...

Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels en pindasaus

Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels en pindasaus

door | aug 12, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels met pindasaus

Sinds ik vorige week een klein en onwijs lekker Vietnamees tentje ontdekte in Utrecht ben ik helemaal in de Vietnamese sferen. Ik ben gek op buitenlandse keukens en ik probeer ze een voor een te ontdekken. Vietnamesen gebruiken vaak gember, citroengras, koriander en vissaus in hun gerechten en laat ik daar nou net gek op zijn. Ik heb nog geen tijd gehad om een hotspot artikel over dit tentje te maken, maar hij komt er binnenkort aan! Ik moest vandaag kiezen tussen dit overheerlijke recept voor beefreepjes met rijstnoedels en pindasaus publiceren óf een hotspot en ik denk dat ik wel weet welke jullie liever hebben :)

Ik maak in dit recept gebruik van rijstnoedels omdat ze glutenvrij zijn en de structuur zo lekker zacht is. Plus, ze zijn binnen vier minuten klaar. Ook wel fijn. Je kunt ze tegenwoordig in veel supermarkten kopen dus je hoeft niet persé naar de toko. Je kunt daarnaast natuurlijk elk soort noedels gebruiken die je maar wilt.

 

Nodig voor twee personen

  • 120 gr rijstnoedels
  • 350 gr beefreepjes – rund
  • 100 gr wortel – ik nam de voorgesneden variant in kleine reepjes
  • 1/2 prei
  • scheutje olie om in te bakken – ik gebruikte sesamolie
  • 1 kleine rode peper
  • 2 stengels lente ui

Voor de saus

  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el vissaus vissaus
  • 1 stengel citroengras
  • snuf grof zeezout

Optioneel – ik vind het super lekker om een eetlepel pindasaus bij dit gerecht te eten

  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 1 el vissaus

 

 

Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels met pindasaus

 

 

Zo maak je het

Breng een kleine pan met water aan de kook voor de noedels.

Snij de gember en citroengras klein en de prei in ringen. Pers de knoflookteentjes uit. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit dit alles even aan. Voeg de beefreepjes toe en bak mee tot ze gaar zijn. Niet te lang! Anders kauw je je eigen een ongeluk.

Kookt het water? Zet het vuur dan uit en voeg de rijstnoedels toe. Laat vier minuten weken en giet daarna af. Verdeel de noedels over twee borden.

Maak de pindasaus door de ingrediënten door elkaar te vermengen en even te verwarmen in een pannetje.

Proef even of de beefreepjes op smaak zijn en voeg eventueel nog wat vissaus of zout toe. Schep het vlees over de noedels.

Snij de lente ui in ringetjes, de rode peper fijn en top hiermee de gerechten af. Serveer naast elk gerecht wat pindasaus.

 

 

De zwarte stipjes in de noedels zijn zwarte sesamzaadjes. Ik doe deze vaak door mijn noedels omdat het een leuk kleur effect geeft

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *