Warme fruitcrumble uit de oven met vijgen

Warme fruit crumble uit de oven

Na jaren niet ziek te zijn geweest heeft de griep me dan toch weten te vinden.. Of nou ja, bijna dan want ik blijf stug doorgaan. Een uurtje extra slaap per nacht, twee powersmoothies per dag, veel groente, fruit en een beetje liefde doen wonderen. Tenminste dat hoop ik. En dat beetje liefde begon vanmorgen met het maken van een heerlijk geurende fruitcrumble voor mezelf.

Ik ben geen ochtendmens maar sinds ik meer ritme aan mijn leven toevoegde gaat dat steeds beter. Ik sta op, neem een glas lauw water met citroensap en doe 20 tot 30 minuten poweryoga. Vanmorgen sloeg ik dat laatste echter even over aangezien ik het al knap vond dat ik het tot de keuken had gered ;) Ik had echt even iets warms nodig, wat zoets en met lekker veel fruit. So say hellooo to this crumble!

 

Psst.. ik maakte deze crumble direct nadat ik opstond. Hij moet een half uurtje in de oven dus in de tussentijd kun je mooi even douchen of omkleden :)

 

Warme fruit crumble uit de oven

 

Nodig voor twee personen

  • 1 grote appel
  • 2 perziken – of nectarines
  • 2 vijgen
  • 60 gr havermout
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 el kokosvet
  • 1 el honing
  • 1 el kaneel
  • optioneel: maak er helemaal een feest van met een handje ongebrande noten en stukjes dadel

 

Warme fruit crumble uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snij de appel, perziken en een van de vijgen in kleine stukjes en schep in een ovenschaal(tje), samen met de noten en dadels als je deze toevoegt.

Kneed in een schaaltje de havermout, kaneel, amandelmeel, kokosvet en honing tot een kruimelig deeg. Verspreid dit over het fruit en druk lichtjes aan. Zet de schaal in de oven voor een half uurtje.

Klaar? Snij de tweede vijg in partjes en leg deze op de cumble. Je kunt er ook een paar eetlepels volle kwark bij serveren voor een romig tintje!

 

 

Halveer het recept als je een eenpersoons-onbijtje wil. Ik gebruik in zo’n geval een mini ovenschaaltje die daarna lekker helemaal voor mijzelf is ;) En je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken. Denk aan peer, mango, banaan of pruimen

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!