Vegetarische paddestoelen wellington

Vegetarische paddestoelen wellington

door | dec 21, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegetarische paddestoelen wellington, Vegetarische kerst recepten, Glutenvrije kerstrecepten, Gezonde kerst recepten, Kerst hoofdgerecht vegetarisch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Hoofdgerechten truffelsaus

Het één na laatste kerstrecept van deze week is deze vegetarische paddestoelen wellington. Beef wellington wordt gewoonlijk gevuld met ossenhaas, maar hij is ook super makkelijk vegetarisch te maken door hem te vullen met een mix van paddestoelen. Handig voor wanneer er iemand aanschuift bij je kerstdiner die liever geen vlees eet. In plaats van een grote wellington maakte ik twee mini’s, goed voor twee personen wanneer je er ook groenten of aardappeltjes bij serveert.

Oh, en ze zijn ook nog eens glutenvrij doordat ik glutenvrij bladerdeeg gebruikte. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt tegenwoordig! Dit deeg is wel iets breekbaarder dus ga er voorzichtig mee om. Ben je niet niet gevoelig voor gluten? Dan kun je gewoon normaal bladerdeeg gebruiken.

Aaaaalmost Christmas :D

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • twee vierkante vellen bladerdeeg – glutenvrij
  • 250 gr paddestoelenmix – of 125 gr kastanje champignons en 125 gr oesterzwammen 
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • scheutje balsamico azijn
  • 1 klein eitje
  • garnering: geschaafde amandelen, vijg en verse tijm
  • optioneel: lekker met de truffelsaus uit dit recept!

 

Vegetarische paddestoelen wellington, Vegetarische kerst recepten, Glutenvrije kerstrecepten, Gezonde kerst recepten, Kerst hoofdgerecht vegetarisch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Hoofdgerechten truffelsaus

 

Zo maak je het

Ontdooi de bladerdeeg vellen en verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met een vel bakpapier.

Borstel de paddestoelen schoon en verhit een klontje kokosvet in een koekenpan. Snijd de paddestoelen en  de courgette klein. Snipper de rode ui, pers de knoflook uit en fruit alles aan in de koekenpan. Blus na een paar minuutjes af met een scheutje balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.

Schep het paddestoelenmengsel in het midden van de bladerdeegvellen. Vouw de punten naar binnen tot je een mooi pakketje krijgt. Draai het voorzichtig om en vorm met je handen tot een ronde wellington.

Kerf met een mes twee sneden in de bovenkant en bestrijk de wellingtons met losgeklopt ei en een snuf peper. Leg ze op de ovenplaat en schuif de plaat voor 20 minuten de oven in of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken.

Leg de wellingtons op twee borden en sluit af met geschaafde amandelen, plakjes vijg en verse tijm.

 

Vegetarische paddestoelen wellington, Vegetarische kerst recepten, Glutenvrije kerstrecepten, Gezonde kerst recepten, Kerst hoofdgerecht vegetarisch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Hoofdgerechten truffelsaus

 

 

Serveer deze paddestoelen wellington met gestoomde groenten of een puree van pompoen of wortel

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.