Soms sta ik in de keuken en denk ik ‘okeee laat maar, dit gaat hem niet worden’. Alle ingrediënten die ik heb gebruikt kunnen de prullenbak in omdat mijn baksel is mislukt. Zoals bijvoorbeeld een paar weken geleden toen ik koekjes wilde bakken van boekweit. Wat dus mislukte omdat de koekjes iets te luchtig werden. Toen dacht ik ineens MACARONS! Die zijn luchtig. Dus als ik twee koekjes op elkaar plak met daartussen een lekkere vulling? Juist. Dan krijg je een gezonde macaron. Fantastisch toch?
Nodig voor circa 6 gezonde chocolade macarons
- 75 gram boekweit
- 50 gram kokosolie
- 40 gram palmsuiker
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 1 el rauwe cacao
- Snufje zeezout
Voor de vulling
- 3 el volle kwark
- 1 tl honing
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt het kokosvet om tot kokosolie. (Ik doe dit altijd in een metalen kom die ik even boven het vuur houd). Meng alle ingrediënten in een halve minuut met een mixer door elkaar. Schep daarna met een klein lepeltje bolletjes van het beslag op de bakplaat en strijk ze plat tot rondjes. Probeer de rondjes even groot te maken zodat ze mooi op elkaar passen als ze klaar zijn. De macarons moeten 10 a 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de kwark met de honing te mengen.
Haal de macarons uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen. Ze voelen eerst wat ‘zacht’ aan maar na 10 minuutjes worden ze hard. Daarna kun je de vulling aan brengen en de beide helften op elkaar plakken! Je kunt ze bewaren in de koelkast.
Geniet ervan!
0 reacties