Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels en pindasaus

Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels met pindasaus

Sinds ik vorige week een klein en onwijs lekker Vietnamees tentje ontdekte in Utrecht ben ik helemaal in de Vietnamese sferen. Ik ben gek op buitenlandse keukens en ik probeer ze een voor een te ontdekken. Vietnamesen gebruiken vaak gember, citroengras, koriander en vissaus in hun gerechten en laat ik daar nou net gek op zijn. Ik heb nog geen tijd gehad om een hotspot artikel over dit tentje te maken, maar hij komt er binnenkort aan! Ik moest vandaag kiezen tussen dit overheerlijke recept voor beefreepjes met rijstnoedels en pindasaus publiceren óf een hotspot en ik denk dat ik wel weet welke jullie liever hebben :)

Ik maak in dit recept gebruik van rijstnoedels omdat ze glutenvrij zijn en de structuur zo lekker zacht is. Plus, ze zijn binnen vier minuten klaar. Ook wel fijn. Je kunt ze tegenwoordig in veel supermarkten kopen dus je hoeft niet persé naar de toko. Je kunt daarnaast natuurlijk elk soort noedels gebruiken die je maar wilt.

 

Nodig voor twee personen

 • 120 gr rijstnoedels
 • 350 gr beefreepjes – rund
 • 100 gr wortel – ik nam de voorgesneden variant in kleine reepjes
 • 1/2 prei
 • scheutje olie om in te bakken – ik gebruikte sesamolie
 • 1 kleine rode peper
 • 2 stengels lente ui

Voor de saus

 • 5 cm gember
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 el vissaus vissaus
 • 1 stengel citroengras
 • snuf grof zeezout

Optioneel – ik vind het super lekker om een eetlepel pindasaus bij dit gerecht te eten

 • 2 el pindakaas
 • 1 el ketjap
 • 1 el vissaus

 

 

Vietnamese beefreepjes met rijstnoedels met pindasaus

 

 

Zo maak je het

Breng een kleine pan met water aan de kook voor de noedels.

Snij de gember en citroengras klein en de prei in ringen. Pers de knoflookteentjes uit. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit dit alles even aan. Voeg de beefreepjes toe en bak mee tot ze gaar zijn. Niet te lang! Anders kauw je je eigen een ongeluk.

Kookt het water? Zet het vuur dan uit en voeg de rijstnoedels toe. Laat vier minuten weken en giet daarna af. Verdeel de noedels over twee borden.

Maak de pindasaus door de ingrediënten door elkaar te vermengen en even te verwarmen in een pannetje.

Proef even of de beefreepjes op smaak zijn en voeg eventueel nog wat vissaus of zout toe. Schep het vlees over de noedels.

Snij de lente ui in ringetjes, de rode peper fijn en top hiermee de gerechten af. Serveer naast elk gerecht wat pindasaus.

 

 

De zwarte stipjes in de noedels zijn zwarte sesamzaadjes. Ik doe deze vaak door mijn noedels omdat het een leuk kleur effect geeft

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.