Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

Worteltjestaart met havermout als ontbijt

Bo? Jaa.. Weet je wat denk ik wel lekker is? Een ontbijtje wat naar carrot cake smaakt, met havermout enzo. Aldus lieve vriendin en bijna buurvrouw P. En dat maak ik natuurlijk graaag! En ook voor jullie zodat jullie vandaag of morgenochtend ook kunnen genieten van een heerlijk én gezond bakje carrot cake. Op bed natuurlijk, want het is weekend woehoeee!

Niet dat ik dan vrij ben. Maar het is wel een fijn idee ;)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 100 gr geraspte wortel – koop het kant en klaar, rasp het zelf of gebruik het pulp uit je slowjuicer etc.
 • 400 ml amandelmelk
 • 50 gr havermout
 • 2 el honing – dadelstroop is ook lekker
 • 4 grote dadels
 • 1 el koekkruiden of kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg de geraspte wortel toe. Roer even door en schep daarna de havermout erbij. Breng op smaak met honing (of dadelstroop) en koekruiden. Heb je geen koekkruiden? Dan kun je dit ook vervangen door kaneel.

Schep de carrot cake havermout in twee kommen en garneer af met dadels.

 

 

Je kunt dit ontbijtje nog lekkerder maken door er noten doorheen te doen. Of cacaonibs, kokosvlokken, rozijnen, bosbessen etc. Of schep er een eetlepel kwark overheen bij wijze van slagroom

 

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment
 1. Hallo Bo,
  Ik ben sinds 2 weken helemaal fan van je site en dus jouw recepten. Ik voel me er hartstikke goed bij!
  Ik vraag mij alleen af, je gebruikt regelmatig dadels in je recepten. Kan ik die ook vervangen door iets anders? Ik ben namelijk niet zo weg van dadels.
  Hoor graag van je!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.