...

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

watermeloenijs

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik maakte er een verfrissend drankje van. Een watermeloen slush puppy! Lekker koud en hydraterend op een bloedhete zomerdag, maar tegelijkertijd ook een goed zoet tussendoortje. Ook weer niet té zoet, want ik voegde passievrucht en citroen toe aan het watermeloenijs-mengsel voor een friszuur tintje. Vergeet ik bijna nog te vertellen hoe vreselijk simpel dit te maken is. Met minimale voorbereidingstijd mix je deze slush puppy binnen een paar minuten in elkaar. Kan je snel weer terug naar je voetenbadje (of zwembad, voor de lucky ones onder ons) ;)

watermeloenijs

Watermeloen

Ik vind dat watermeloen véél te weinig credits krijgt. In Nederland dan, want juist in heel veel andere (warmere) landen is het heel populair. Ga op vakantie naar de kust van de Middellandse zee en je ziet geen ontbijtbuffet zonder een schaal met partjes watermeloen, geen strand zonder watermeloenverkoper en geen supermarkt zonder voorgesneden stukken van dit fijne fruit. Ik hou ervan! Het is lekker zoet, maar ook heel licht op de maag en dorstlessend. Niet zo gek, want een watermeloen bestaat voor ongeveer 95% uit water. Verder bevat watermeloen ook veel ijzer en vitamine C. Prima snack voor de zomer, dus!

Nog even over deze watermeloen slush puppy: je kan ‘m op twee manieren maken. De eerste manier is de lekkerste, daarbij snijd je verse watermeloen in blokjes en bewaar je die in de vriezer. Trek in zo’n fris drankje? Dan blend je ze zo tot een glad watermeloenijsmengsel. De tweede manier is voor acute trek: blend verse watermeloen met ijsblokjes. Die manier is dus sneller, maar ook een beetje wateriger. Heb je de tijd, vries de watermeloen dan zeker eerst een paar uur in!

Recept met meloen

watermeloenijs

watermeloenijs

Watermeloenijs (slush puppy)

Ultieme verkoeling in de zomer: een slush puppy van watermeloenijs! Helemaal zelfgemaakt, gezond, verfrissend en súperlekker.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr watermeloen
  • 1 el honing
  • 1 citroen limoen is ook heerlijk!
  • 1 passievrucht
  • 1 takje verse munt

Instructies
 

  • Snijd de schil van de watermeloen. Snijd het vruchtvlees daarna in kleine blokjes. Doe deze in een afsluitbare zak en leg in de vriezer tot de watermeloen bevroren is. Liefs een nacht.
  • Pers de citroen uit en lepel het vruchtvlees uit de passievrucht.
  • Doe de bevroren watermeloenblokjes samen met het citroensap, de passievrucht, honing en blaadjes munt in je blender of keukenmachine. Schenk er 200 ml water bij en blend tot glad watermeloenijs.
  • Garneer de watermeloen slush puppy met verse munt en serveer direct.

TIPS

Je kunt de watermeloen slush puppy in je blender maken óf met behulp van een keukenmachine. Ik prefereer mijn keukenmachine, deze blend net even wat fijner. Maar de blender werkt ook prima, stamp in dat geval de bevroren watermeloen blokjes af en toe naar beneden met een spatel en zet de blender weer aan tot alles mooi geslusht is!
Trefwoord slush puppy, Watermeloen
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

watermeloenijs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept