...

Vegetarische pompoen burgers

Vegetarische pompoen burgers

door | okt 18, 2019 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 8 reacties

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke én voedzame burgers gemaakt van pompoen en kikkererwten. Ik at deze vegetarische burgers als avondeten met een salade erbij en gebakken zoete aardappelfrieten. Het geheim van de burgers zit hem in de kruiden. Verse peterselie, een snuf kaneel en five spice door het beslag. Dit maakt ze nét even wat specialer en smaakvoller. Je kunt ze trouwens ook op een hamburgerbroodje eten (zoals Mike deed) met truffelmayo, een plak kaas, plakjes tomaat, komkommer en sla :D

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Dit heb je nodig voor deze vegetarische pompoen burgers/ 6 stuks

  • 600 gr flespompoen
  • 150 gr havermeel
  • 400 gr kikkererwten – uit pot, uitlekgewicht 240 gr
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl chinees vijfkruidenpoeder
  • klein bosje verse peterselie – zo’n 30 gr
  • 50 – 74 gr paneermeel – eventueel glutenvrij

 

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de fles pompoen, verwijder de pitten en snijd hem (inclusief schil) in plakken. Snipper de ui. Verzamel de ui en pompoen op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Laat goed uitlekken.

Snipper de ui. Verzamel in een grote kom het ei, de pompoen, ui, kikkererwten en havermeel. Pureer het geheel kort met een staafmixer. Voeg een snuf zout, peper, kaneel en vijf kruidenpoeder toe. Hak de peterselie en roer dit door het beslag.

Zet het beslag een kwartier (liefst een half uurtje) in de koelkast. Hierdoor wordt het beslag steviger.

Vorm met natte handen zes ballen van het beslag. Het klopt dat dit nogal een plakkerig klusje is. Daarom hebben we paneermeel nodig :D Vul een bord met paneermeel, leg een bal beslag erop, druk hem plat tot een burger en bestrooi de bovenkant ook met paneermeel. Ga door tot je zes pompoen burgers hebt.

Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan. Leg de burgers met behulp van een spatel voorzichtig in de pan. Bak de pompoen burgers op medium vuur 3 tot 4 minuten per kant gaar.

Eet de burgers direct óf laat ze afkoelen en vries ze in voor later. Je kunt ze twee maanden in de vriezer bewaren.

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik...

Lees meer
Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Jonah

    Zou ik de havermeel kunnen vervangen door rijst-/chufa-/kastanjemeel?

    Antwoord
    • Bo

      Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt!:)

      Antwoord
  2. Marian

    Echt super lekker. Wij eten veganistisch, dus had het ei weggelaten. Dat was geen probleem, het werden mooie burgers.
    Bedankt, dat het recept wilde delen.
    Mvg Marian

    Antwoord
  3. joos

    Dag Bo,

    Wat zou ik als vervanger van de kikkererwten kunnen gebruiken? Ik eet geen peulvruchten nl.
    Alvast bedankt!

    Antwoord
  4. Dees

    Heb ze gemaakt met gewone pompoen, harissa, wat tabasco en citroensap … ze waren geweldig! De jury ( bestaande uit mijn kritische huisgenoten die wel van echte burger houden) was unaniem: een blijvertje en met stip de bietenburger ingehaald. :)

    Antwoord
    • Bo

      Wat superleuk om te horen :D

      Antwoord
  5. L.

    Ik vond ze echt super super lekker Bo! Quote van mijn vriend: ‘Zo wil ik wel vaker vegetarisch eten’. Dus, dankjewel :)

    Antwoord
    • Bo

      Ahhh wat super leuk om te horen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *