...

Vegetarische pompoen burgers

Vegetarische pompoen burgers

door | okt 18, 2019 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 8 reacties

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke én voedzame burgers gemaakt van pompoen en kikkererwten. Ik at deze vegetarische burgers als avondeten met een salade erbij en gebakken zoete aardappelfrieten. Het geheim van de burgers zit hem in de kruiden. Verse peterselie, een snuf kaneel en five spice door het beslag. Dit maakt ze nét even wat specialer en smaakvoller. Je kunt ze trouwens ook op een hamburgerbroodje eten (zoals Mike deed) met truffelmayo, een plak kaas, plakjes tomaat, komkommer en sla :D

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Dit heb je nodig voor deze vegetarische pompoen burgers/ 6 stuks

  • 600 gr flespompoen
  • 150 gr havermeel
  • 400 gr kikkererwten – uit pot, uitlekgewicht 240 gr
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl chinees vijfkruidenpoeder
  • klein bosje verse peterselie – zo’n 30 gr
  • 50 – 74 gr paneermeel – eventueel glutenvrij

 

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de fles pompoen, verwijder de pitten en snijd hem (inclusief schil) in plakken. Snipper de ui. Verzamel de ui en pompoen op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Laat goed uitlekken.

Snipper de ui. Verzamel in een grote kom het ei, de pompoen, ui, kikkererwten en havermeel. Pureer het geheel kort met een staafmixer. Voeg een snuf zout, peper, kaneel en vijf kruidenpoeder toe. Hak de peterselie en roer dit door het beslag.

Zet het beslag een kwartier (liefst een half uurtje) in de koelkast. Hierdoor wordt het beslag steviger.

Vorm met natte handen zes ballen van het beslag. Het klopt dat dit nogal een plakkerig klusje is. Daarom hebben we paneermeel nodig :D Vul een bord met paneermeel, leg een bal beslag erop, druk hem plat tot een burger en bestrooi de bovenkant ook met paneermeel. Ga door tot je zes pompoen burgers hebt.

Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan. Leg de burgers met behulp van een spatel voorzichtig in de pan. Bak de pompoen burgers op medium vuur 3 tot 4 minuten per kant gaar.

Eet de burgers direct óf laat ze afkoelen en vries ze in voor later. Je kunt ze twee maanden in de vriezer bewaren.

Vegetarische pompoen burgers, Gezonde burgers maken, Vegetarische burgers maken, Burgers van pompoen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Hamburgers groenten, Groenteburgers recept

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Jonah

    Zou ik de havermeel kunnen vervangen door rijst-/chufa-/kastanjemeel?

    Antwoord
    • Bo

      Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt!:)

      Antwoord
  2. Marian

    Echt super lekker. Wij eten veganistisch, dus had het ei weggelaten. Dat was geen probleem, het werden mooie burgers.
    Bedankt, dat het recept wilde delen.
    Mvg Marian

    Antwoord
  3. joos

    Dag Bo,

    Wat zou ik als vervanger van de kikkererwten kunnen gebruiken? Ik eet geen peulvruchten nl.
    Alvast bedankt!

    Antwoord
  4. Dees

    Heb ze gemaakt met gewone pompoen, harissa, wat tabasco en citroensap … ze waren geweldig! De jury ( bestaande uit mijn kritische huisgenoten die wel van echte burger houden) was unaniem: een blijvertje en met stip de bietenburger ingehaald. :)

    Antwoord
    • Bo

      Wat superleuk om te horen :D

      Antwoord
  5. L.

    Ik vond ze echt super super lekker Bo! Quote van mijn vriend: ‘Zo wil ik wel vaker vegetarisch eten’. Dus, dankjewel :)

    Antwoord
    • Bo

      Ahhh wat super leuk om te horen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *