...

Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

Worteltjestaart ontbijt met havermout en dadels

door | okt 24, 2015 | Ontbijt, Recepten | 1 reactie

Worteltjestaart met havermout als ontbijt

Bo? Jaa.. Weet je wat denk ik wel lekker is? Een ontbijtje wat naar carrot cake smaakt, met havermout enzo. Aldus lieve vriendin en bijna buurvrouw P. En dat maak ik natuurlijk graaag! En ook voor jullie zodat jullie vandaag of morgenochtend ook kunnen genieten van een heerlijk én gezond bakje carrot cake. Op bed natuurlijk, want het is weekend woehoeee!

Niet dat ik dan vrij ben. Maar het is wel een fijn idee ;)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 100 gr geraspte wortel – koop het kant en klaar, rasp het zelf of gebruik het pulp uit je slowjuicer etc.
  • 400 ml amandelmelk
  • 50 gr havermout
  • 2 el honing – dadelstroop is ook lekker
  • 4 grote dadels
  • 1 el koekkruiden of kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg de geraspte wortel toe. Roer even door en schep daarna de havermout erbij. Breng op smaak met honing (of dadelstroop) en koekruiden. Heb je geen koekkruiden? Dan kun je dit ook vervangen door kaneel.

Schep de carrot cake havermout in twee kommen en garneer af met dadels.

 

 

Je kunt dit ontbijtje nog lekkerder maken door er noten doorheen te doen. Of cacaonibs, kokosvlokken, rozijnen, bosbessen etc. Of schep er een eetlepel kwark overheen bij wijze van slagroom

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Nicole

    Hallo Bo,
    Ik ben sinds 2 weken helemaal fan van je site en dus jouw recepten. Ik voel me er hartstikke goed bij!
    Ik vraag mij alleen af, je gebruikt regelmatig dadels in je recepten. Kan ik die ook vervangen door iets anders? Ik ben namelijk niet zo weg van dadels.
    Hoor graag van je!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *