...

Vegetarische paddestoelen wellington

Vegetarische paddestoelen wellington

door | dec 21, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegetarische paddestoelen wellington, Vegetarische kerst recepten, Glutenvrije kerstrecepten, Gezonde kerst recepten, Kerst hoofdgerecht vegetarisch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Hoofdgerechten truffelsaus

Het één na laatste kerstrecept van deze week is deze vegetarische paddestoelen wellington. Beef wellington wordt gewoonlijk gevuld met ossenhaas, maar hij is ook super makkelijk vegetarisch te maken door hem te vullen met een mix van paddestoelen. Handig voor wanneer er iemand aanschuift bij je kerstdiner die liever geen vlees eet. In plaats van een grote wellington maakte ik twee mini’s, goed voor twee personen wanneer je er ook groenten of aardappeltjes bij serveert.

Oh, en ze zijn ook nog eens glutenvrij doordat ik glutenvrij bladerdeeg gebruikte. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt tegenwoordig! Dit deeg is wel iets breekbaarder dus ga er voorzichtig mee om. Ben je niet niet gevoelig voor gluten? Dan kun je gewoon normaal bladerdeeg gebruiken.

Aaaaalmost Christmas :D

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • twee vierkante vellen bladerdeeg – glutenvrij
  • 250 gr paddestoelenmix – of 125 gr kastanje champignons en 125 gr oesterzwammen 
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • scheutje balsamico azijn
  • 1 klein eitje
  • garnering: geschaafde amandelen, vijg en verse tijm
  • optioneel: lekker met de truffelsaus uit dit recept!

 

Vegetarische paddestoelen wellington, Vegetarische kerst recepten, Glutenvrije kerstrecepten, Gezonde kerst recepten, Kerst hoofdgerecht vegetarisch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Hoofdgerechten truffelsaus

 

Zo maak je het

Ontdooi de bladerdeeg vellen en verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met een vel bakpapier.

Borstel de paddestoelen schoon en verhit een klontje kokosvet in een koekenpan. Snijd de paddestoelen en  de courgette klein. Snipper de rode ui, pers de knoflook uit en fruit alles aan in de koekenpan. Blus na een paar minuutjes af met een scheutje balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.

Schep het paddestoelenmengsel in het midden van de bladerdeegvellen. Vouw de punten naar binnen tot je een mooi pakketje krijgt. Draai het voorzichtig om en vorm met je handen tot een ronde wellington.

Kerf met een mes twee sneden in de bovenkant en bestrijk de wellingtons met losgeklopt ei en een snuf peper. Leg ze op de ovenplaat en schuif de plaat voor 20 minuten de oven in of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken.

Leg de wellingtons op twee borden en sluit af met geschaafde amandelen, plakjes vijg en verse tijm.

 

Vegetarische paddestoelen wellington, Vegetarische kerst recepten, Glutenvrije kerstrecepten, Gezonde kerst recepten, Kerst hoofdgerecht vegetarisch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Hoofdgerechten truffelsaus

 

 

Serveer deze paddestoelen wellington met gestoomde groenten of een puree van pompoen of wortel

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *