...

Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

door | okt 24, 2016 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

Regelmatig hoor ik dat jullie op zoek zijn naar variaties op brood als lunch. Je wilt wat verandering in je eetpatroon of je doet het misschien om gezonder te eten. Ikzelf ben twee jaar geleden gestopt met brood eten omdat ik merkte dat ik er buikklachten van kreeg. Als broodliefhebber had ik het in het begin best lastig want ik had niet altijd de tijd en mogelijkheid om een salade te maken. Een broodje smeren is nu eenmaal makkelijk en neemt weinig tijd in beslag. En toen ontdekte ik de wraps!

Niet de kant en klare wraps uit de winkel maar gezonde wraps van havermout die je heel makkelijk zelf maakt. Ik vul ze met van álles. In de ochtend met notenpasta en banaan en ’s middags stop ik ze vol gegrilde groenten en geitenkaas. De wraps geven je door de havermout een vol gevoel en ze zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg. Ik maak aan het begin van de week altijd een voorraadje voor drie dagen zodat ik niet elke ochtend aan het bakken ben. Op dit moment is mijn favoriete vulling een snelle guacamole met zonnebloempitten. Heerlijk! En ook nog eens super gezond.

De zonnebloemkiem heeft een zoete bite en is een bron van vitamine E en magnesium. Ik gebruik kiemen vaak in plaats van sla omdat ze meer voedingsstoffen bevatten. De knapperige zoete kiemen passen perfect bij guacamole in een wrap. Kun je niet aan zonnebloemkiemen komen? Neem dan gewoon de kiemen die bij jou in de supermarkt te vinden zijn.

 

Nodig voor twee wraps

  • 2 wraps – een recept voor gezonde wraps van havermout vind je hier
  • 1 avocado
  • 2 kleine tomaatjes
  • sap van 1/2 limoen
  • handje zonnebloem kiemen
  • optioneel: extra zonnebloempitjes

 

Wraps met guacamole en zonnebloemkiemen

 

Zo maak je het

Maak eerst de wraps volgens recept.

Maak daarna de guacamole. Schil en ontpit de avocado en prak hem fijn met een vork. Spoel de tomaat schoon en snijd hem in kleine blokjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroensap en een snuf peper en zout.

Vul de wraps met de guacamole, kiemen en eventueel zonnebloempitten.

 

Rol de wraps in een stuk bakpapier als je ze meeneemt voor onderweg

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *