Vietnamese springrolls met kip, taugé en sojadip

Vietnamese springrolls met kip, taugé en sojadip

Ik dacht dus dat dit recept alláng op beaufood.nl stond! Maar dat is dus niet zo, shame on me. Ik maak deze Vietnamese springrolls zooo ontzettend vaak en als ik Mike vraag wat hij graag wil eten is het antwoord steevast ‘rolletjes!’. Springrolls zijn (glutenvrije) loempia’s die je maakt van rijstvellen. Je kunt deze vellen kopen bij de toko maar door de polariteit van dit gerecht kun je tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt terecht voor rijstvellen. Groot, klein, met sesam, naturel, rond of vierkant, je hebt ze in alle soorten en maten. Onder het mom van doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg kies ik altijd voor de grote ronde naturel vellen. Maar als je een keer fancy wilt doen tijdens een etentje kun je ook voor de sesam vellen gaan. Ze zijn zwart gespikkeld en zien er super leuk uit op tafel.

Nu kun je deze springrolls net als met gewone loempia’s vullen met van alles en nog wat. Mijn favoriet is op dit moment (heel simpel) met kip, taugé en ijsbergsla. En een rood pepertje plus wat koriander. Even dippen in wat sojasaus en je hebt een heerlijke en voedzame maaltijd. De springrolls rol je met een beetje oefening steeds makkelijker op tot mooie rollen. In het begin zagen die van mij eruit als slappe happen maar tegenwoordig zijn ze precies zoals ze moeten zijn. Dus heb geduld en baal niet meteen als de eerste niet lukt. Koop in het geval je net begint wel een paar extra rijstvellen ;)

Een paar handige tips: Week de rijstvellen niet te lang, zodat ze niet scheuren als je ze oprolt. En leg de springrolls die klaar zijn op een vel bakpapier, zo voorkom je dat ze vastplakken

Dit heb je nodig voor deze Vietnamese springrolls met kip, taugé en sojadip / 2 personen

  • 250 gr kippendij filet – in kleine blokjes
  • 8 rijstvellen
  • 1 tl sambal – oelek
  • 3 el sojasaus
  • 125 gr taugé
  • 1/2 tl maizena
  • 2 lente uien – in ringetjes
  • 200 gr ijsbergsla
  • bosje verse koriander

Om te dippen

  • vissaus of sojasaus

 

Vietnamese springrolls met kip, taugé en sojadip

 

 

Zo maak je het

Verhit een beetje (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin de kippendij gaar. Voeg na drie minuten de soja saus en de sambal toe. Roer door elkaar en verdik de saus met de maizena. Los de maizena wel eerst op in een beetje water – zo’n twee eetlepels – voordat je het in de pan doet. Zo voorkom je klonteren. Voeg in de laatste twee minuten de taugé toe en bak even mee. Niet te lang, het is lekker als ze nog een beetje knapperig zijn.

Neem een diep bord en vul deze met een laag lauw water. Leg er een rijstvel in en week deze in ongeveer drie minuten zacht.

Leg het vel op een plank en beleg hem met kip, ijsbergsla, lente uit en koriander zoals op de foto. Vouw het vel dicht en rol op tot een mooie rol. De eerste rollen zagen er bij mij echt vreselijk uit maar oefening baart kunst!

Serveer de rollen met een klein bakje soja saus on the side. Vissaus is ook erg lekker.

 

Vietnamese springrolls met kip, taugé en sojadip

 

Deze Vietnamese spingrolls zijn echt op elk moment van de dag lekker. Ik eet ze soms als lunch, neem een roll mee als tussendoortje of ik eet ze als avondeten. Je kunt ze prima een nachtje bewaren in de koelkast dus het is niet erg als je wat overhoudt. Heb je meteen iets lekkers voor de volgende dag :D

9 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!