...

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom

door | jul 21, 2019 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 8 reacties

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom, Glutenvrije chocolade taart, Beuufood recepten, Originele taarten, Glutenvrije verjaardagstaart witte chocolade

Deze witte chocolade taart met frambozen maakte ik vroeg in de ochtend toen ik niet meer kon slapen. Ik had sowieso een kookdag ingepland en ineens kwam dit recept in me op. Ik kneedde een glutenvrije bodem in elkaar van havermout, honing en sesampasta om hem vervolgens te vullen met een romig mengsel van kokosmelk en witte chocolade. Héérlijke combi kan ik je vertellen. No spon: maar ken je de chocolades van de Appie met verschillende smaken? Karamel zoete popcorn, melk rode curry, wit meloen matcha en pompoen bloedsinaasappel. Die laatste zul je misschien niet zo snel nemen (die met curry wellicht ook niet), maar ze zijn echt zooo lekker. Ik gebruikte in deze witte chocolade taart de witte chocolade met bloedsinaasappel. Één dikke aanrader. Kun je hem niet vinden, dan kun je ook gewoon witte chocolade gebruiken met sinaasappelrasp. Extra lekker met verse frambozen en kokosslagroom on top!

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom

Dit heb je nodig voor deze witte chocoladetaart met frambozen / 6 tot 8 personen

Voor de bodem

  • 250 gr havermout
  • 50 gr sesampasta
  • 50 gr kokosvet
  • 30 ml (haver)melk
  • schil van een halve citroen
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr witte chocolade – Tip: witte pompoen bloedsinaasappel chocolade
  • 1 afgestreken tl agar agar
  • optioneel: 2 el ahornsiroop voor een zoetere taart

Voor erop

  • 150 gr frambozen
  • blik van 400 ml kokosmelk voor de kokosslagroom – Ik gebruik altijd de kokosmelk van Fairtrade.

 

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een langwerpige bakvorm met bakpapier.

Maal de havermout fijn tot meel. Smelt het kokosvet en meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Stort het deeg in de vorm en druk alles stevig met de hand (of met de bolle kant van een lepel) aan. Bak de bodem 15 tot 20 minuten in de oven.

Schenk 400 ml kokosmelk in een kleine pan en roer de agar agar erdoor. Breng langzaam aan de kook en voeg de witte chocolade toe. Roer met een garde tot de witte chocolade is gesmolten en het mengsel één geheel is. Zet daarna direct het vuur uit.

Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en laat even afkoelen. Zet de taart daarna in de koelkast en laat hem minimaal twee uur opstijven.

De taart kun je serveren met vers opgeloste slagroom, maar kokosslagroom is nog lekkerder! Voor het maken van kokosslagroom zet je een blik kokosmelk minimaal één nacht in de koelkast. Open het blik, schep de witte room eruit en klop dit met een mixer op tot een lobbige room. Voeg eventueel een drupje ahornsiroop toe.

Snijd de witte chocoladetaart in punten en serveer met kokosslagroom en verse frambozen.

Witte chocoladetaart met frambozen en kokosslagroom, Glutenvrije chocolade taart, Beuufood recepten, Originele taarten, Glutenvrije verjaardagstaart witte chocolade

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Emma

    Hoii!
    Kun je i.p.v. agar agar ook maizena gebruiken?
    Ziet er heel lekker uit dus wil hem graag maken! ;)

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de agar agar vervangen door gelatine :)

      Antwoord
  2. gezondheid blogger

    Ik vond het altijd lastig om een gezonde levensstijl na te leven. Je site heeft me geïnspireerd en me doen beseffen dat het ook makkelijk en leuk kan zijn!

    Antwoord
    • Bo

      Wat een super mooi compliment!:)

      Antwoord
  3. Jasmine

    Wat.een.recept!!! Dit ga ik heel snel eens mzken, ziet er heerlijk uit

    Antwoord
  4. Suzan

    Dit klinkt ook al weer heel lekker, ik heb al veel recepten van jou gemaakt. Is het mogelijk om de agar agar te vervangen door gelatine in dit recept? En zo ja hoeveel heb je dan nodig? Alvast dank je wel

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Suzan, dat kan zeker! Ik gebruik sinds een paar jaar geen gelatine meer dus ik weet niet hoeveel je daarvan nodig hebt, maar op de achterkant van de verpakking staat hoeveel blaadjes je nodig hebt voor 400 ml vulling :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *