Vegetarische ovenloempia’s met hoisinsaus

Beaufood recepten, Dips bij loempia’s, Gezonde loempia’s maken, Loempia recepten, Loempia’s uit de oven, Loempia’s zonder frituurpan, Vegetarische ovenloempia’s met hoisinsaus, Zelf chilisaus maken

Perfect als hapje voor bij de borrel of als onderdeel van een rijsttafel. Loempia’tjes! Vegetarisch én uit de oven in plaats van uit de frituurpan. Deze  ovenloempia’s met hoisinsaus maak je een stuk gezonder door ze zelf te maken met extra veel groenten en ze te bakken in de oven in plaats van in de frituur. Ze zullen ietsje minder knapperig worden, maar door twee loempiavellen op elkaar te gebruiken los je dit eenvoudig op. Serveer ze met hoisinsaus (ik heb iets met hoisin de laatste tijd), maar je kunt er ook chilisaus bij serveren als je dit lekkerder vindt.

Psst.. Ook dat lekkere chilisaus dipje is heel makkelijk zelf te maken! Het recept daarvan vind je hier. 

 

Dit heb je nodig voor 10 vegetarische ovenloempia’s met hoisinsaus

  • 20 grote loempia (filodeeg) vellen
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 100 gr broccoli
  • 1/2 rode peper
  • 1 ui
  • 1 plak mihoen
  • scheutje sojasaus

 

Vegetarische ovenloempia's met hoisinsaus, Gezonde loempia's maken, Loempia recepten, Loempia's uit de oven, Loempia's zonder frituurpan, Dips bij loempia's, Zelf chilisaus maken, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Ontdooi de loempiavellen. Dek het stapeltje vellen af met een vochtige theedoek want de dunne vellen drogen redelijk snel uit.

Verwarm je oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier. Breng een pan water aan de kook en bereid de mihoen volgens de bereidingswijze.

Was ondertussen de groenten en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de rode peper fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de rest toe en bak alles zo’n vijf minuutjes. Breng op smaak met sojasaus.

Leg twee loempiavellen op elkaar, met de punt naar je toe en beleg ongeveer een kwart van het vel met mihoen en groenten. Vouw de punt eroverheen en rol tot halverwege op. Vouw de buitenste punten naar binnen en rol verder. Ga door tot je tien loempia’s gemaakt hebt.

PS Dit is véél makkelijker uit te leggen in een video en daarom start ik binnenkort met een reeks kookvideo’s. Abonneer je hier alvast gratis op mijn Youtube kanaal.

Leg de loempia’s op de ovenplaat, bestrijk de bovenkanten met olijfolie en bak ze in 10 tot 15 minuten knapperig. Let op! De loempia’s blijven een beetje bleek doordat je ze in de oven bakt en niet in de frituur.

Serveer de loempia’s met hoisinsaus en eet smakelijk!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.