Gezonde chocolade macarons

Gezonde chocolade macarons

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Soms sta ik in de keuken en denk ik ‘okeee laat maar, dit gaat hem niet worden’. Alle ingrediënten die ik heb gebruikt kunnen de prullenbak in omdat mijn baksel is mislukt. Zoals bijvoorbeeld een paar weken geleden toen ik koekjes wilde bakken van boekweit. Wat dus mislukte omdat de koekjes iets te luchtig werden. Toen dacht ik ineens MACARONS! Die zijn luchtig. Dus als ik twee koekjes op elkaar plak met daartussen een lekkere vulling? Juist. Dan krijg je een gezonde macaron. Fantastisch toch?

Nodig voor circa 6 gezonde chocolade macarons

  • 75 gram boekweit
  • 50 gram kokosolie
  • 40 gram palmsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el rauwe cacao
  • Snufje zeezout

Voor de vulling

  • 3 el volle kwark
  • 1 tl honing


Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt het kokosvet om tot kokosolie. (Ik doe dit altijd in een metalen kom die ik even boven het vuur houd). Meng alle ingrediënten in een halve minuut met een mixer door elkaar. Schep daarna met een klein lepeltje bolletjes van het beslag op de bakplaat en strijk ze plat tot rondjes. Probeer de rondjes even groot te maken zodat ze mooi op elkaar passen als ze klaar zijn. De macarons moeten 10 a 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de kwark met de honing te mengen.

Haal de macarons uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen. Ze voelen eerst wat ‘zacht’ aan maar na 10 minuutjes worden ze hard. Daarna kun je de vulling aan brengen en de beide helften op elkaar plakken! Je kunt ze bewaren in de koelkast.

 

Geniet ervan!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.