...

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Je kunt warme chocolademelk op verschillende manieren bereiden. Gewoon een beetje melk opwarmen in een pan en er cacao doorheen roeren of er een plantaardige hot chocolate van maken door bijvoorbeeld notenmelk te gebruiken. Maar weet je wat ik het állerlekkerst vind? Warme chocolademelk gemaakt van zelfgemaakte amandelmelk met daarop een klodder kokosroom. Vol goede vetten dus en zonder geraffineerde suikers. Oh, ook nog eens vegan dus!

Ik heb altijd al eens kokosroom willen maken. Echter moet je daar wel een paar handigheidjes voor weten. Die vertel ik je hieronder in de bereidingswijze. Zoals bijvoorbeeld het koelen van het blikje kokosmelk. Mocht je geen tijd (of zin) hebben om een blik te koelen, dan kun je natuurlijk ook gewone room even opkloppen. Maar voor de vegans en experimentele foodies onder ons wilde ik er een volledig plantaardig recept van maken. Weer eens wat anders. Daarbij is de combinatie van kokos en chocolade gewoon onwijs lekker..

Geniet ervan!

 

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Dit heb je nodig voor deze warme chocolade havermelk met kokosroom / 4 koppen

  • 3 tot 4 el rauwe cacao
  • snuf kaneel
  • 1 blik vol vette kokosmelk – minimaal 12 uur gekoeld in de koelkast
  • mespuntje vanille

Voor de amandelmelk

  • 150 gr rauwe amandelen – minimaal 8 uur geweekt in een kom water
  • 1 l water
  • 3 zachte dadels – ontpit

 

Zo maak je het

Begin met de kokosroom. Kokosroom is super simpel te maken, maar je moet een paar handigheidjes weten. Allereerst moet je vol vette kokosmelk gebruiken. Door hem minimaal 12 uur te koelen in de koelkast verzamelen de vetten zich bovenin het blikje. Open het blikje en schep het witte, romige gedeelte eruit. Mix dit met een handmixer samen met een mespunt vanille tot een fluffy geheel. Het kokoswater gebruik je niet in dit recept. Zet de room even in de koelkast.

Ga verder met de amandelmelk. Giet het water af en doe de amandelen in je blender. Schenk er 1 liter water bij en de ontpitte dadels. Blend alles in zo’n één minuut tot een romig geheel. Schenk de amandelmelk twee keer door een fijne zeef en klaar is je homemade amandelmelk.

Verwarm de amandelmelk in een pannetje samen met de rauwe cacao en een snuf kaneel. Je kunt hiervoor het beste een garde gebruiken om klontjes te voorkomen. Voeg een drupje ahornsiroop naar smaak toe voor een zoetere chocolademelk. Roer regelmatig en haal de pan van het vuur zodra het begint te koken.

Verdeel de chocolade amandelmelk over vier koppen, schep er een kloddertje kokosroom op en genieten maar!

 

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Gebruik je niet alle amandelmelk in één keer? Bewaar het dan in een schone, afgesloten fles of pot maximaal drie dagen in de koelkast

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Charo

    Hi Bo,
    Wat een leuke blog! Ik heb nu ook zin in een kopje warme chocolade amandelmelk en kokosroom :) Groetjes,
    Charo van Sukhi
    | http://www.sukhi.nl

    Antwoord
    • Bo

      Dank je Charo!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *