...

Wortel pancakes met kokossiroop

Wortel pancakes met kokossiroop

door | jan 25, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Deze wortel pancakes zijn perfect als gezond ontbijt, maar ook zeker als tussendoortje. Er zit namelijk een portie groenten in verstopt! Geen zorgen, die proef je amper terug. De pannenkoeken zijn glutenvrij omdat ze gemaakt zijn met boekweitmeel en door een snufje bakpoeder aan het beslag toe te voegen worden ze lekker fluffy. Mijn tip om mooie ronde pancakes te bakken: gebruik een klein koekenpannetje! Gewoon eentje van een paar euro van de Blokker of Action. Oh, en ze smaken éxtra goed met een flinke klodder volle kwark en kokossiroop erop..

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Dit heb je nodig voor deze Wortel pancakes met kokossiroop / 4 stuks

  • 145 gr wortel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 125 ml havermelk
  • 2 eieren
  • kleine tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el kokossiroop + extra voor eroverheen – een andere zoetstof zoals honing of ahornsiroop kan ook
  • 4 el volle kwark + een paar pecannoten voor op de pancakes

 

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Zo maak je ze

Snijd de wortels klein. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de wortels en eieren tot een egale massa.

Voeg de havermelk, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, vanille essence en een eetlepel kokossiroop toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Het beslag mag wat dikkig zijn, maar wel schenkbaar.

Verhit een klontje kokosvet in een kleine koekenpan (die van mij is zo’n 15 centimeter) en schep daar een portie beslag in. Bak de pancake aan beide kanten gaar en ga door tot je vier of vijf pannenkoekjes hebt.

Serveer de wortel pancakes met volle kwark en extra kokossiroop.

Wortel pancakes met kokossiroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezond ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Tessa

    Heerlijk!!

    Antwoord
  2. Patty

    Ik maakte deze pancakes als ‘toetje’ voor bij een brunch. Dit was een regelrechte hit! Echt alsof je lekker carrot cake aan het eten bent als ontbijt, heerlijk!

    Antwoord
  3. Christa

    Heerlijk recept, dank je wel! Had geen boekweitmeel dus heb 50 gram havermout en 50 gram roggemeel gebruikt. Dat ging prima, alleen niet glutenvrij meer natuurlijk. En in plaats van alleen kaneel gebruikte ik koek- en speculaaskruiden. Zalig verwen ontbijtje 😋

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor het delen van je tip :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *