...
Ga terug
+ servings
citroentaartjes

Glutenvrije crème-citroentaartjes

Deze gezondere citroentaartjes zijn heerlijk fris, lekker romig door de ricotta en supermakkelijk te maken. Dikke aanrader!
Nog geen beoordelingen
Gang Dessert, Tussendoortje, Voor bij de koffie
Porties 6 taartjes

Ingrediënten
  

  • 160 gr dadels ontpit
  • 150 gr havermout
  • snufje zeezout
  • ½ tl ceylon kaneel
  • 250 gr ricotta
  • 1 citroen biologisch
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 15 gr kokosbloesemsuiker
  • ½ tl vanille-extract

Instructies
 

  • Begin met de taartbodempjes. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water.
  • Doe de havermout en dadels samen met een snufje zeezout en kaneel in je keukenmachine. Blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden.
  • Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen 'bakjes' van door de randjes omhoog te duwen. Bak ze 10 minuten in de oven. Laat de taartjes daarna afkoelen.
  • Meng voor de citroenvulling de ricotta samen met kokossuiker en vanille-extract. Voeg het sap van 1/4 citroen toe en rasp van een 1/2 citroen. Pureer met je staafmixer tot een romig geheel. Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Vul de holtes van de havertaartjes voor het serveren met citroencrème.
  • Garneer de citroentaartjes met extra citroenrasp.

TIPS

Extra mooie taartjes op tafel toveren? Strooi dan voor het serveren nog wat gedroogde bloemetjes over de citroentaartjes!
Trefwoord Citroen, Glutenvrij, Havermout taartjes, Ricotta
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood