Witte asperges met zalm en ricotta in bladerdeeg

Witte asperges met zalm en ricotta in bladerdeeg

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar tot voor kort vond ik witte asperges niet te hakken. Maar ik geef de schuld aan diegene die mij door en door slap gekookte asperges liet proeven. Zonde! Maar geen excuus om er niet mee te gaan experimenteren want het heet niet voor niets ‘het witte goud’ dacht ik zo. Ik begon met het maken van deze romige asperge soep met garnalen en een gepocheerd eitje. Heer-lijk. Kort daarna kwam ik een recept met witte asperges van Linda tegen en dat zag er ook al zo lekker uit. Asperges verpakt in bladerdeeg met zalm en ricotta. YUM! Hieronder vind je haar recept.

 

Linda


 

Asperges, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het seizoen is kort en daar maak ik graag gebruik van. Natuurlijk kun je het witte goud op de traditionele manier eten met aardappeltjes, ham een eitje. Deze aspergetaartjes zijn net even iets anders. Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Linda Peek en foodblogger van Lekker eten met Linda. Voor mij staat bewust, makkelijk en vooral lekker eten centraal. Ik heb het doel om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezonder eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Voor de aspergetaartjes maak ik gebruik van een rol kant en klare bladerdeeg. Tja, niet zo heel gezond maar wel heel lekker af en toe. Heb jij een natuurwinkel bij jou in de buurt, kijk dan of er speltbladerdeeg in de vriezer ligt. Helaas woon ik te ver weg, mijn bladerdeeg zou al ontdooi zijn voordat ik thuis ben.

 

Dit heb je nodig voor 4 stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg – neem glutenvrij bladerdeeg voor glutenvrije taartjes
  • 12 witte asperges
  • 4 theelepels
  • mosterd
  • 4 eetlepels ricotta (of roomkaas, Griekse yoghurt)
  • 300 ons zalmfilet zonder vel
  • snufje zout en peper uit de molen
  • extra: verse platte peterselie

 

Witte asperges met zalm en ricotta in bladerdeeg

 

Zo maak je het

Schil de asperges zorgvuldig. Verwijder de houtachtige onderkant. Kook 10 minuten in een ruime pan. Laat uitlekken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Snijd het deeg in 4 plakken of leg 2 plakjes aan 1 zijde iets over elkaar heen en druk aan tot 1

plak.

Meng de mosterd met de ricotta. Besmeer het bladerdeeg met het kaas mosterd mengsel. Houd 5 cm aan de zijkanten vrij. Leg de asperges op de ricotta. Snijd de zalmfilet in 4 repen en leg op het witte goud.

Vouw de zijkanten van het deeg langs de asperges omhoog en druk de punten iets aan. Zet 15 – 20 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin kleurt.

Bestrooi met een snufje zout en peper uit de molen. Lekker met verse peterselie.

 

 

Psst, net als Bo ben ik op alle social media kanalen te vinden. Lijkt het je leuk om mij op Facebook te volgen? Ik zie je daar graag terug.
Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!