Warme appel kaneel broodjes

Warme appel kaneel broodjes van haver

Ik werd vanmorgen echt súper vrolijk wakker. Ik weet niet of het door de mooie herfstzon komt, onze nieuwe lichte slaapkamer gordijnen, het snoetje van poes Misha in mijn gezicht, het feit dat mijn liefste vriendinnetje A. vandaag haar verjaardag viert of dat ik daarvoor eerst gezellig ga koken/borrelen met Mike en mijn powerbabe M. En omdat ik vandaag vrij ben kan ik ook nog eens lekker naar de markt én naar de Zara om een nieuw jurkje te kopen. Al die dingen samen zorgen voor een grote glimlach op mijn gezicht :)

Ik had vanmorgen alleen geen tijd om een uitgebreid ontbijt te maken, want er moesten een hoop mailtjes beantwoord worden en jullie vroegen gister op Facebook en Instagram massaal om het recept van deze appel kaneel broodjes, dus die wilde ik erg graag zo vroeg mogelijk opzetten. En gelukkig lagen er daar nog twee van in de koelkast! Op dit moment eet ik dus zo’n lekker broodje (met een extra drupje honing) en drink ik er as always  een kop lauw citroenwater bij.

Oh en ik ben benieuwd, hoe ziet jullie zaterdag er vandaag uit? En dan met name jullie ontbijt?

 

 

Nodig voor 4 kleine broodjes of 2 grote (plat)

 • 100 gr havermeel – heb je dat niet? Vermaal dan havervlokken tot havermeel in je blender.
 • 100 gr kwark – of yoghurt 
 • 2 eieren
 • 1/2 appel
 • 1 el kaneel
 • 1 el honing

 

 

Warme appel kaneel broodjes van haver

 

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Snij de appel in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten vervolgens in een kom door elkaar met een garde.

Schep het beslag op de bakplaat in vier kleine of twee grote rondjes. Als je yoghurt gebruikt zal het beslag wat dunner zijn dan wanneer je kwark gebruikt, maar dat maakt verder niets uit. Bestrooi met nog wat extra kaneel.

Zet de plaat 20 minuten in de oven en check na die tijd even of ze gaar zijn.

 

 

Je kunt de broodjes maximaal drie dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn van zichzelf al super lekker, maar je kunt ze opleuken met een lik notenpasta, wat extra honing of (niet gezond maar wel HEEL lekker) Nutella. Ik ontbijt er graag mee maar je kunt ze ook prima als tussendoortje nuttigen

Print Friendly, PDF & Email
11 Comments
 1. Ik heb een paar dadels fijn gesneden en door het beslag gedaan en ook een handje gedroogde cranberries. En een zakje baking soda.
  Ze smaken wel lekker.

  1. Er hoeft op zich geen baking soda bij (de broodjes zullen toch nooit echt luchtig worden), maar die cranberry’s klinken heerlijk :D

  1. Hoi Tonnie, dat kan zeker. De structuur zal wel iets droger worden, dus ik zou als ik jou was wel gewoon havermeel gebruiken. Of ben je gevoelig voor gluten? In dat geval kun je misschien glutenvrije havermout kopen :) Liefs en eet smakelijk

 2. Hoi Beau, deze broodjes zou ik graag willen maken, alleen zie ik dat je kwark of yoghurt gebruikt is dit mogelijk ook te vervangen voor geitenyoghurt??

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.