...

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Je kunt warme chocolademelk op verschillende manieren bereiden. Gewoon een beetje melk opwarmen in een pan en er cacao doorheen roeren of er een plantaardige hot chocolate van maken door bijvoorbeeld notenmelk te gebruiken. Maar weet je wat ik het állerlekkerst vind? Warme chocolademelk gemaakt van zelfgemaakte amandelmelk met daarop een klodder kokosroom. Vol goede vetten dus en zonder geraffineerde suikers. Oh, ook nog eens vegan dus!

Ik heb altijd al eens kokosroom willen maken. Echter moet je daar wel een paar handigheidjes voor weten. Die vertel ik je hieronder in de bereidingswijze. Zoals bijvoorbeeld het koelen van het blikje kokosmelk. Mocht je geen tijd (of zin) hebben om een blik te koelen, dan kun je natuurlijk ook gewone room even opkloppen. Maar voor de vegans en experimentele foodies onder ons wilde ik er een volledig plantaardig recept van maken. Weer eens wat anders. Daarbij is de combinatie van kokos en chocolade gewoon onwijs lekker..

Geniet ervan!

 

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Dit heb je nodig voor deze warme chocolade havermelk met kokosroom / 4 koppen

  • 3 tot 4 el rauwe cacao
  • snuf kaneel
  • 1 blik vol vette kokosmelk – minimaal 12 uur gekoeld in de koelkast
  • mespuntje vanille

Voor de amandelmelk

  • 150 gr rauwe amandelen – minimaal 8 uur geweekt in een kom water
  • 1 l water
  • 3 zachte dadels – ontpit

 

Zo maak je het

Begin met de kokosroom. Kokosroom is super simpel te maken, maar je moet een paar handigheidjes weten. Allereerst moet je vol vette kokosmelk gebruiken. Door hem minimaal 12 uur te koelen in de koelkast verzamelen de vetten zich bovenin het blikje. Open het blikje en schep het witte, romige gedeelte eruit. Mix dit met een handmixer samen met een mespunt vanille tot een fluffy geheel. Het kokoswater gebruik je niet in dit recept. Zet de room even in de koelkast.

Ga verder met de amandelmelk. Giet het water af en doe de amandelen in je blender. Schenk er 1 liter water bij en de ontpitte dadels. Blend alles in zo’n één minuut tot een romig geheel. Schenk de amandelmelk twee keer door een fijne zeef en klaar is je homemade amandelmelk.

Verwarm de amandelmelk in een pannetje samen met de rauwe cacao en een snuf kaneel. Je kunt hiervoor het beste een garde gebruiken om klontjes te voorkomen. Voeg een drupje ahornsiroop naar smaak toe voor een zoetere chocolademelk. Roer regelmatig en haal de pan van het vuur zodra het begint te koken.

Verdeel de chocolade amandelmelk over vier koppen, schep er een kloddertje kokosroom op en genieten maar!

 

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Warme chocolade amandelmelk met kokosroom, Vegan warme chocolademelk, Veganistische chocomelk, Gezonde warme chocolade melk, Lactosevrije warme chocolademelk, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Gebruik je niet alle amandelmelk in één keer? Bewaar het dan in een schone, afgesloten fles of pot maximaal drie dagen in de koelkast

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Charo

    Hi Bo,
    Wat een leuke blog! Ik heb nu ook zin in een kopje warme chocolade amandelmelk en kokosroom :) Groetjes,
    Charo van Sukhi
    | http://www.sukhi.nl

    Antwoord
    • Bo

      Dank je Charo!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *