...
Ga terug
+ servings
pasta pastinaak

Pasta van pastinaak (tagliatelle) met salieroomsaus en eidooier bottarga

Koolhydraatarm, chique, heel simpel en méga lekker: deze pasta van pastinaak (tagliatelle) met salieroomsaus en gepekelde eidooier.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Eidooier bottarga 7 d
Gang Avondeten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr pastinaak
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 blaadjes verse salie
  • 1 knoflookteen
  • 250 ml slagroom

Eidooier bottarga

  • 2 eidooiers
  • 250 gr fijn zeezout dus geen grove korrels

Instructies
 

Pasta van pastinaak (tagliatelle)

  • Rasp de pastinaken met behulp van een dunschiller tot tagliatelle. Kook 3 minuten in een pan kokend water. 
  • Pers de knoflook en snijd de salie fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en salie kort aan. Schenk de slagroom erbij en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Laat een minuut of 5 zacht inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zeezout. 
  • Giet de pasta van pastinaak af en roer de roomsaus erdoorheen. Verdeel over twee borden en rasp de eidooier bottarga bovenop. 

Eidooier bottarga

  • Splits de eieren. We gebruiken alleen de eidooiers. Van het eiwit kun je bijvoorbeeld een eitje bakken.
  • Verstop de rauwe eidooiers in het midden van een bakje fijn zeezout. Bedek ook de bovenkant van de eidooiers goed, zodat je ze niet meer ziet liggen. Zet het bakje minimaal 7 dagen in de koelkast. Hoe langer de eidooiers pekelen, hoe harder ze worden. Ik laat ze gerust 3 weken pekelen.
  • Haal ze voor gebruik uit het zout. Borstel voorzichtig het overtollige zout eraf en je eidooier bottarga is klaar voor gebruik! Je kunt ze nu als Parmezaanse kaas over een gerecht heen raspen voor éxtra veel smaak.
Trefwoord Eidooier bottarga, Koolhydraatarme pasta, Tagliatelle pasta
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood