Hallo daar! Vandaag staat er weer een nieuw recept voor een lekkere en voedzame avondmaaltijd voor je klaar. Deze vegetarische lasagne met geitenkaas bechamelsaus bárst van de smaak en zit vol groenten, groenten en nog eens groenten. Je maakt de lasagne extra voedzaam door de lasagnebladeren van pasta weg te laten en deze te vervangen door dun gesneden plakken pompoen. Ho wacht, niet weggaan omdat je geen zin hebt om die pompoen in dunne plakjes te snijden! Ik zie daar zelf altijd een beetje tegenop omdat 1. Ik negen van de tien keer bijna in mijn vingers snijd en 2. Ik krijg ze met de hand nooit in echt dunne plakken. Gelukkig speelt Jumbo in op onze gezonde lifestyle door hun nieuwe productlijn: Gemaksgroenten. Zo vond ik een pak verse én flinterdun gesneden pompoen lasagnebladen in het groenteschap. Helemaal top. Ik maakte er een eenvoudige tomatensaus van passata en aubergine bij en ging aan de slag met een nieuwe variant bechamelsaus. Can’t help it, ik vind deze romige saus zó fantastisch in een lasagne.
Vergeet het klassieke recept met boter, bloem en melk, maar ga eens voor bloem, kokosmelk en geitenkaas. Je zult geitenkaas en kokos misschien niet zo snel combineren maar deze twee zachte smaken gaan juist super goed samen. Wat verse basilicum erover. Niets meer aan doen :D Oké, behalve misschien een goed glas wijn inschenken. Bijvoorbeeld een droge, volle Chenin Blanc van Bloemfontijn. Deze wijn past heel goed bij zachte kazen en vegetarische gerechten. Deze wijn koop je ook gewoon bij Jumbo dus je hoeft er niet speciaal voor naar een wijnhandel. Yes, wij maken het leuker voor je én makkelijker ;)
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze vegetarische lasagne met geitenkaas bechamelsaus / 3 tot 4 personen
- 400 gr pompoen lasagnebladen
- 200 gr kastanjechampignons
- 1 grote aubergine
- 500 gr passata – gezeefde tomaten
- 1 ui
- klein teentje knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl honing
- handje verse basilicum
Voor de geitenkaas bechamelsaus
- 300 ml kokosmelk
- 1 el (glutenvrije) bloem
- 70 gr geraspte geitenkaas + extra voor over de lasagne
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een ovenschaal van 20 centimeter klaar.
Snipper de ui en snijd de kastanje champignons en aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit alles een paar minuten aan. Pers de knoflook uit en voeg dit toe aan de pan samen met een snuf zout, peper en een flinke theelepel Italiaanse kruiden. Roer de passata en de honing erdoor en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Maak ondertussen de geitenkaas bechamelsaus. Roer in een kleine pan met een garde één eetlepel bloem los met een klein scheutje kokosmelk. Breng aan de kook en schenk de overige kokosmelk er al roerend bij. Voeg de geraspte geitenkaas toe en laat de saus zacht koken tot de kaas gesmolten is en de bechamelsaus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met een snuf zwarte peper.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een scheutje olijfolie. Bedek de bodem met 1/3 van de pompoen lasagnebladeren, 1/3 van de tomatensaus en 1/3 van de geitenkaas bechamelsaus. Herhaal dit nog twee keer. Je eindigt met een laag bechamelsaus. Strooi hier nog wat geraspte geitenkaas over en bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven.
Serveer de lasagne direct uit de oven. Hak de basilicum fijn en strooi dit over de lasagne. Ik serveerde de lasagne met een snelle salade van spinazie, olijfolie en walnoten!
0 reacties