...

Warme fruitcrumble uit de oven met vijgen

Warme fruitcrumble uit de oven met vijgen

door | sep 18, 2015 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Warme fruit crumble uit de oven

Na jaren niet ziek te zijn geweest heeft de griep me dan toch weten te vinden.. Of nou ja, bijna dan want ik blijf stug doorgaan. Een uurtje extra slaap per nacht, twee powersmoothies per dag, veel groente, fruit en een beetje liefde doen wonderen. Tenminste dat hoop ik. En dat beetje liefde begon vanmorgen met het maken van een heerlijk geurende fruitcrumble voor mezelf.

Ik ben geen ochtendmens maar sinds ik meer ritme aan mijn leven toevoegde gaat dat steeds beter. Ik sta op, neem een glas lauw water met citroensap en doe 20 tot 30 minuten poweryoga. Vanmorgen sloeg ik dat laatste echter even over aangezien ik het al knap vond dat ik het tot de keuken had gered ;) Ik had echt even iets warms nodig, wat zoets en met lekker veel fruit. So say hellooo to this crumble!

 

Psst.. ik maakte deze crumble direct nadat ik opstond. Hij moet een half uurtje in de oven dus in de tussentijd kun je mooi even douchen of omkleden :)

 

Warme fruit crumble uit de oven

 

Nodig voor twee personen

 • 1 grote appel
 • 2 perziken – of nectarines
 • 2 vijgen
 • 60 gr havermout
 • 40 gr amandelmeel
 • 1 el kokosvet
 • 1 el honing
 • 1 el kaneel
 • optioneel: maak er helemaal een feest van met een handje ongebrande noten en stukjes dadel

 

Warme fruit crumble uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snij de appel, perziken en een van de vijgen in kleine stukjes en schep in een ovenschaal(tje), samen met de noten en dadels als je deze toevoegt.

Kneed in een schaaltje de havermout, kaneel, amandelmeel, kokosvet en honing tot een kruimelig deeg. Verspreid dit over het fruit en druk lichtjes aan. Zet de schaal in de oven voor een half uurtje.

Klaar? Snij de tweede vijg in partjes en leg deze op de cumble. Je kunt er ook een paar eetlepels volle kwark bij serveren voor een romig tintje!

 

 

Halveer het recept als je een eenpersoons-onbijtje wil. Ik gebruik in zo’n geval een mini ovenschaaltje die daarna lekker helemaal voor mijzelf is ;) En je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken. Denk aan peer, mango, banaan of pruimen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sabine

  WAUW, ik zit te smullen!!
  Ik had geen vijgen, maar zelfs zonder is het echt heel lekker.

  # blij mee

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *