...
Ga terug
+ servings
Lasagnerolletjes met curry-bechamel

Lasagnerolletjes met curry-bechamel

Net een beetje specialer dan de doorsnee lasagne: lasagnerolletjes! Lekker met curry-bechamelsaus (is geweldig!), aubergine en geitenkaas.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 500 gr passata gezeefde tomaten
  • 1 aubergine
  • 120 gr zachte geitenkaas
  • optioneel: geraspte Parmezaan

Curry-bechamelsaus

  • 1 el bloem
  • 1 el roomboter
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypasta

Instructies
 

  • Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de courgette in hele kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ingrediënten een minuut of 5 aan. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de passata erbij en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen. Tip: ik roerde er ook nog een scheutje balsamicoazijn doorheen.
  • Kook de lasagnebladen 3 minuten in een pan met ruim water. Giet het water af en leg de lasagnebladen naast elkaar op je werkblad. Halveer ze in de lengte.
  • Snijd de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Beleg elk lasagneblad met een plak aubergine en smeer een theelepel geitenkaas op het uiteinde (hierdoor blijft het rolletje straks beter plakken). Rol op tot een rolletje en herhaal met de rest van de lasagnebladen.
  • Schep de tomatensaus in een ovenschaal (20 x 20 cm) en verdeel de gevulde rolletjes rechtop naast elkaar in de schaal.
  • Tip: voor smeuïge lasagnerolletjes met een lichtkrokante bovenkant zet je de gevulde rolletjes rechtop in de ovenschaal. Liever geen krokante bovenkant? Zet de rolletjes dan niet rechtop, maar leg ze naast elkaar.
  • Maak de curry-bechamelsaus. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer goed door met een garde en laat de bloem 3 minuten garen. Schenk daarna beetje bij beetje de kokosmelk erbij en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Roer de currypasta erdoor en breng de bechamel op smaak met peper en zout. Een kneepje vers limoensap erdoor is ook heerlijk!
  • Schenk de curry-bechamel over en tussen de lasagne rolletjes. Bestrooi royaal met geraspte Parmezaan en schuif de ovenschaal 30 minuten de oven in.

TIPS

Tip: ik serveer meestal zo'n vier tot vijf rolletjes per persoon met daarbij bijvoorbeeld een eenvoudige groene salade gemaakt van veldsla, tomaatjes, Taggiasca olijfjes, gezuurde uitjes en een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en een snuf peper en zout.
Trefwoord Lasagne, Ovenschotel, Vegetarisch
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood