Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

Regelmatig hoor ik dat jullie op zoek zijn naar variaties op brood als lunch. Je wilt wat verandering in je eetpatroon of je doet het misschien om gezonder te eten. Ikzelf ben twee jaar geleden gestopt met brood eten omdat ik merkte dat ik er buikklachten van kreeg. Als broodliefhebber had ik het in het begin best lastig want ik had niet altijd de tijd en mogelijkheid om een salade te maken. Een broodje smeren is nu eenmaal makkelijk en neemt weinig tijd in beslag. En toen ontdekte ik de wraps!

Niet de kant en klare wraps uit de winkel maar gezonde wraps van havermout die je heel makkelijk zelf maakt. Ik vul ze met van álles. In de ochtend met notenpasta en banaan en ’s middags stop ik ze vol gegrilde groenten en geitenkaas. De wraps geven je door de havermout een vol gevoel en ze zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg. Ik maak aan het begin van de week altijd een voorraadje voor drie dagen zodat ik niet elke ochtend aan het bakken ben. Op dit moment is mijn favoriete vulling een snelle guacamole met zonnebloempitten. Heerlijk! En ook nog eens super gezond.

De zonnebloemkiem heeft een zoete bite en is een bron van vitamine E en magnesium. Ik gebruik kiemen vaak in plaats van sla omdat ze meer voedingsstoffen bevatten. De knapperige zoete kiemen passen perfect bij guacamole in een wrap. Kun je niet aan zonnebloemkiemen komen? Neem dan gewoon de kiemen die bij jou in de supermarkt te vinden zijn.

 

Nodig voor twee wraps

  • 2 wraps – een recept voor gezonde wraps van havermout vind je hier
  • 1 avocado
  • 2 kleine tomaatjes
  • sap van 1/2 limoen
  • handje zonnebloem kiemen
  • optioneel: extra zonnebloempitjes

 

Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

 

Zo maak je het

Maak eerst de wraps volgens recept.

Maak daarna de guacamole. Schil en ontpit de avocado en prak hem fijn met een vork. Spoel de tomaat schoon en snijd hem in kleine blokjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroensap en een snuf peper en zout.

Vul de wraps met de guacamole, kiemen en eventueel zonnebloempitten.

 

Rol de wraps in een stuk bakpapier als je ze meeneemt voor onderweg

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.