Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Omdat de pompoenrecepten je om de oren vliegen zorg ik voor wat variatie in de vorm van een lekkere en gezonde wortelsoep met kokos en gember. Even simpel, net zo oranje en net zo lekker.
Dit heb je nodig voor één pan (vier kommen) wortelsoep met kokos en gember
- 500 gram wortels, in plakjes
- 250 ml kokosmelk
- 1 tl vers geraspte gember
- 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes
- 1 ui, gesnipperd
- Snuf zout
- 1 el (kokos)olie
Optionele kruiden om eraan toe te voegen
- 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
- 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl kerrie
- 1 el sesamzaadjes
Zo maak je het
Pureer de soep zodra de wortels zacht zijn en breng hem op smaak met de kruiden. Schenk er een scheutje water bij indien je de soep graag wat dunner hebt.
0 reacties