...
Ga terug
+ servings
loaded-hummus-gegrilde-groenten

Loaded hummus met gegrilde groenten

Heerlijke loaded hummus met gegrilde groenten, feta en amandel. Perfect voor bij de borrel! Met déze truc maak je de hummus supersmaakvol.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Borrelhapje, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfgemaakte hummus ik heb voor dit recept de tahin vervangen door pindakaas. Aanrader!
  • 350 gr bieten bio
  • 300 gr bospenen bio
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl uienpoeder
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 100 gr feta
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el geroosterd amandelschaafsel

Instructies
 

  • Maak eerst de homemade hummus óf gebruik kant en klare hummus.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bieten en de wortels. Snijd de biet in partjes en de wortel in dikke repen. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een flinke scheut goede olijfolie en bestrooi met komijnzaad, uienpoeder, peper en zout. Hussel goed door en rooster de groenten 40 minuten in de oven. Tip: 20 minuten kan ook, maar met 40 minuten hebben de groenten de perfécte bite.
  • Schep de hummus op een groot bord en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel de groenten erover en garneer de loaded hummus met geroosterd amandelschaafsel, peterselie en feta. Optioneel: een extra drizzle olijfolie en honing.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood