Het één na laatste kerstrecept van deze week is deze vegetarische paddestoelen wellington. Beef wellington wordt gewoonlijk gevuld met ossenhaas, maar hij is ook super makkelijk vegetarisch te maken door hem te vullen met een mix van paddestoelen. Handig voor wanneer er iemand aanschuift bij je kerstdiner die liever geen vlees eet. In plaats van een grote wellington maakte ik twee mini’s, goed voor twee personen wanneer je er ook groenten of aardappeltjes bij serveert.
Oh, en ze zijn ook nog eens glutenvrij doordat ik glutenvrij bladerdeeg gebruikte. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt tegenwoordig! Dit deeg is wel iets breekbaarder dus ga er voorzichtig mee om. Ben je niet niet gevoelig voor gluten? Dan kun je gewoon normaal bladerdeeg gebruiken.
Aaaaalmost Christmas :D
Dit heb je nodig voor twee personen
- twee vierkante vellen bladerdeeg – glutenvrij
- 250 gr paddestoelenmix – of 125 gr kastanje champignons en 125 gr oesterzwammen
- 1/2 courgette
- 1 rode ui
- teentje knoflook
- scheutje balsamico azijn
- 1 klein eitje
- garnering: geschaafde amandelen, vijg en verse tijm
- optioneel: lekker met de truffelsaus uit dit recept!
Zo maak je het
Ontdooi de bladerdeeg vellen en verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met een vel bakpapier.
Borstel de paddestoelen schoon en verhit een klontje kokosvet in een koekenpan. Snijd de paddestoelen en de courgette klein. Snipper de rode ui, pers de knoflook uit en fruit alles aan in de koekenpan. Blus na een paar minuutjes af met een scheutje balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
Schep het paddestoelenmengsel in het midden van de bladerdeegvellen. Vouw de punten naar binnen tot je een mooi pakketje krijgt. Draai het voorzichtig om en vorm met je handen tot een ronde wellington.
Kerf met een mes twee sneden in de bovenkant en bestrijk de wellingtons met losgeklopt ei en een snuf peper. Leg ze op de ovenplaat en schuif de plaat voor 20 minuten de oven in of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken.
Leg de wellingtons op twee borden en sluit af met geschaafde amandelen, plakjes vijg en verse tijm.
Serveer deze paddestoelen wellington met gestoomde groenten of een puree van pompoen of wortel
0 reacties