...

Wortel patties met yoghurtdip (KIDS)

Wortel patties met yoghurtdip (KIDS)

door | jun 4, 2021 | Hoofdgerecht, KIDS, KIDS, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wortel patties met yoghurtdip

Wortel patties met yoghurtdip. Een énorme hit bij Louen (1) als avondeten. Deze gezonde burgertjes zijn eenvoudig te maken en ook nog eens lekker voedzaam. Je maakt ze van geraspte bospeentjes, ei en kikkererwtenmeel. In plaats van kikkererwtenmeel kun je trouwens ook boekweit-, spelt- of volkorenmeel gebruiken. Ik maak vaak een dubbele portie zodat ik een voorraadje hebt voor twee, drie dagen. Ze zijn namelijk ook lekker als tussendoortje! Of ik vries er een paar in voor op een later moment. De kunst van gezond eten zonder elke avond een uur in de keuken te hoeven staan is: voorbereiding! Ik duik vaak op zondag een uurtje de keuken om wat gezonde gerechtjes voor Louen klaar te maken. Bijna al deze gerechten zijn geschikt om in te vriezen en zo heb ik altijd wel een paar groente burgertjes, gezonde snacks of gezonde spreads achter de hand. Ideaal!

Wortel patties met yoghurtdip

Verschillende kruiden & smaken

Zout laat ik in Louen zijn eten zoveel mogelijk achterwege. Zo ook in deze gezonde wortel patties. Wel voeg ik altijd verschillende kruiden toe. Ik probeer Louen al van jongs af aan zoveel mogelijk smaken mee te geven en daarom varieer ik altijd met diverse kruiden. De ene keer voeg ik bijvoorbeeld gedroogde Italiaanse kruiden toe en een andere keer ga ik voor fijngehakte verse peterselie of gedroogde oregano.

Hieronder een aantal kruidentips:

 • tijm
 • een snuf gemberpoeder
 • bieslook
 • peterselie
 • oregano
 • snuf paprikapoeder
 • de rode curry kruidenmix (niet pittig) van Green Gypsy is ook altijd een succes
 • Italiaanse kruidenmix

Varieer gewoon een beetje met verschillende kruiden en kijk wat jouw kleintje het lekkerst vindt. Vaak maak ik ook een gezond dipje voor bij de wortel patties, maar let op: grote kans op een kliederboel ;) Ik gebruik dit dipje vaak als truc als Louen niet wil eten. Yoghurt gaat er bij hem namelijk altijd (maar dan ook echt áltijd) in, dus al hij niet wil eten maak ik snel een dipje van (geiten)yoghurt en honing. Heerlijk om een burgertje in te dippen :D

Wortel patties met yoghurtdip

Dit heb je nodig voor deze wortel patties met yoghurtdip / 10 stuks

 • 400 gr bospeentjes
 • 100 gr kikkererwtenmeel – boekweit, spelt of volkorenmeel oid.
 • 1 ei
 • 1 sjalotje
 • 1 tl gedroogde kruiden naar wens – gedroogde peterselie, tijm, bieslook, basilicum, Italiaanse kruiden etc. Zie tips hierboven!

Yoghurtdip

 • 2 el geitenyoghurt
 • 1/2 tl honing

 

Zo maak je ze

Rasp de bospenen en snipper de sjalot heel fijn.

Meng in een kom de geraspte bospeen, gesnipperde sjalot, het kikkererwtenmeel en het ei met de kruiden. Kneed met de hand goed door elkaar en vorm daarna 10 balletjes van het worteldeeg.

Verhit een klein laagje zonnebloemolie of kokosvet in een koekenpan. Druk de balletjes plat tot ronde koekjes en leg ze in de pan. Bak de wortel patties 3 tot 4 minuten per kant op laag/medium vuur.

Maak ondertussen de yogurtdip. Hiervoor roer je in een klein kommetje de geitenyoghurt en honing door elkaar.

Eet smakelijk!

Wortel patties met yoghurtdip

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *