Vietnamese pringrolls met runderreepjes, sesam en honing

Springrolls met runderreepjes, sesam en honing

Hallooo vanaf Ibiza! De trouwe Beaufoodies weten dat ik deze week op dit fijne eiland vertoef om te koken tijdens de retreat van mijn vriendinnetje Linda. Maaar ik blijf ook gewoon elke dag een nieuw recept posten! Ik heb een voorraadje gezonde knallers voor jullie klaar staan en voor vandaag staan er Vietnamese pringrolls met runderreepjes, sesam en honing op het menu. Letterlijk en figuurlijk, want het recept dat je op dit moment aan het lezen bent sta ik vandaag ook hier in de keuken te maken. Met iets andere ingrediënten dat wel – boodschappen doen is toch even wat anders hier – maar het principe blijft hetzelfde.

Namelijk vellen van rijstpapier gevuld met lekkere ingrediënten. Even oprollen tot een mooie rol en die vervolgens dippen in soja of vissaus. Echt súper lekker. Of nou ja even, dat rollen vergt wat oefening en in het begin daarom ook tijd. De eerste keer zagen mijn rollen eruit als snotterige repen, maar zoals jullie op de foto zien word ik er aardig goed in. Als jullie het leuk vinden kan ik binnenkort wel even een vlog maken om jullie te laten zien hoe dat rollen er in de praktijk aan toe gaat. Let me know!:)

 

Dit heb je nodig voor 8 rolletjes / 2 personen

 • 350 gr runderreepjes
 • 8 grote rijstpapier vellen – rond
 • 250 gr taugé
 • 1 el honing
 • 100 gr wortel – julienne gesneden
 • 300 gr ijsbergsla
 • bosjes verse koriander
 • 3 lente uien
 • 1 el sesamzaadjes
 • soja of vissaus om in te dippen
 • PS. geen idee waarom er een limoen op de foto staat

 

 

Springrolls met runderreepjes, sesam en honing

 

 

 

Zo maak je ze

Begin met de vulling. Verhit een koekenpan zonder olie en voeg de runderreepjes toe samen met een scheut soja saus en de honing. Bak de reepjes niet te lang anders worden ze taai. Voeg als laatste de taugé toe en schep goed om. Proef even en voeg naar smaak nog wat honing of soja toe.

Zorg dat alles klaar staat. Was de sla, snij de lente ui fijn, zet de sesamzaadjes, wortel en rijstvellen klaar.

Vul een diep bord met lauw/warm water en week hierin het eerste rijstvel. Het duurt ongeveer twee minuten voordat hij zacht is. Leg het vel op een plank en beleg met een schepje runderreep-taugé, lente ui, paar blaadjes koriander, sesamzaadjes, sla en wortel. Rol het rijstvel zo mooi mogelijk op (oefening baart kunst, geloof me) en ga door tot je alle springrolls gemaakt hebt.

Stapel de rollen op/leg ze op een bord/schik ze op een plateau en serveer met een dip van soja of vissaus. Oh, en strooi er een paar extra sesamzaadjes overheen! Staat leuk :)

 

 

Normaal zeg ik bij veel recepten dat je ze kunt bewaren en eten als lunch de volgende dag, maar deze rollen moet je lekker in een keer opeten anders zijn ze taai de volgende dag

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
11 Comments
 1. Ik heb het vandaag gemaakt, maar bij mij was het rijstpapier wel minder wit dan op de foto! Klopt dit? En wij hebben ze nu koud gegeten, maar klopt dat wel? Ik was niet snel genoeg met rollen, dus het vlees was al afgekoeld!

  1. Hooi Lisan, Vietnamese springrolls eet je koud op (anders dan gewone loempia’s) en de kleur van het rijstpapier hangt een beetje af van waar je het koopt. Liefs! Bo

  1. Hooi Lisa, ik bewaar zelf regelmatig eten dat over is voor de volgende dag maar bij deze springrolls is dat dus geen aanrader :) Liefs en geniet ervan!

 2. Zou je deze ook kunnen afbakken in de oven?, ik zie wel eens recepten voorbij komen en dan gaan ze 20min in de oven, heb jij hier ervaring mee?

  1. Hooi Esther, ik heb het inderdaad meer gehoord maar ik heb dit zelf nog nooit gedaan. Ik vind de rolletjes het lekkerst als ze zacht zijn. Maar als je het hebt geprobeerd ben ik zeer benieuwd hoe ze smaakten :D Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.