...

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus

door | nov 26, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus. Ik volgde laatst een Thaise kookworkshop in Brussel en een van de gerechten die we daar maakten was (verrassend genoeg) lasagne! Lasagne is op en top Italiaans, maar we gaven er een Thais tintje aan door er een heerlijke (wat zeg ik: GODDELIJKE) bechamelsaus van kokosmelk bij te maken. Persoonlijk vond ik de vulling wat minder. Die bestond namelijk uit een heleboel verschillende paddestoelen en verder geen groenten. Dat kan natuurlijk beter ;) Daarom ging ik thuis aan de slag met een eigen variant op deze lasagne. Mijn vegetarische lasagne barst van de groenten en in plaats van gewone lasagnebladen gebruik ik glutenvrije pastavellen, zodat deze lasage glutenvrije is. Maar die goddelijke bechamelsaus houden we erin..

Eigenlijk maak ik nooit zelf bechamelsaus en dat is best gek, aangezien het is zo super eenvoudig te maken is. Ik dacht altijd dat het een heel proces was, maar het is echt binnen vijf minuten gepiept. Het geheim van de bechamelsaus is kokosmelk (in plaats van gewone melk) en een flinke eetlepel (of twee!) rode currypasta.. De vulling van deze lasagne bestaat uit lekker veel verschillende groenten en om hem gezonder te maken (dan een gewone lasagne) gebruik ik een minimaal aantal pastavellen. Het resultaat is een super smaakvolle en vegetarische lasagne.

Geniet ervan :D

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Dit heb je nodig vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus  / 4 personen

  • 4 glutenvrije pastavellen voor lasagne
  • 400 gr bospeen
  • 1 prei
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 400 gr tomatenblokjes uit pak
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gr parmezaanse kaas

Voor de Thaise bechamelsaus

  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem – voor een geheel glutenvrije lasagne gebruik je maïzena in plaats van bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tot 2 flinke el rode curry pasta
  • sap van 1/2 limoen

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Zo maak je het

Snijd de bospeen, prei, aubergine en tomaten in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de groenten aan. Pers de knoflook en schep door het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout.

Voeg de tomatenblokjes na een paar minuten toe samen met 200 ml water. Schep alles nog even om en laat op zacht vuur zo’n tien minuutjes pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Mijn ovenschaal is 23 centimeter.

Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een kleine pan. Haal de pan even van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pan weer op het vuur en schenk beetje voor beetje al kloppend met een garde de kokosmelk erbij. Ga door tot de saus mooi gebonden is. Voeg de curry pasta toe. Begin met één eetlepel en voeg naar smaak een tweede toe. Roer het limoensap erdoor samen met een snufje zout. Haal de pan van het vuur.

Leg twee pastavellen in de ovenschaal. Verdeel de helft van het groentemengsel erover en daarna de helft van de Thaise bechamelsaus. Bedek het geheel met de laatste twee pastavellen en sluit af met het overgebleven groentemengsel, bechamelsaus en parmezaanse kaas.

Schuif de schaal voor 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Klaar is kees!

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Han

    Heel lekker! Ook mijn gasten vonden het heerlijk. Verrassende smaak bij lasagne. Ik ben niet zo van de aubergine, dus ik had die weggelaten en in plaats daarvan champignons en courgette gebruikt.
    Dank voor het recept

    Antwoord
  2. Kristel Brouwer

    Printvriendelijk kost wel heel veel pagina’s. Vooral de foto’s zijn paginagroot. Niet handig.

    Gerechten zijn top.

    Antwoord
    • Bo

      Tip voor het uitprinten: je kunt voor het printen aanvinken welke pagina’s je wilt afdrukken, zodat niet alles wordt afgedrukt :)

      Antwoord
  3. ALY

    Vandaag gemaakt, heerlijk! De wortel vervangen door zoete aardappel. Echte aanrader

    Antwoord
  4. ton

    beste, heb je recept een klein beetje “getweakd”, het smaakte heel lekker,
    bedankt voor het idee
    ton

    Antwoord
  5. Kath

    Hoi Bo,

    Vandaag gemaakt en hij smaakte heerlijk!
    Ik heb twee dingen anders gedaan dan in je recept.
    De twee tomaten heb ik vervangen voor 200 gr. paddenstoelen mix omdat er toch al tomatenblokjes in zitten ;-)
    En in plaats van bloem voor de bechamelsaus heb ik boekweitmeel gebruikt dat ook glutenvrij is.

    Het resultaat kan je op Pinterest zien:
    https://nl.pinterest.com/pin/689121180471872565/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *