...

Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

door | okt 24, 2015 | Ontbijt, Recepten | 1 reactie

Worteltjestaart met havermout als ontbijt

Bo? Jaa.. Weet je wat denk ik wel lekker is? Een ontbijtje wat naar carrot cake smaakt, met havermout enzo. Aldus lieve vriendin en bijna buurvrouw P. En dat maak ik natuurlijk graaag! En ook voor jullie zodat jullie vandaag of morgenochtend ook kunnen genieten van een heerlijk én gezond bakje carrot cake. Op bed natuurlijk, want het is weekend woehoeee!

Niet dat ik dan vrij ben. Maar het is wel een fijn idee ;)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 100 gr geraspte wortel – koop het kant en klaar, rasp het zelf of gebruik het pulp uit je slowjuicer etc.
  • 400 ml amandelmelk
  • 50 gr havermout
  • 2 el honing – dadelstroop is ook lekker
  • 4 grote dadels
  • 1 el koekkruiden of kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg de geraspte wortel toe. Roer even door en schep daarna de havermout erbij. Breng op smaak met honing (of dadelstroop) en koekruiden. Heb je geen koekkruiden? Dan kun je dit ook vervangen door kaneel.

Schep de carrot cake havermout in twee kommen en garneer af met dadels.

 

 

Je kunt dit ontbijtje nog lekkerder maken door er noten doorheen te doen. Of cacaonibs, kokosvlokken, rozijnen, bosbessen etc. Of schep er een eetlepel kwark overheen bij wijze van slagroom

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Nicole

    Hallo Bo,
    Ik ben sinds 2 weken helemaal fan van je site en dus jouw recepten. Ik voel me er hartstikke goed bij!
    Ik vraag mij alleen af, je gebruikt regelmatig dadels in je recepten. Kan ik die ook vervangen door iets anders? Ik ben namelijk niet zo weg van dadels.
    Hoor graag van je!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *