...

Wortelsoep met kokos en gember

Wortelsoep met kokos en gember

door | nov 6, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wortelsoep met kokos en gember, Gezonde foodblogs, Gezonde soep recepten, Beaufood recepten, Vegetarische soepen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij avondeten, Lekkere soep recepten wortel gember

Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Omdat de pompoenrecepten je om de oren vliegen zorg ik voor wat variatie in de vorm van een lekkere en gezonde wortelsoep met kokos en gember. Even simpel, net zo oranje en net zo lekker.

 

Dit heb je nodig voor één pan (vier kommen) wortelsoep met kokos en gember

  • 500 gram wortels, in plakjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Snuf zout
  • 1 el (kokos)olie

Optionele kruiden om eraan toe te voegen

  • 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl kerrie
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Verhit wat olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui, wortel en gember in een paar minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en laat dit mengsel zachtjes koken tot de wortels zacht zijn. Het liefst zo kort mogelijk zodat zoveel mogelijk voedingstoffen behouden worden. Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten, afhankelijk van hoe dun je de plakjes wortel gesneden hebt.

Pureer de soep zodra de wortels zacht zijn en breng hem op smaak met de kruiden. Schenk er een scheutje water bij indien je de soep graag wat dunner hebt.

Schenk de soep in mooie gekleurde kommen en garneer af met een paar ringetjes rode peper en sesamzaadjes.
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *