Victoriabaars uit de oven met sugar snaps en salade

Victoriabaars uit de oven met sugar snaps en salade, Victoriabaars bereiden, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond en glutenvrij avondeten, etentje geven vis, vis gerechten ideeën, gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Mijn liefde voor gezond en lekker eten heb ik niet van een vreemde. Mijn mams kookt de sterren van de hemel met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes. Koken is bij ons thuis een feestje en die gewoonte heb ik maar al te graag overgenomen toen ik op mezelf ging. Oké misschien schoot ik toen ik op kamers ging iets teveel uit met pasta’s met kaassaus, raspatatjes met drie porties mayo en brownies uit de oven als toetje waardoor ik uiteindelijk tien kilo aan kwam (OEPS), maar dat is helemaal goed gekomen. Hallo gezond eten! Ik zou nooit meer anders willen. Niet alleen mijn lichaam kwam weer in haar oude shape, ik kreeg er ook nog eens een mooiere huid bij.

Victoriabaars a la mama

Afgelopen vrijdag was ik laat thuis en had ik de luxe aan te schuiven in mijn eigen huis. Hoe fijn! Ik ben altijd diegene die kookt thuis maar ik moet bekennen dat het wel heeeel chill is als er een lekkere maaltijd voor je klaar staat. Ik vond het zo lekker dat ik snel wat foto’s van het gerecht maakte en de ingrediënten opschreef. Hieronder vind je het recept voor dit lekkere hoofdgerecht met victoriabaars, sugar snaps en een grote groene salade!

 

Victoriabaars uit de oven met sugar snaps en salade, Victoriabaars bereiden, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond en glutenvrij avondeten, etentje geven vis, vis gerechten ideeën, gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 victoriabaarsfilets – zonder graatjes 
  • 250 gr sugar snaps
  • 150 gr basmati rijst
  • handje verse tuinkers
  • flinke pluk verse bieslook
  • 2 partjes citroen

voor de salade

  • 100 gr veldsla
  • handje verse kruiden zoals peterselie en basilicum
  • stuk of 8 walnoten
  • stuk of 8 cherry tomaatjes
  • dressing: 2 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el wijnazijn

 

Victoriabaars uit de oven met sugar snaps en salade, Victoriabaars bereiden, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond en glutenvrij avondeten, etentje geven vis, vis gerechten ideeën, gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Victoriabaars uit de oven met sugar snaps en salade, Victoriabaars bereiden, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond en glutenvrij avondeten, etentje geven vis, vis gerechten ideeën, gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je deze victoriabaars uit de oven met sugar snaps en salade

Breng een pan met ruim water aan de kook en bereid de rijst volgens de bereidingswijze. Voeg ook een snufje zout aan het water toe.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi met een snuf peper en zout. Zet de schaal voor 15 tot 20 minuutjes in de oven.

Maak ondertussen de salade. Doe de sla samen met de verse kruiden in een kom, halveer de tomaatjes en verkruimel de walnoten. Maak de dressing door de ingrediënten door elkaar te kloppen maar houd de dressing nog even apart.

Sugar snaps eet je het liefst beetgaar dus verhit een scheutje (kokos)olie in een pan en wok hierin de sugar snaps 3 tot 5 minuten. Giet de rijst af. Hak de bieslook en tuinkers fijn en schep dit door de rijst.

Verdeel de rijst over de borden, schep de sugar snaps erbij en leg de victoriabaars ernaast. Serveer met een partje citroen. Breng als laatst de salade op smaak met de dressing.

Eet smakelijk!

 

Victoriabaars is een zoetwatervis met een milde smaak en een vaste structuur. Onwijs lekker uit de oven of uit de pan. De oventijd verschilt een beetje per filet maar een normale filet hoeft maar een kwartiertje in de oven. Zie je eiwitten verschijnen? Zet de temperatuur dan lager

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.