...

Gezonde chocolade macarons

Gezonde chocolade macarons

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Soms sta ik in de keuken en denk ik ‘okeee laat maar, dit gaat hem niet worden’. Alle ingrediënten die ik heb gebruikt kunnen de prullenbak in omdat mijn baksel is mislukt. Zoals bijvoorbeeld een paar weken geleden toen ik koekjes wilde bakken van boekweit. Wat dus mislukte omdat de koekjes iets te luchtig werden. Toen dacht ik ineens MACARONS! Die zijn luchtig. Dus als ik twee koekjes op elkaar plak met daartussen een lekkere vulling? Juist. Dan krijg je een gezonde macaron. Fantastisch toch?

Nodig voor circa 6 gezonde chocolade macarons

  • 75 gram boekweit
  • 50 gram kokosolie
  • 40 gram palmsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el rauwe cacao
  • Snufje zeezout

Voor de vulling

  • 3 el volle kwark
  • 1 tl honing


Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt het kokosvet om tot kokosolie. (Ik doe dit altijd in een metalen kom die ik even boven het vuur houd). Meng alle ingrediënten in een halve minuut met een mixer door elkaar. Schep daarna met een klein lepeltje bolletjes van het beslag op de bakplaat en strijk ze plat tot rondjes. Probeer de rondjes even groot te maken zodat ze mooi op elkaar passen als ze klaar zijn. De macarons moeten 10 a 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de kwark met de honing te mengen.

Haal de macarons uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen. Ze voelen eerst wat ‘zacht’ aan maar na 10 minuutjes worden ze hard. Daarna kun je de vulling aan brengen en de beide helften op elkaar plakken! Je kunt ze bewaren in de koelkast.

 

Geniet ervan!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer
11 x de lekkerste recepten met aardpeer

11 x de lekkerste recepten met aardpeer

Poffen, roosteren, koken, bakken, grillen. Met aardpeer kun je álle kanten op. Het is een echte woekerplant en daarom vind ik het best gek dat de supermarkten er niet vol mee liggen wanneer het aardpeer seizoen is aangebroken. Als je deze nootachtige knolletjes al...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *