...

Verse salie-gember thee

Verse salie-gember thee

door | okt 27, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 4 reacties

Verse salie-gember thee

Ik heb er stiekem altijd een beetje een hekel aan wanneer mensen zeggen ‘goh ja, het heerst he’ wanneer je grieperig bent. Maar eerlijk is eerlijk, volgens mij is is op dit moment écht half Nederland aan het snotteren. Inclusief mezelf. Ik heb mijn slowjuicer daarom maar weer eens uit de kast gehaald en ben aan de gang gegaan met groentesapjes. Ik probeer een litertje per dag weg te tikken, daarnaast aan elke maaltijd wat extra groente toe te voegen en vooral gewoon lekker bezig te blijven. Niet aan te raden wanneer je 40 graden koorts hebt maar in het geval je gewoon stront verkouden bent doen vitaminen en buitenlucht wonderen.

Over wonderen gesproken, salie zou ontzettend goed voor je zijn wanneer je niet helemaal fit bent vanwege de geneeskrachtige werking van het kruid. Ik heb het dan over verse salie, niet de gedroogde variant. Dus voor iedereen die geen zin heeft om de handen uit de mouwen te steken voor een juice of smoothie, zet een lekkere kop salie thee. En om het helemaal af te maken met plakjes verse gember. Gember staat bekend om haar ontgiftende werking en in combinatie met salie heb je dus een super gezonde combi te pakken. Oh, en de honing geeft de thee een zoetige smaak en verzacht je keel wanneer je veel hebt gehoest (ik hoest mezelf op dit moment helemaal een ongeluk). Eigenlijk werkt alleen de geur van de thee al onwijs ontspannend en is hij natuurlijk ook lekker voor als je niet ziek bent :D

 

Dit heb je nodig voor 1 kop

  • gekookt water
  • takje verse salie
  • 5 cm verse gember  – in plakjes
  • 1 tl honing

 

Verse salie-gember thee

 

Zo maak je het

Kook het water en schenk in een grote kop. Voeg de honing, de gember en de salie toe en laat vier minuten trekken. Voor een extra kruidige thee laat je de gember en salie er gewoon in wanneer je hem drinkt. Voor een lichtere thee verwijder je dat na vier minuten.

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Liesbeth

    Een takje… hoeveel blaadjes zijn dat?

    Antwoord
  2. J.v.d.Poll

    Voor het eerst gemaakt een schepje honing, heerlijk!!!

    Antwoord
  3. Petra

    Ben opgevoed met het gorgelen met Salie en Aluin bij keelontsteking. Niet zo lekker, maar een paardenmiddel. Was de heilzame werking een beetje uit het oog verloren. Ga nu aan de saliethee.

    In de thee doe ik ook nog een kaneelstokje (antibacterieel).Maar niet teveel kaneel gebruiken, want er zitten in sommige (goedkopere) stokjes een giftige stof.

    Antwoord
  4. anneke

    ik drink al poos s alie thee met gember voel me ook zeker niet ziek of grieperig verlede jaar wel maar nu nadat ik elke dag salie en gember thee drink zelf gemaakt is super.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *