...

Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

door | okt 27, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

Daar zijn ze weer! Mijn geliefde rijstnoedels. Naast dat ze glutenvrij zijn vind ik ze ook zooo veel lekkerder dan andere noedels. De saus trekt er zo lekker in ofzo. Ze zijn niet per definitie gezonder dan een ander soort noedels, maar ben jij gevoelig voor gluten? Dan kun jij zonder problemen van deze noedels smikkelen. In de supermarkt zijn ze veelal verkrijgbaar in dunne sliertjes (mihoen), maar er komen steeds meer varianten bij. Zou dat komen doordat we massaal aan het experimenteren zijn met gezond en gevarieerd eten? Ik denk het wel.. Dus als we zo doorgaan komen er steeds meer nieuwe en lekkere dingen bij in de supermarkt :)

Tip: Ga naar de toko en loop even langs de noedelafdeling. Ze hebben daar zó ontzettend veel verschillende soorten in alle vormen en maten. Kun je meteen een berg (vaak goedkopere) groenten en verse kruiden inslaan. En vergeet niet om een goede fles vissaus te kopen en sappige limoenen. Ik breng ook vaak soepen en wokgerechten op smaak met vissaus dus het is een handig ingrediënt om in je keuken te hebben!

Oh en voor het geval je de verse munt en koriander in wilde wisselen voor een gedroogde soort.. Pleeease don’t do that! Verse kruiden geven zo veel meer smaak af :)

 

Nodig voor twee personen

  • 350 gr kippendij
  • 160 gr rijstnoedels
  • 200 gr snijbonen – voorgesneden
  • handje verse koriander
  • de blaadjes van een paar takken munt
  • flinke scheut vissaus
  • scheutje sojasaus
  • kruid de kip met zwarte peper, zout, uienpoeder en eventueel djinten (komijnzaad)
  • kokosvet of olijfolie

 

Vietnamese rijstnoedels met gebakken kippendij en verse munt

 

Zo maak je het

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snij de kip in kleine stukjes en wrijf in met de kruiden en kokosvet (of olijfolie). Zorg dat alle stukjes lekker gekruid zijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de kip gaar. Voeg in de laatste paar minuten de snijbonen toe en bak even mee.

Giet de noedels af en verdeel ze over twee borden. Schep de kip en de snijbonen erover. Breng het gerecht op smaak met een scheut soja en vissaus. Denk eraan dat je niet te veel sojasaus gebruikt want de vissaus is al vrij zout. Maak het gerecht af met verse koriander en munt.

 

Mijn vaste bezoekers kunnen het vast al raden.. ook in dit gerecht is een kneepje limoen of citroensap echt heeeul lekker :)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zoete omelet met appel en kaneel

Zoete omelet met appel en kaneel

Een van mijn favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd: zoete omelet met appel en kaneel. Want wist je dat een omelet lang niet altijd hartig hoeft te zijn? Heerlijk hoor, een gebakken eitje met een plak gesmolten geitenkaas en wat verse peterselie erop, maar de...

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *