...

Vegetarische nasi goreng met homemade pindasaus

Vegetarische nasi goreng met homemade pindasaus

door | feb 9, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegetarische nasi goreng met homemade pindasaus

Nasi goreng is een gerecht wat ik al super lang niet gemaakt heb en dat terwijl het zo easy, gezond en lekker is. Oorspronkelijk wordt dit gerecht vaak gemaakt met vlees of vis, maar ik maakte hem dit keer op een vegetarische manier klaar. Wat mij opvalt is dat ik als vlees en vis lover wel erg weinig vlees en vis eet, haha.. Ik ben mij steeds meer aan het verdiepen in de herkomst van mijn eten en het gaat me steeds meer tegenstaan vlees en vis uit de winkel te kopen. Ik kies liever voor producten van de biologische slager of in ieder geval vlees wat zo min mogelijk bewerkt is. Eigenlijk is kip de enige vleessoort dat ik in de supermarkt in mijn winkelmandje leg. Dus als ik zin heb in een mals biefstukje of een verse sliptong ga ik langs een speciaalzaak en op de andere avonden skip ik vlees en ga ik voor vegetarische gerechten. En dat is ook nog eens hartstikke gezond voor je, want geen vlees of vis betekent meer groenten op je bord! En in deze grieptijd is dat helemaal niet zo’n slecht idee.

En helaas ben ook ik door een licht griepje getroffen.. HOE DAN MET AL DIE SLOWJUICES?! Zou je denken. Maar zo erg is het gelukkig niet, ik ben snotverkouden, een beetje zwak en mijn eetlust is niet wat het geweest is. Daarom wilde ik gister iets lichts eten met groenten. Het fijne aan nasi goreng vind ik dat je lekker veel kunt maken en dat wat overblijft twee dagen kan bewaren in de koelkast. Vandaag nam ik een portie mee als lunch en met de overgebleven nasi maakte ik loempia’s. Ik ben geen type wat eten weggooit zoals je leest ;)

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

 • 200 gr zilvervliesrijst
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gr taugé
 • 1 prei
 • 5 cm gember
 • scheut ketjap manis
 • 1 tl sambal oelek

Voor de pindasaus

 • 2 el pindakaas – eentje gemaakt van alleen pinda’s dus zonder toegevoegde suiker
 • 150 ml water

Voor erbij

 • 4 eieren
 • kroepoek

 

Vegetarische nasi goreng met homemade pindasaus

 

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgende de bereidingswijze. Giet het water daarna af en laat de rijst afkoelen.

Maak de pindasaus door in een kleine pan de pindakaas samen met water te mengen. Is de pindasaus te dik? Voeg dan nog wat water toe. Zet het vuur uit als de saus klaar is en leg een deksel op de pan zodat hij warm blijft.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de eitjes gaar. Ook hier kun je een deksel op de pan leggen zodat ze warm blijven.

Snijd vervolgens de paprika en ui in in blokjes, de prei in ringen en de gember en knoflook in kleine stukjes. Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit eerst de ui en knoflook aan. Voeg na een paar minuutjes de overige ingrediënten toe, behalve de taugé.

Het meest gezond blijven de groenten als je ze kort mogelijk bakt. Voeg na een minuut of 5 de rijst en taugé toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Breng alles op smaak met ketjap, sambal en eventueel wat zout.

Schep de nasi op de borden, leg er een eitje bovenop samen met een handje kroepoek. De pindasaus kun je er in een apart bakje bij serveren.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *