...

Gezonde chocolade macarons

Gezonde chocolade macarons

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Soms sta ik in de keuken en denk ik ‘okeee laat maar, dit gaat hem niet worden’. Alle ingrediënten die ik heb gebruikt kunnen de prullenbak in omdat mijn baksel is mislukt. Zoals bijvoorbeeld een paar weken geleden toen ik koekjes wilde bakken van boekweit. Wat dus mislukte omdat de koekjes iets te luchtig werden. Toen dacht ik ineens MACARONS! Die zijn luchtig. Dus als ik twee koekjes op elkaar plak met daartussen een lekkere vulling? Juist. Dan krijg je een gezonde macaron. Fantastisch toch?

Nodig voor circa 6 gezonde chocolade macarons

  • 75 gram boekweit
  • 50 gram kokosolie
  • 40 gram palmsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el rauwe cacao
  • Snufje zeezout

Voor de vulling

  • 3 el volle kwark
  • 1 tl honing


Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt het kokosvet om tot kokosolie. (Ik doe dit altijd in een metalen kom die ik even boven het vuur houd). Meng alle ingrediënten in een halve minuut met een mixer door elkaar. Schep daarna met een klein lepeltje bolletjes van het beslag op de bakplaat en strijk ze plat tot rondjes. Probeer de rondjes even groot te maken zodat ze mooi op elkaar passen als ze klaar zijn. De macarons moeten 10 a 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de kwark met de honing te mengen.

Haal de macarons uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen. Ze voelen eerst wat ‘zacht’ aan maar na 10 minuutjes worden ze hard. Daarna kun je de vulling aan brengen en de beide helften op elkaar plakken! Je kunt ze bewaren in de koelkast.

 

Geniet ervan!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *