...

Wortel pancakes met kokossiroop

Wortel pancakes met kokossiroop

door | jan 25, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Deze wortel pancakes zijn perfect als gezond ontbijt, maar ook zeker als tussendoortje. Er zit namelijk een portie groenten in verstopt! Geen zorgen, die proef je amper terug. De pannenkoeken zijn glutenvrij omdat ze gemaakt zijn met boekweitmeel en door een snufje bakpoeder aan het beslag toe te voegen worden ze lekker fluffy. Mijn tip om mooie ronde pancakes te bakken: gebruik een klein koekenpannetje! Gewoon eentje van een paar euro van de Blokker of Action. Oh, en ze smaken éxtra goed met een flinke klodder volle kwark en kokossiroop erop..

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Dit heb je nodig voor deze Wortel pancakes met kokossiroop / 4 stuks

  • 145 gr wortel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 125 ml havermelk
  • 2 eieren
  • kleine tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el kokossiroop + extra voor eroverheen – een andere zoetstof zoals honing of ahornsiroop kan ook
  • 4 el volle kwark + een paar pecannoten voor op de pancakes

 

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Zo maak je ze

Snijd de wortels klein. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de wortels en eieren tot een egale massa.

Voeg de havermelk, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, vanille essence en een eetlepel kokossiroop toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Het beslag mag wat dikkig zijn, maar wel schenkbaar.

Verhit een klontje kokosvet in een kleine koekenpan (die van mij is zo’n 15 centimeter) en schep daar een portie beslag in. Bak de pancake aan beide kanten gaar en ga door tot je vier of vijf pannenkoekjes hebt.

Serveer de wortel pancakes met volle kwark en extra kokossiroop.

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Tessa

    Heerlijk!!

    Antwoord
  2. Patty

    Ik maakte deze pancakes als ‘toetje’ voor bij een brunch. Dit was een regelrechte hit! Echt alsof je lekker carrot cake aan het eten bent als ontbijt, heerlijk!

    Antwoord
  3. Christa

    Heerlijk recept, dank je wel! Had geen boekweitmeel dus heb 50 gram havermout en 50 gram roggemeel gebruikt. Dat ging prima, alleen niet glutenvrij meer natuurlijk. En in plaats van alleen kaneel gebruikte ik koek- en speculaaskruiden. Zalig verwen ontbijtje 😋

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor het delen van je tip :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *