Wortelfrietjes met Parmezaan

Wortelfrietjes met Parmezaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde ovenfriet recept, Glutenvrije frieten, Groente friet zonder frituurpan, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik kwam laatst deze wortelfrietjes met Parmezaan tegen en ik MOEST ze gewoon direct maken. Ze zagen er zo lekker crunchy en smakelijk uit. Je snijdt simpelweg dunne frieten van wortel, rolt ze door ei, vervolgens door de kaas en bakt ze mooi goudbruin in de oven. Niet in de frituurpan of pan met olie en daardoor een stuk minder vet. De smaakt van een lekker frietje maar dan met de vitamientjes van wortel!

Het originele recept vond ik op Pinterest en daar maakt Nicky van Kitchen Sanctuary een dip van mayo en chillisaus bij deze frietjes, maar ik kies voor een gezondere fris-zure dip van mayo en een drupje tabasco. Serveer deze frietjes als avondeten met gestoomde groenten, deze lekkere falafels of naast een groene salade met een visje.

 

 

Dit heb je nodig voor deze wortelfrietjes met Parmezaan twee personen

  • 1 grote winterpeen
  • 7 eetlepels Parmezaanse kaas – in de supermarkt heet dit vaak Parmigiano Reggiano 
  • 1 ei
  • 2 el water
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • verse peterselie – als garnering 

Voor de dip

  • 1 el mayo
  • 1 el witte wijnazijn
  • paar drupjes tabasco

 

Wortelfrietjes met Parmezaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde ovenfriet recept, Glutenvrije frieten, Groente friet zonder frituurpan, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Wortelfrietjes met Parmezaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde ovenfriet recept, Glutenvrije frieten, Groente friet zonder frituurpan, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Wortelfrietjes met Parmezaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde ovenfriet recept, Glutenvrije frieten, Groente friet zonder frituurpan, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de winterpeen en snijd hem in dunne franse frietjes.

Pak twee diepe borden. Klop in het ene bord het ei los en schep in de ander de Parmezaanse kaas.

Haal de frietjes een voor een door het ei heen en vervolgens door de kaas. Leg de  wortelfrietjes naast elkaar op de ovenplaat en sluit af met een snuf peper.

Schuif de frietjes voor 20 minuutjes de oven in of tot dat ze mooi goudbruin zijn.

Maak ondertussen de dip door de ingrediënten door elkaar te mengen. Voeg vijf drupjes tabasco toe voor een licht pittige dip en meer als je een pittige eter bent!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.