...

Wortelsoep met kokos en gember

Wortelsoep met kokos en gember

door | nov 6, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wortelsoep met kokos en gember, Gezonde foodblogs, Gezonde soep recepten, Beaufood recepten, Vegetarische soepen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij avondeten, Lekkere soep recepten wortel gember

Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Omdat de pompoenrecepten je om de oren vliegen zorg ik voor wat variatie in de vorm van een lekkere en gezonde wortelsoep met kokos en gember. Even simpel, net zo oranje en net zo lekker.

 

Dit heb je nodig voor één pan (vier kommen) wortelsoep met kokos en gember

  • 500 gram wortels, in plakjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Snuf zout
  • 1 el (kokos)olie

Optionele kruiden om eraan toe te voegen

  • 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl kerrie
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Verhit wat olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui, wortel en gember in een paar minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en laat dit mengsel zachtjes koken tot de wortels zacht zijn. Het liefst zo kort mogelijk zodat zoveel mogelijk voedingstoffen behouden worden. Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten, afhankelijk van hoe dun je de plakjes wortel gesneden hebt.

Pureer de soep zodra de wortels zacht zijn en breng hem op smaak met de kruiden. Schenk er een scheutje water bij indien je de soep graag wat dunner hebt.

Schenk de soep in mooie gekleurde kommen en garneer af met een paar ringetjes rode peper en sesamzaadjes.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *