Na het succes van mijn gezonde frikandel (speciaal) is hier dan eindelijk een tweede topper van een gezonde snack! Gezonde levensstijl of niet, iedereen heeft wel eens gigantische trek in een lekkere vette hap. Ik in ieder geval wel ;) En wat als ik je nou eens vertel dat die vette hap niet eens zo ongezond hoeft te zijn? Neem bijvoorbeeld een kipcorn. Normaliter gemaakt van kip en gebakken in de frituur. Ik bekeek de achterkant van de verpakking in de winkel en zag dat er ook nog eens vijf verschillende soorten suiker in zaten. Dat kan anders dacht ik zo. Ik toverde een gezonde én vegetarische, wat zeg ik, VEGAN variant uit mijn mouw die gemaakt is van tofu. Op smaak gebracht met een lekkere marinade en omhuld in een knapperig jasje van cornflakes. Laat die frituurpan ook maar achterwege want je bakt ze in twintig minuutjes heerlijk krokant in de oven. Serveer met een pittige sriracha dip of gewoon met mayo of ketchup.
GENIETEN.
Heb je ze gemaakt? Show mij het resultaat op Instagram @beaufood of op Facebook!
Dit heb je nodig voor deze vegetarische kipcorn uit de oven / 8 stuks
- 1 blok stevige tofu – dus geen silken
- 200 ml amandelmelk – of anders soort plantaardige melk (rijst, soja, haver)
- 2 el gochujang pasta – verkrijgbaar bij de toko. Kun je het niet vinden? Vervang dit dan door twee eetlepels paprikapoeder
- 1 el azijn
- 150 gr cornflakes – verkruimeld
- 100 gr maïzena
Sriracha dip
- 1 tl sriracha saus
- 3 el mayo
- 1 el rijstazijn
Psst.. Klik hier voor het recept voor vegan mayonaise of healthy ketchup!
Zo maak je ze
Haal de tofu uit het vocht en druk het overtollige vocht eruit met keukenpapier. Snijd er met een groot mes 8 repen van. Doe dit voorzichtig want de tofu is nogal breekbaar!
Pak een groot diep bord of (in mijn geval) een ovenschaal. Maak daarin de marinade door de amandelmelk, gochujang, azijn en een snuf zout te mengen. Leg de repen tofu (wederom voorzichtig) een half uurtje in de marinade.
Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden. Pak er twee diepe borden bij. In het ene bord doe je de maïzena en in de verkruimelde cornflakes.
Haal de repen tofu eerst door de maïzena. Dip ze vervolgens weer (vóórzichtig haha, zodat ze niet breken) in de marinade en als laatste door de verkruimelde cornflakes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden in de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig. Draai ze halverwege even om.
Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de sriracha dip.
Serveer direct en eet smakelijk :D
0 reacties