Wortel pancakes met kokossiroop

Wortel pancakes met kokossiroop

door | jan 25, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Deze wortel pancakes zijn perfect als gezond ontbijt, maar ook zeker als tussendoortje. Er zit namelijk een portie groenten in verstopt! Geen zorgen, die proef je amper terug. De pannenkoeken zijn glutenvrij omdat ze gemaakt zijn met boekweitmeel en door een snufje bakpoeder aan het beslag toe te voegen worden ze lekker fluffy. Mijn tip om mooie ronde pancakes te bakken: gebruik een klein koekenpannetje! Gewoon eentje van een paar euro van de Blokker of Action. Oh, en ze smaken éxtra goed met een flinke klodder volle kwark en kokossiroop erop..

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Dit heb je nodig voor deze Wortel pancakes met kokossiroop / 4 stuks

  • 145 gr wortel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 125 ml havermelk
  • 2 eieren
  • kleine tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el kokossiroop + extra voor eroverheen – een andere zoetstof zoals honing of ahornsiroop kan ook
  • 4 el volle kwark + een paar pecannoten voor op de pancakes

 

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Zo maak je ze

Snijd de wortels klein. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de wortels en eieren tot een egale massa.

Voeg de havermelk, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, vanille essence en een eetlepel kokossiroop toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Het beslag mag wat dikkig zijn, maar wel schenkbaar.

Verhit een klontje kokosvet in een kleine koekenpan (die van mij is zo’n 15 centimeter) en schep daar een portie beslag in. Bak de pancake aan beide kanten gaar en ga door tot je vier of vijf pannenkoekjes hebt.

Serveer de wortel pancakes met volle kwark en extra kokossiroop.

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Tessa

    Heerlijk!!

    Antwoord
  2. Patty

    Ik maakte deze pancakes als ’toetje’ voor bij een brunch. Dit was een regelrechte hit! Echt alsof je lekker carrot cake aan het eten bent als ontbijt, heerlijk!

    Antwoord
  3. Christa

    Heerlijk recept, dank je wel! Had geen boekweitmeel dus heb 50 gram havermout en 50 gram roggemeel gebruikt. Dat ging prima, alleen niet glutenvrij meer natuurlijk. En in plaats van alleen kaneel gebruikte ik koek- en speculaaskruiden. Zalig verwen ontbijtje 😋

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor het delen van je tip :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.