Ga terug
–+ servings
vijg met burrata

Carpaccio van gekaramelliseerde vijg met burrata en pancetta crumble

De lekkerste carpaccio als borrelhap, maar dan anders: van dungesneden vijg met burrata (die combinatie = geweldig!) en crispy pancetta.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 verse vijgen
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 50 gr pancetta plakjes
  • 1 bol burrata
  • 2 el amandelschaafsel
  • scheutje olijfolie extra vierge

Extra

  • toastjes om erbij te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden (grillstand of bovenwarmte).
  • Snijd de vijgen in hele dunne plakjes en verdeel over een groot bord. Bestrooi met kokossuiker en karamelliseer de vijgen (met bord en al) 2 minuten in de oven.
  • Bak in een koekenpan zonder olie de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Tik een paar keer met de achterkant van een groot mes (of een deegroller) op de pancetta om er een crumble van te maken.
  • Garneer de vijgencarpaccio met geroosterd amandelschaafsel, pancetta crumble, burrata, een snuf peper en een scheut olijfolie.
  • Serveer de carpaccio van vijgen met burrata met toastjes erbij. Geniet!
Trefwoord Burrata, carpaccio, vijgen
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood