Deze witte chocolade taart met frambozen maakte ik vroeg in de ochtend toen ik niet meer kon slapen. Ik had sowieso een kookdag ingepland en ineens kwam dit recept in me op. Ik kneedde een glutenvrije bodem in elkaar van havermout, honing en sesampasta om hem vervolgens te vullen met een romig mengsel van kokosmelk en witte chocolade. Héérlijke combi kan ik je vertellen. No spon: maar ken je de chocolades van de Appie met verschillende smaken? Karamel zoete popcorn, melk rode curry, wit meloen matcha en pompoen bloedsinaasappel. Die laatste zul je misschien niet zo snel nemen (die met curry wellicht ook niet), maar ze zijn echt zooo lekker. Ik gebruikte in deze witte chocolade taart de witte chocolade met bloedsinaasappel. Één dikke aanrader. Kun je hem niet vinden, dan kun je ook gewoon witte chocolade gebruiken met sinaasappelrasp. Extra lekker met verse frambozen en kokosslagroom on top!
Dit heb je nodig voor deze witte chocoladetaart met frambozen / 6 tot 8 personen
Voor de bodem
- 250 gr havermout
- 50 gr sesampasta
- 50 gr kokosvet
- 30 ml (haver)melk
- schil van een halve citroen
- 1/2 tl bakpoeder
Voor de vulling
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr witte chocolade – Tip: witte pompoen bloedsinaasappel chocolade
- 1 afgestreken tl agar agar
- optioneel: 2 el ahornsiroop voor een zoetere taart
Voor erop
- 150 gr frambozen
- blik van 400 ml kokosmelk voor de kokosslagroom – Ik gebruik altijd de kokosmelk van Fairtrade.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een langwerpige bakvorm met bakpapier.
Maal de havermout fijn tot meel. Smelt het kokosvet en meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Stort het deeg in de vorm en druk alles stevig met de hand (of met de bolle kant van een lepel) aan. Bak de bodem 15 tot 20 minuten in de oven.
Schenk 400 ml kokosmelk in een kleine pan en roer de agar agar erdoor. Breng langzaam aan de kook en voeg de witte chocolade toe. Roer met een garde tot de witte chocolade is gesmolten en het mengsel één geheel is. Zet daarna direct het vuur uit.
Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en laat even afkoelen. Zet de taart daarna in de koelkast en laat hem minimaal twee uur opstijven.
De taart kun je serveren met vers opgeloste slagroom, maar kokosslagroom is nog lekkerder! Voor het maken van kokosslagroom zet je een blik kokosmelk minimaal één nacht in de koelkast. Open het blik, schep de witte room eruit en klop dit met een mixer op tot een lobbige room. Voeg eventueel een drupje ahornsiroop toe.
Snijd de witte chocoladetaart in punten en serveer met kokosslagroom en verse frambozen.
Hoii!
Kun je i.p.v. agar agar ook maizena gebruiken?
Ziet er heel lekker uit dus wil hem graag maken! ;)
Je kunt de agar agar vervangen door gelatine :)
Ik vond het altijd lastig om een gezonde levensstijl na te leven. Je site heeft me geïnspireerd en me doen beseffen dat het ook makkelijk en leuk kan zijn!
Wat een super mooi compliment!:)
Ik hou van deze cake! Nu ga ik hem zelf proberen te maken.
Wat.een.recept!!! Dit ga ik heel snel eens mzken, ziet er heerlijk uit
Dit klinkt ook al weer heel lekker, ik heb al veel recepten van jou gemaakt. Is het mogelijk om de agar agar te vervangen door gelatine in dit recept? En zo ja hoeveel heb je dan nodig? Alvast dank je wel
Hooi Suzan, dat kan zeker! Ik gebruik sinds een paar jaar geen gelatine meer dus ik weet niet hoeveel je daarvan nodig hebt, maar op de achterkant van de verpakking staat hoeveel blaadjes je nodig hebt voor 400 ml vulling :)