Ik heb er stiekem altijd een beetje een hekel aan wanneer mensen zeggen ‘goh ja, het heerst he’ wanneer je grieperig bent. Maar eerlijk is eerlijk, volgens mij is is op dit moment écht half Nederland aan het snotteren. Inclusief mezelf. Ik heb mijn slowjuicer daarom maar weer eens uit de kast gehaald en ben aan de gang gegaan met groentesapjes. Ik probeer een litertje per dag weg te tikken, daarnaast aan elke maaltijd wat extra groente toe te voegen en vooral gewoon lekker bezig te blijven. Niet aan te raden wanneer je 40 graden koorts hebt maar in het geval je gewoon stront verkouden bent doen vitaminen en buitenlucht wonderen.
Over wonderen gesproken, salie zou ontzettend goed voor je zijn wanneer je niet helemaal fit bent vanwege de geneeskrachtige werking van het kruid. Ik heb het dan over verse salie, niet de gedroogde variant. Dus voor iedereen die geen zin heeft om de handen uit de mouwen te steken voor een juice of smoothie, zet een lekkere kop salie thee. En om het helemaal af te maken met plakjes verse gember. Gember staat bekend om haar ontgiftende werking en in combinatie met salie heb je dus een super gezonde combi te pakken. Oh, en de honing geeft de thee een zoetige smaak en verzacht je keel wanneer je veel hebt gehoest (ik hoest mezelf op dit moment helemaal een ongeluk). Eigenlijk werkt alleen de geur van de thee al onwijs ontspannend en is hij natuurlijk ook lekker voor als je niet ziek bent :D
Dit heb je nodig voor 1 kop
- gekookt water
- takje verse salie
- 5 cm verse gember – in plakjes
- 1 tl honing
Zo maak je het
Kook het water en schenk in een grote kop. Voeg de honing, de gember en de salie toe en laat vier minuten trekken. Voor een extra kruidige thee laat je de gember en salie er gewoon in wanneer je hem drinkt. Voor een lichtere thee verwijder je dat na vier minuten.
Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Een takje… hoeveel blaadjes zijn dat?
Voor het eerst gemaakt een schepje honing, heerlijk!!!
Ben opgevoed met het gorgelen met Salie en Aluin bij keelontsteking. Niet zo lekker, maar een paardenmiddel. Was de heilzame werking een beetje uit het oog verloren. Ga nu aan de saliethee.
In de thee doe ik ook nog een kaneelstokje (antibacterieel).Maar niet teveel kaneel gebruiken, want er zitten in sommige (goedkopere) stokjes een giftige stof.
ik drink al poos s alie thee met gember voel me ook zeker niet ziek of grieperig verlede jaar wel maar nu nadat ik elke dag salie en gember thee drink zelf gemaakt is super.