Vegetarische pita’s met knoflooksaus

Vegetarische pita’s met knoflooksaus

door | nov 11, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 3 reacties

Vegetarische pita's met knoflooksaus, Gezonde broodjes bakken, Gezonde pita broodjes, Glutenvrije pita broodjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond en lekkere recepten avondeten, Recepten met groenten

Pita broodjes zet ik niet vaak op tafel omdat de variant met gyros of shoarma en een berg knoflooksaus niet bepaald voedzaam is. Maar als we het vlees vervangen door gegrilde groenten en de knoflook saus zelf op een gezonde manier maken verandert dat de zaak! Helemaal gezond zou het zijn als je de broodjes zelf zou bakken maar ik snap dat je daar niet altijd zin in hebt na een dag hard werken. Voor iedereen die dat wel ziet zitten, heb ik hier het recept voor glutenvrije pita broodjes van Lianne. Zij blogt net als ik over gezond en lekker eten dus wip voor inspiratie ook zekers eens bij haar blog langs.

Nog een tip om deze broodjes extra healthy te maken is om de pita broodjes te halveren. Normaal snijd je een broodje open waarna je hem vult, maar wanneer je hem helemaal halveert kun je twee helden vullen. Dit betekent minder brood en meer veggies. En daar houden we van ;)

 

Dit heb je nodig voor deze vegetarische pita’s met knoflooksaus / twee personen

  • 4 glutenvrije pita broodjes
  • 100 zoete aardappel – in repen
  • 200 gr wortel – in repen 
  • 200 gr broccoli – klein gesneden 
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Voor de saus

  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayo
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1/2 teentje geperste knoflook

 

Vegetarische pita's met knoflooksaus, Gezonde broodjes bakken, Gezonde pita broodjes, Glutenvrije pita broodjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond en lekkere recepten avondeten, Recepten met groenten

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de groenten over met de olie, gerookt paprikapoeder en een snuf peper en zout. Zet de plaat 25 minuten in het midden van de oven.

Verwarm de pita broodjes de laatste 6 minuten mee in de oven (of in een toaster) en snijd ze daarna helemaal open.

Beleg elke helft met groenten en leg ze op een bord. Verdeel als laatste de knoflook saus erover.

Eet smakelijk!

Je hoeft de pita’s natuurlijk niet persé bij elkaar te binden met een touwtje maar het staat wel super leuk als je de pita’s serveert tijdens een etentje :D

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Linda

    Hoi hoi ik wil ze vanavond gaan maken maar zou ik de Mayo door iets anders kunnen vervangen? En welke kruiden gebruik je over de groenten?

    Groetjes Linda

    Antwoord
    • Bo

      Als kruiden gebruik ik een snuf gerookt paprikapoeder, peper en zout. De mayo zou je kunnen vervangen door yoghurt! Maar met een lik mayo is de saus wel het lekkerst :)

      Antwoord
  2. Suzan

    Hey Beau!

    Weer een fantastisch recept maar uuuuuuh welke kruiden bedoel je voor de groenten? ; )

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.