Wortelsoep met kokos en gember

Wortelsoep met kokos en gember, Gezonde foodblogs, Gezonde soep recepten, Beaufood recepten, Vegetarische soepen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij avondeten, Lekkere soep recepten wortel gember

Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Omdat de pompoenrecepten je om de oren vliegen zorg ik voor wat variatie in de vorm van een lekkere en gezonde wortelsoep met kokos en gember. Even simpel, net zo oranje en net zo lekker.

 

Dit heb je nodig voor één pan (vier kommen) wortelsoep met kokos en gember

  • 500 gram wortels, in plakjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Snuf zout
  • 1 el (kokos)olie

Optionele kruiden om eraan toe te voegen

  • 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl kerrie
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Verhit wat olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui, wortel en gember in een paar minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en laat dit mengsel zachtjes koken tot de wortels zacht zijn. Het liefst zo kort mogelijk zodat zoveel mogelijk voedingstoffen behouden worden. Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten, afhankelijk van hoe dun je de plakjes wortel gesneden hebt.

Pureer de soep zodra de wortels zacht zijn en breng hem op smaak met de kruiden. Schenk er een scheutje water bij indien je de soep graag wat dunner hebt.

Schenk de soep in mooie gekleurde kommen en garneer af met een paar ringetjes rode peper en sesamzaadjes.
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.