...

Wortelsoep met kokos en gember

Wortelsoep met kokos en gember

door | nov 6, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wortelsoep met kokos en gember, Gezonde foodblogs, Gezonde soep recepten, Beaufood recepten, Vegetarische soepen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij avondeten, Lekkere soep recepten wortel gember

Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Omdat de pompoenrecepten je om de oren vliegen zorg ik voor wat variatie in de vorm van een lekkere en gezonde wortelsoep met kokos en gember. Even simpel, net zo oranje en net zo lekker.

 

Dit heb je nodig voor één pan (vier kommen) wortelsoep met kokos en gember

  • 500 gram wortels, in plakjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Snuf zout
  • 1 el (kokos)olie

Optionele kruiden om eraan toe te voegen

  • 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl kerrie
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Verhit wat olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui, wortel en gember in een paar minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en laat dit mengsel zachtjes koken tot de wortels zacht zijn. Het liefst zo kort mogelijk zodat zoveel mogelijk voedingstoffen behouden worden. Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten, afhankelijk van hoe dun je de plakjes wortel gesneden hebt.

Pureer de soep zodra de wortels zacht zijn en breng hem op smaak met de kruiden. Schenk er een scheutje water bij indien je de soep graag wat dunner hebt.

Schenk de soep in mooie gekleurde kommen en garneer af met een paar ringetjes rode peper en sesamzaadjes.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *