Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Ik volgde laatst een Thaise kookworkshop in Brussel en een van de gerechten die we daar maakten was verrassend genoeg lasagne. Nu is lasagne natuurlijk redelijk Italiaans, maar we gaven er een Thais tintje aan door er een heerlijke (wat zeg ik: fan-tás-tische) bechamelsaus met kokosmelk bij te maken. Persoonlijk vond ik de vulling wat minder. Die bestond namelijk uit een heleboel verschillende paddestoelen en verder geen groenten. Dat kan ik beter dacht ik ;) Ik ging thuis aan de slag met een eigen vegetarische variant met glutenvrije pastavellen. En die goddelijke saus niet te vergeten.

Eigenlijk maak ik nooit zelf bechamelsaus en dat is best gek, aangezien het is zo super simpel te maken is. Ik dacht altijd dat het een heel proces was, maar het is binnen vijf minuten gepiept. Het geheim van deze bechamelsaus is kokosmelk in plaats van gewone melk en een flinke eetlepel (of twee) rode currypasta! De vulling van deze lasagne bestaat uit lekker veel verschillende groenten en om hem gezonder te maken (dan een gewone lasagne) gebruik ik een minimaal aantal pastavellen. Het resultaat is een super smaakvolle en vegetarische lasagne.

Geniet ervan!

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Dit heb je nodig vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus  / 4 personen

  • 4 glutenvrije pastavellen voor lasagne
  • 400 gr bospeen
  • 1 prei
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 400 gr tomatenblokjes uit pak
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gr parmezaanse kaas

Voor de Thaise bechamelsaus

  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem – voor een geheel glutenvrije lasagne gebruik je maïzena in plaats van bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tot 2 flinke el rode curry pasta
  • sap van 1/2 limoen

 

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Zo maak je het

Snijd de bospeen, prei, aubergine en tomaten in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de groenten aan. Pers de knoflook en schep door het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout.

Voeg de tomatenblokjes na een paar minuten toe samen met 200 ml water. Schep alles nog even om en laat op zacht vuur zo’n tien minuutjes pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Mijn ovenschaal is 23 centimeter.

Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een kleine pan. Haal de pan even van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pan weer op het vuur en schenk beetje voor beetje al kloppend met een garde de kokosmelk erbij. Ga door tot de saus mooi gebonden is. Voeg de curry pasta toe. Begin met één eetlepel en voeg naar smaak een tweede toe. Roer het limoensap erdoor samen met een snufje zout. Haal de pan van het vuur.

Leg twee pastavellen in de ovenschaal. Verdeel de helft van het groentemengsel erover en daarna de helft van de Thaise bechamelsaus. Bedek het geheel met de laatste twee pastavellen en sluit af met het overgebleven groentemengsel, bechamelsaus en parmezaanse kaas.

Schuif de schaal voor 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Klaar is kees!

Vegetarische lasagne met Thaise bechamelsaus , Gezond avondeten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Originele lasagnes, Glutenvrije bechamelsaus maken, Bechamelsaus kokosmelk, Avondeten groenten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.