Appelpartjes met honingpindakaas en dadels

Het is een niet zo voor de hand liggende combinatie maar appel en pindakaas zijn echt heel erg lekker samen. Ik ben onwijs fan van fruitrepen en plakken cake (homemade natuurlijk ; ) als tussendoortje, maar als je de ingrediënten niet in huis hebt of je gewoon geen zin hebt om te bakken is dit een perfecte oplossing. En ook fijn voor onderweg. Je hebt tegenwoordig van die ‘snackbakjes’ waar je bijvoorbeeld fruit in kunt doen en waarin ook zo’n handig bakje zit voor dips. Tip van de week: stukjes appel erin, pindakaas in het bakje en je hebt een lekkere snack voor onderweg.

Voor de mensen die mee doen aan de 30 days of yoga challenge: Hoe gaat het bij jullie? Ik moet eerlijk zeggen dat het op vrije dagen prima gaat, maar op werkdagen een stukje minder. Eerder mijn bed uitkomen voor een half uurtje yoga valt mij zwaar en dus ga ik er vanaf nu s’ avonds tegen aan. Voor de ochtendmensen is dit recept een prima pre yoga ontbijtje. Niet te zwaar en toch een fijne opstarter. En als je twee porties maakt kun je de andere helft meenemen naar werk.

 

12

 

Dit heb je nodig

  • 1 grote zoete appel (ik nam Jonagold)
  • 2 el pindakaas (ik gebruikte mijn zelfgemaakte honingpindakaas. Het recept vind je hier. Je kan natuurlijk ook gewone pindakaas of andere notenpasta gebruiken)
  • 3 of 4 dadels

 

Zo maak je het

Was de appel schoon en snij deze in plakken.

Ontpit de dadels en halveer ze.

Smeer elke plak appel in met pindakaas en leg daarop een stukje dadel.

That’s all!  En als je een extra portie voor onderweg hebt gemaakt leg je de appel en dadels in een bakje en vul je een klein bakje met de pindakaas.

 

123

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.