Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

Daar zijn ze weer! Mijn geliefde rijstnoedels. Naast dat ze glutenvrij zijn vind ik ze ook zooo veel lekkerder dan andere noedels. De saus trekt er zo lekker in ofzo. Ze zijn niet per definitie gezonder dan een ander soort noedels, maar ben jij gevoelig voor gluten? Dan kun jij zonder problemen van deze noedels smikkelen. In de supermarkt zijn ze veelal verkrijgbaar in dunne sliertjes (mihoen), maar er komen steeds meer varianten bij. Zou dat komen doordat we massaal aan het experimenteren zijn met gezond en gevarieerd eten? Ik denk het wel.. Dus als we zo doorgaan komen er steeds meer nieuwe en lekkere dingen bij in de supermarkt :)

Tip: Ga naar de toko en loop even langs de noedelafdeling. Ze hebben daar zó ontzettend veel verschillende soorten in alle vormen en maten. Kun je meteen een berg (vaak goedkopere) groenten en verse kruiden inslaan. En vergeet niet om een goede fles vissaus te kopen en sappige limoenen. Ik breng ook vaak soepen en wokgerechten op smaak met vissaus dus het is een handig ingrediënt om in je keuken te hebben!

Oh en voor het geval je de verse munt en koriander in wilde wisselen voor een gedroogde soort.. Pleeease don’t do that! Verse kruiden geven zo veel meer smaak af :)

 

Nodig voor twee personen

  • 350 gr kippendij
  • 160 gr rijstnoedels
  • 200 gr snijbonen – voorgesneden
  • handje verse koriander
  • de blaadjes van een paar takken munt
  • flinke scheut vissaus
  • scheutje sojasaus
  • kruid de kip met zwarte peper, zout, uienpoeder en eventueel djinten (komijnzaad)
  • kokosvet of olijfolie

 

Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

 

Zo maak je het

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snij de kip in kleine stukjes en wrijf in met de kruiden en kokosvet (of olijfolie). Zorg dat alle stukjes lekker gekruid zijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de kip gaar. Voeg in de laatste paar minuten de snijbonen toe en bak even mee.

Giet de noedels af en verdeel ze over twee borden. Schep de kip en de snijbonen erover. Breng het gerecht op smaak met een scheut soja en vissaus. Denk eraan dat je niet te veel sojasaus gebruikt want de vissaus is al vrij zout. Maak het gerecht af met verse koriander en munt.

 

Mijn vaste bezoekers kunnen het vast al raden.. ook in dit gerecht is een kneepje limoen of citroensap echt heeeul lekker :)

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.