Deze wortel pancakes zijn perfect als gezond ontbijt, maar ook zeker als tussendoortje. Er zit namelijk een portie groenten in verstopt! Geen zorgen, die proef je amper terug. De pannenkoeken zijn glutenvrij omdat ze gemaakt zijn met boekweitmeel en door een snufje bakpoeder aan het beslag toe te voegen worden ze lekker fluffy. Mijn tip om mooie ronde pancakes te bakken: gebruik een klein koekenpannetje! Gewoon eentje van een paar euro van de Blokker of Action. Oh, en ze smaken éxtra goed met een flinke klodder volle kwark en kokossiroop erop..
Dit heb je nodig voor deze Wortel pancakes met kokossiroop / 4 stuks
- 145 gr wortel
- 100 gr boekweitmeel
- 125 ml havermelk
- 2 eieren
- kleine tl bakpoeder
- flinke snuf kaneel
- 1 tl vanille essence
- 1 el kokossiroop + extra voor eroverheen – een andere zoetstof zoals honing of ahornsiroop kan ook
- 4 el volle kwark + een paar pecannoten voor op de pancakes
Zo maak je ze
Snijd de wortels klein. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de wortels en eieren tot een egale massa.
Voeg de havermelk, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, vanille essence en een eetlepel kokossiroop toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Het beslag mag wat dikkig zijn, maar wel schenkbaar.
Verhit een klontje kokosvet in een kleine koekenpan (die van mij is zo’n 15 centimeter) en schep daar een portie beslag in. Bak de pancake aan beide kanten gaar en ga door tot je vier of vijf pannenkoekjes hebt.
Serveer de wortel pancakes met volle kwark en extra kokossiroop.
Heerlijk!!
Ik maakte deze pancakes als ‘toetje’ voor bij een brunch. Dit was een regelrechte hit! Echt alsof je lekker carrot cake aan het eten bent als ontbijt, heerlijk!
Heerlijk recept, dank je wel! Had geen boekweitmeel dus heb 50 gram havermout en 50 gram roggemeel gebruikt. Dat ging prima, alleen niet glutenvrij meer natuurlijk. En in plaats van alleen kaneel gebruikte ik koek- en speculaaskruiden. Zalig verwen ontbijtje 😋
Bedankt voor het delen van je tip :D