Vegetarische burrito bowl met tempé

Vegetarische burrito bowl met tempé

I loveeee bowls! Het is voor mij het ultieme comfort food. Ik heb de laatste tijd alleen ieeets te veel pokébowls gegeten, dus ik ging afgelopen week aan de slag met een Mexicaanse versie met kruidig gebakken tempé. Een vegetarische bowl dus. Eigenlijk is het een soort burrito maar dan zonder tortilla’s ;) Deze vegetarische burrito bowl met tempé is rijkelijk gevuld met voedzame bonen, knapperige rode kool, romige avocado en tempé die je vooraf marineert in een homemade marinade van sojasaus en kokosbloesemsuiker.

Eet smakelijk!

Vegetarische burrito bowl met tempé

Vegetarische burrito bowl met tempé

Vegetarische burrito bowl met tempé

Dit heb je nodig voor deze vegetarische burrito bowl met tempé / 2 personen

  • 120 gr tempé
  • 150 gr basmatirijst
  • 300 gr babymais
  • 400 gr kidneybonen – uit pot, uitlekgewicht 250 gr
  • 150 gr rode kool
  • handje verse koriander
  • 1 avocado
  • stuk of 10 cherry tomaatjes
  • 2 lente uitjes
  • 2 el zure room
  • 1 limoen
  • optioneel: 1 rode peper en chipotle tabasco

Voor de tempémarinade

  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl kokosbloesemsuiker

 

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze.

Snijd de tempeh in kleine blokjes en meng de ingrediënten voor de marinade. Hussel de tempé door de marinade en zorg dat alle blokjes bedekt zijn met marinade. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempé 5 tot 7 minuten. Roer regelmatig.

Verhit een grillpan zonder olie. Halveer de babymais en grill ze kort aan één kant tot je mooie grilstreepjes ziet.

Snijd 150 gram van de rode kool af snijd de kool daarna in dunne reepjes. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Snijd de rode peper (indien je die gebruikt) in kleine ringetjes evenals de lente ui. Snijd de limoen in parten.

En nu.. stapelen maar! Pak twee grote kommen en verdeel de rijst erover. Versier de bowl met alle ingrediënten en sluit af met een flinke klodder zure room. Hussel alles door elkaar of maak er een Instawaardige maaltijd van. Het is jouw feestje!

Vegetarische burrito bowl met tempé

 

Ik vind een beetje pit in mijn maaltijd altijd erg lekker. Je kunt een rood pepertje aan de bowl toevoegen, maar nog lekkerder is misschien nog wel een scheutje chipotle tabasco. Deze chipotle versie is gemaakt van gerookte jalapeño en heeft een super lekker smokey smaakje!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!