Vietnamese springrolls met mango en avocado

Vietnamese springrolls met mango en avocado, Gezonde springrolls, Gezond avondeten, Springrolls rollen, Beaufood recepten, Lente recepten

Het zonnetje schijnt, ik kan weer knuffelen met lammetjes en wat past er beter bij dit fijne lenteweer dat een portie Vietnamese springrolls met mango en avocado. Springrolls staan hier thuis zeker in de top tien van lekkerste gerechten! Ik kreeg vorige week de tip van een vriendin om ze te vullen met avocado en mango. Héérlijk. Er paste geen gamba of beef meer bij dus het zijn vegetarische springrolls geworden die extra lekker zijn met een hoisin dip on the side. Of dip ze in dumplingsaus! Een van mijn nieuwe favoriete dips. Ik kocht het bij de toko en het heet letterlijk dumplingssaus. Ik dip er ook wel eens gegrilde groenten in. Echt een aanrader om aan te schaffen dus.

Vietnamese springrolls met mango en avocado, Gezonde springrolls, Gezond avondeten, Springrolls rollen, Beaufood recepten, Lente recepten

Vietnamese springrolls met mango en avocado, Gezonde springrolls, Gezond avondeten, Springrolls rollen, Beaufood recepten, Lente recepten

Vietnamese springrolls met mango en avocado, Gezonde springrolls, Gezond avondeten, Springrolls rollen, Beaufood recepten, Lente recepten

Dit heb je nodig voor deze Vietnamese springrolls met mango en avocado / 10 stuks

  • 10 grote ronde vellen rijstpapier
  • 150 gr mango – vers of diepvries 
  • 1 avocado
  • klein bosje verse koriander
  • 150 gr rode kool – klein gesneden 
  • 100 gr wortel – julienne gesneden 
  • 3 lente uien
  • 80 gr mihoen
  • 4 el sesamzaadjes

Extra

  • hoisinsaus om in de dippen
  • dumplingsaus om in te dippen – bijvoorbeeld deze 
  • sojasaus kan ook!

 

Zo maak je het

Begin met de voorbereiding. Snijd de avocado in reepjes, de mango in kleine blokjes en de lente ui in ringen. De wortel en rode kool kocht ik voorgesneden, maar je kunt dit natuurlijk ook vers kopen en zelf klein snijden. Daar ben ik normaliter voorstander van, maar wanneer ik springrolls bereid maar ik het mezelf graag wat makkelijker ;) Hak ook de koriander fijn.

Week de mihoen volgens de bereidingswijze en giet het water af. Doe alle ingrediënten in aparte kommetjes en leg een grote snijplank klaar.

Bevochtig een vel rijstpapier met water en leg hem op de snijplank. Sprenkel er met de hand nog wat water overheen en wacht even totdat het vel soepel genoeg is om op te rollen. Beleg het rijstvel met de ingrediënten en rol op tot een mooie springroll.

 

Klik hier voor een instructiefilmpje waarin ik je laat zien hoe ik mijn springrolls maak

 

Serveer de springrolls met hoisinsaus, dumpling dip of soja.

Geniet ervan!

 

Vietnamese springrolls met mango en avocado, Gezonde springrolls, Gezond avondeten, Springrolls rollen, Beaufood recepten, Lente recepten

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.