...

Vegetarische linzenburgers (met aioli)

Vegetarische linzenburgers (met aioli)

door | aug 17, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 10 reacties

Vegetarische linzenburgers (met aioli)

Nee ik ben geen vegetariër, maar ik denk wel steeds meer na over de herkomst van het vlees dat ik eet. De plofkip uit de supermarkt laat ik al tijden links liggen en ik kies altijd voor scharrel of biologisch als ik vlees in de supermarkt koop, maar ik koop het liefst bij een biologische slager. Tip voor de Utrechters onder ons, biologische slagerij De Molen op de Adelaarstraat! Al met al eet ik gemiddeld twee keer in de week vlees, een dagje vis en kook ik de overige dagen vegetarisch.

En wat eet je dan als je zin hebt in een burger? Dan maak je gewoon een lekkere vega burger. Gezond, súper makkelijk te maken en good for the wallet. Experimenteer erop los met verschillende verse of gedroogde kruiden, vries ze in voor een voorraadje of maak er een paar extra die je mee kunt nemen als lunch de volgende dag. Ik ben fan van sausjes dus ik at deze burgers met zelfgemaakte aioli.. Het recept daarvan vind je hier.

 

 

Vegetarische linzenburgers (met aioli)

 

 

Nodig voor vier burgertjes

 • 400 gr linzen – kant en klaar uit blik of pot
 • 1 eitje
 • 1 kleine rode ui
 • 50 gr havermout
 • snuf peper en zout
 • 1 tl Italiaanse kruiden – ik schiet af en toe uit met een eetlepel 
 • 2 partjes citroen voor erbij

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.

Stop alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles tot een deeg. Je moet de linzen echt fijnkneden, alleen zo krijg je een mooie vaste burger.

Vorm vier bollen van het deeg en druk deze op de bakplaat plat tot burgers. Zet weg in de oven voor 20 minuten.

Maak ondertussen de salade en de rijst en verdeel alles over twee diepe borden. Leg bij elke gerecht een partje citroen voor eroverheen.

 

Vegetarische linzenburgers (met aioli)

 

 

Ik at een simpele groene salade (met goede olijfolie, feta, basilicum en een scheutje balsamico) en rijst bij de burgers. En een flinke el aioli om het af te maken. Je kunt ook verse kruiden door de burgers heen kneden. Denk aan rozemarijn, tijm, dille, organo etc.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

 1. Dorian

  Hey, kunnen ze ook gebakken worden in een koekenpan?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Dorien, ja hoor dat kan ook! Bak ze in dat geval op laag vuur zodat ze goed kunnen garen aan beide kanten. Liefs en geniet ervan

   Antwoord
 2. Dorian

  Hey, kan je ze ook bakken ik een pan?

  Antwoord
 3. Roxanne

  Ziet er heerlijk uit! Kan ik ook alle ingrediënten in de blender doen? Of is het beter als je het met de handen doet?

  Antwoord
  • Bo

   Ja hoor, in je blender werkt het ook prima :) Eet smakelijk!

   Antwoord
 4. Emma

  Net gemaakt en ze zijn echt ontzettend lekker! Ik ben niet vegetarisch maar ik ga de volgende keer als we hamburgers eten thuis zeker overwegen deze te gebruiken!

  Antwoord
  • Bo

   Jeeej super fijn om te horen!:)

   Antwoord
 5. Esme

  Kan je ze ook bewaren in de koelkast voor volgende dag als je er vier maakt, en de overige twee dan bewaard? En moeten die overige twee gebakken of ongebakken in de koelkast als t kan?

  Antwoord
 6. Erica

  Ik heb alleen linzen in een zak, moet ik deze eerst koken?
  Ik ga het recept snel proberen, ziet er superlekker uit!

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Erica. Klopt, je moet de linzen dan eerst koken volgens de gebruiksaanwijzing en daarna kun je er vervolgens met mijn recept burgers van maken. Eet smakelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *