...

Vegetarische burgers met pesto mayonaise

Vegetarische burgers met pesto mayonaise

door | okt 20, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 7 reacties

Vegetarische burgers met pesto mayonaise , Vegetarische hoofdgerechten, Burgers wortel biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde burger recepten

Mijn nieuwe verslaving: vegetarische hamburgers :D Ik eet ze als avondeten met gestoomde groenten en een lekkere salade erbij of op een broodje met avocado en rucola als hamburger. Voor het gemak gebruik ik kant en klaar julienne gesneden wortel en biet zodat ze lekker snel klaar zijn. Echter, als je nog een biet en een wortel hebt liggen kun je ze zelf ook raspen. Ik ben alleen zelf niet zo’n fan van het raspen van bieten, omdat ik daar minimaal twee dagen roze handjes aan overhoud ;) Heb jij de gouden tip hiertegen? Laat dan vooral even een reactie achter!

 

Dit heb je nodig voor deze vegetarische burgers met pesto mayonaise / drie stuks

  • 75 gr geraspte biet
  • 75 gr geraspte wortel
  • 50 gr havermout
  • 100 gr zwarte bonen – uit pot
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • Optioneel: drie hamburgerbroodjes

Voor de pesto mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el rode pesto
  • 1 el water

 

Vegetarische burgers met pesto mayonaise , Vegetarische hoofdgerechten, Burgers wortel biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde burger recepten

Vegetarische burgers met pesto mayonaise , Vegetarische hoofdgerechten, Burgers wortel biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde burger recepten

 

Zo maak je ze

Snipper de ui en doe dit samen met alle overige ingrediënten in een kom. Voeg er ook een snuf peper en zout aan toe .Kneed met je handen alles een minuutje door elkaar. Kneed net zo lang door totdat je een samenhangend mengsel hebt.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en vorm met je handen drie burgers van het biet-wortelmengsel. Je kunt ook drie ballen vormen en deze met een lepel platdrukken tot burgers in de pan.

Zet het vuur medium hoog en bak de burgers aan beide kanten gaar. Ik hield ongeveer 2 a 3 minuten per kant aan. Keer de burgers met een spatel voorzichtig om.

Roer de ingrediënten voor de pesto mayonaise in een kommetje door elkaar.

Serveer de burgers met de pesto mayonaise of maak er een lekkere burger van door ze op een broodjes te leggen samen met avocado, wat rucola en sesamzaadjes.

 

Heb je een burger over? Geen probleem, die kun je in de koelkast bewaren tot de volgende dag!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Aniek

    Na de zoete aardappelburger (favo!!) was het tijd voor de burger met biet, wortel en zwarte bonen. De smaak was lekker. De burger zelf was alleen massief en viel als een blok. Hoort dit zo? Had gehoopt op het smeuige net zoals bij de zoete aardappelburger.
    Ik heb de bonen afgespoeld en uit laten lekken. Had ik dit niet moeten doen? Of weet je misschien wat ik anders had moeten doen?

    Antwoord
    • Bo

      De burger hoort inderdaad lekker smeuïg te zijn en je hebt er goed aan gedaan de bonen af te gieten en na te spoelen. Heb je de wortel en biet geraspt en met de hand gekneed? Liefs, Bo

      Antwoord
      • Aniek

        Heb ongekookte biet en wortel geraspt en met de hand gekneed. Ik ga het volgende week gewoon weer proberen. Hopelijk lukt het dan wel. Daarbij heb ik dan goede reden om de rode pesto mayo te maken:)

        Antwoord
  2. Shirley

    Er staan zoveel lekkere nieuwe recepten op de site dat ik even moeite heb met bijhouden. Wel fijn dat ik geen dag na hoef te denken maar alleen hier iets hoef uit te kiezen. Dol op al de vegaburgers! Heb het mengsel van gisteren (zonder havermout & ei, mét oude geitenkaas) vandaag in een zoete aardappel in de oven gedaan, heeeerlijk! Thanks voor alle recepten Bo :)

    Antwoord
    • Bo

      Wat een super fijn compliment Shirley, bedankt :D En wat een goede tip van de vulling in een zoete aardappel. Leuk om hier te delen zodat andere lezers hier ook wat aan hebben. Liefs, Bo

      Antwoord
      • Paula

        Ik neem aan dat je voorgekookte bieten gebruikt en geen ongekookte?

        Antwoord
        • Bo

          Nope, ik gebruik geraspte ongekookte bieten :) Anders zet ik er altijd bij ‘voorgekookt’.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *