...

Appelpartjes met honingpindakaas en dadels

Appelpartjes met honingpindakaas en dadels

door | jan 5, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Het is een niet zo voor de hand liggende combinatie maar appel en pindakaas zijn echt heel erg lekker samen. Ik ben onwijs fan van fruitrepen en plakken cake (homemade natuurlijk ; ) als tussendoortje, maar als je de ingrediënten niet in huis hebt of je gewoon geen zin hebt om te bakken is dit een perfecte oplossing. En ook fijn voor onderweg. Je hebt tegenwoordig van die ‘snackbakjes’ waar je bijvoorbeeld fruit in kunt doen en waarin ook zo’n handig bakje zit voor dips. Tip van de week: stukjes appel erin, pindakaas in het bakje en je hebt een lekkere snack voor onderweg.

Voor de mensen die mee doen aan de 30 days of yoga challenge: Hoe gaat het bij jullie? Ik moet eerlijk zeggen dat het op vrije dagen prima gaat, maar op werkdagen een stukje minder. Eerder mijn bed uitkomen voor een half uurtje yoga valt mij zwaar en dus ga ik er vanaf nu s’ avonds tegen aan. Voor de ochtendmensen is dit recept een prima pre yoga ontbijtje. Niet te zwaar en toch een fijne opstarter. En als je twee porties maakt kun je de andere helft meenemen naar werk.

 

12

 

Dit heb je nodig

  • 1 grote zoete appel (ik nam Jonagold)
  • 2 el pindakaas (ik gebruikte mijn zelfgemaakte honingpindakaas. Het recept vind je hier. Je kan natuurlijk ook gewone pindakaas of andere notenpasta gebruiken)
  • 3 of 4 dadels

 

Zo maak je het

Was de appel schoon en snij deze in plakken.

Ontpit de dadels en halveer ze.

Smeer elke plak appel in met pindakaas en leg daarop een stukje dadel.

That’s all!  En als je een extra portie voor onderweg hebt gemaakt leg je de appel en dadels in een bakje en vul je een klein bakje met de pindakaas.

 

123

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *