...

Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

door | okt 24, 2015 | Ontbijt, Recepten | 1 reactie

Worteltjestaart met havermout als ontbijt

Bo? Jaa.. Weet je wat denk ik wel lekker is? Een ontbijtje wat naar carrot cake smaakt, met havermout enzo. Aldus lieve vriendin en bijna buurvrouw P. En dat maak ik natuurlijk graaag! En ook voor jullie zodat jullie vandaag of morgenochtend ook kunnen genieten van een heerlijk én gezond bakje carrot cake. Op bed natuurlijk, want het is weekend woehoeee!

Niet dat ik dan vrij ben. Maar het is wel een fijn idee ;)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 100 gr geraspte wortel – koop het kant en klaar, rasp het zelf of gebruik het pulp uit je slowjuicer etc.
  • 400 ml amandelmelk
  • 50 gr havermout
  • 2 el honing – dadelstroop is ook lekker
  • 4 grote dadels
  • 1 el koekkruiden of kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg de geraspte wortel toe. Roer even door en schep daarna de havermout erbij. Breng op smaak met honing (of dadelstroop) en koekruiden. Heb je geen koekkruiden? Dan kun je dit ook vervangen door kaneel.

Schep de carrot cake havermout in twee kommen en garneer af met dadels.

 

 

Je kunt dit ontbijtje nog lekkerder maken door er noten doorheen te doen. Of cacaonibs, kokosvlokken, rozijnen, bosbessen etc. Of schep er een eetlepel kwark overheen bij wijze van slagroom

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Nicole

    Hallo Bo,
    Ik ben sinds 2 weken helemaal fan van je site en dus jouw recepten. Ik voel me er hartstikke goed bij!
    Ik vraag mij alleen af, je gebruikt regelmatig dadels in je recepten. Kan ik die ook vervangen door iets anders? Ik ben namelijk niet zo weg van dadels.
    Hoor graag van je!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *