. En hij ook nog eens lekker voedzaam! Het deeg voor de bodem maken we namelijk van havermout en de vulling bestaat uit volle biologische volle yoghurt. Eigenlijk is dit ontbijttaartje gewoon een héle fancy versie van een simpele kom yoghurt met granola. Ik maakte dit yoghurt ontbijttaartje op zondag en hierdoor ontbeten we op maandag, dinsdag en woensdag met taart. Eerlijk, klinkt fantastisch toch? Je snijdt een stuk af en klaar is kees. Een lepel knapperige granola erop, eventueel een klodder notenpasta of pindakaas.. Echt heer-lijk.

Yoghurt ontbijttaartje met pindakaas en granola

Ontbijten met taart

De basis van de taart (de bodem van havermout met daarop de yoghurtvulling) is op zich al super smaakvol, maar je kan de boel naar wens natuurlijk altijd een beetje opvrolijken. Zo strooi ik er voor het serveren graag nog wat knapperige granola over met een drizzle pindakaas, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor frambozen met stukjes pure chocolade. Of plakjes banaan met amandelpasta en een snuf kaneel. Of blauwe bessen en honing.. Kies vooral wat jij lekker vindt.

Geniet van dit heerlijke en voedzame ontbijt!

 

Heb je deze voedzame ontbijtrecepten al gezien?

Glutenvrij appel amandelbroodje

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Chocolade bieten smoothie (bowl)

Yoghurt ontbijttaartje met pindakaas en granola

 

Dit heb je nodig voor dit yoghurt ontbijttaartje met pindakaas en granola

  • 5 medjoul dadels – 100 gr totaal
  • 125 gr havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 30 gr kokosvet
  • 1 tl kaneel
  • rasp van een halve citroen

Voor de vulling

  • 350 gr biologische volle yoghurt
  • 3 gr agar agar – een flinke theelepel
  • 1 tl vanille essence
  • Toppings: granola en pindakaas/notenpasta. Oké oké, en een paar mokkaboontjes dan. 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en doe deze samen met de overige ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine. Geen keukenmachine in huis? Kneed de ingrediënten dan gewoon met de hand.

Bekleed de bodem van een ronde springvorm (18 cm) met bakpapier. Schep het deeg in de vorm en druk goed aan. Schuif de bodem voor 10 minuten in de oven.

Ga verder met de vulling. Meng in een kleine pan de agar agar met 70 ml water en breng aan de kook. Roer direct de yoghurt en vanille essence erdoor. Laat dit geheel maximaal (!) twee minuten zacht pruttelen. Niet langer, anders gaat de yoghurt schiften.

Schenk de yoghurtvulling op de bodem en zet de taart minimaal twee uur in de koelkast om uit te harden.

Snijd de taart in punten (je kunt eventueel ook een paar puntjes invriezen) en garneer voor het serveren met granola en pindakaas.

De ontbijttaart kun je drie dagen bewaren in de koelkast.

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.