...
Ga terug
+ servings
galette-met-fruit

Galette met fruit (pruimen) en ricottaroom

Deze Franse galette met fruit is heerlijk zoet en fris! Extra lekker met een toef simpele ricottaroom en homemade deeg.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 25 min
Oventijd 35 min
Gang Dessert, Dessert, Taart,, Voor bij de koffie
Porties 6 puntjes

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 3 el kokosbloesemsuiker + 1 el extra voor over de taart
  • 2 el amandelmeel
  • 500 gr verse pruimen
  • snufje kaneel
  • 150 gr ricotta bio
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl honing
  • 1 ei

Instructies
 

  • Begin met het deeg. Zorg dat de boter goed koud is en snijd het in kleine blokjes. Meng de boter met de bloem en een snufje zout in een grote kom tot een kruimelig deeg. Voeg een klein scheutje water toe (zo'n 30 ml) en kneed tot een bal. Kneed zo kort mogelijk.
  • Verpak de bal deeg in plastic folie en laat deze minstens een uur (liefst een nacht voor het mooiste resultaat) rusten in de koelkast. Laat het deeg voor gebruik op kamertemperatuur komen. Hierdoor kun je het deeg makkelijker plat rollen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vorm met een deegroller op een stuk bakpapier een platte ronde cirkel van het deeg. Bestrooi het deeg met amandelmeel en kokosbloesemsuiker.
  • Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes. Verdeel de pruimen over de taart en laat zo'n 2 cm van de randen vrij. Strooi een eetlepel kokosbloesemsuiker en een snuf kaneel over de pruimen. Vouw de randen van het deeg iets over de pruimen.
  • Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt ei en en bak de galette met fruit in 35 minuten gaar.
  • Klop ondertussen de ricotta samen met vanille-extract en honing tot een luchtige mousse. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Laat de pruimengalette iets afkoelen en serveer met een flinke klodder ricottaroom.
Trefwoord Galette, Honing, Pruimen, Ricotta
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood