Pita broodjes zet ik niet vaak op tafel omdat de variant met gyros of shoarma en een berg knoflooksaus niet bepaald voedzaam is. Maar als we het vlees vervangen door gegrilde groenten en de knoflook saus zelf op een gezonde manier maken verandert dat de zaak! Helemaal gezond zou het zijn als je de broodjes zelf zou bakken maar ik snap dat je daar niet altijd zin in hebt na een dag hard werken. Voor iedereen die dat wel ziet zitten, heb ik hier het recept voor glutenvrije pita broodjes van Lianne. Zij blogt net als ik over gezond en lekker eten dus wip voor inspiratie ook zekers eens bij haar blog langs.
Nog een tip om deze broodjes extra healthy te maken is om de pita broodjes te halveren. Normaal snijd je een broodje open waarna je hem vult, maar wanneer je hem helemaal halveert kun je twee helden vullen. Dit betekent minder brood en meer veggies. En daar houden we van ;)
Dit heb je nodig voor deze vegetarische pita’s met knoflooksaus / twee personen
- 4 glutenvrije pita broodjes
- 100 zoete aardappel – in repen
- 200 gr wortel – in repen
- 200 gr broccoli – klein gesneden
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Voor de saus
- 2 el yoghurt
- 2 el mayo
- 1 tl gedroogde dille
- 1/2 teentje geperste knoflook
Zo maak je ze
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de groenten over met de olie, gerookt paprikapoeder en een snuf peper en zout. Zet de plaat 25 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de pita broodjes de laatste 6 minuten mee in de oven (of in een toaster) en snijd ze daarna helemaal open.
Beleg elke helft met groenten en leg ze op een bord. Verdeel als laatste de knoflook saus erover.
Eet smakelijk!
Je hoeft de pita’s natuurlijk niet persé bij elkaar te binden met een touwtje maar het staat wel super leuk als je de pita’s serveert tijdens een etentje :D
Hoi hoi ik wil ze vanavond gaan maken maar zou ik de Mayo door iets anders kunnen vervangen? En welke kruiden gebruik je over de groenten?
Groetjes Linda
Als kruiden gebruik ik een snuf gerookt paprikapoeder, peper en zout. De mayo zou je kunnen vervangen door yoghurt! Maar met een lik mayo is de saus wel het lekkerst :)
Hey Beau!
Weer een fantastisch recept maar uuuuuuh welke kruiden bedoel je voor de groenten? ; )