Vegetarische aloo gobi curry

Vegetarische aloo gobi curry, vegetarisch avondeten, vegetarische maaltijden, Beaufood recepten, Makkelijke curry recepten, Curry aardappel bloemkool, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Aloo gobi curry is een van mijn favoriete curry’s. Het is een super kruidige curry gemaakt van bloemkool en aardappelen. Leuk weetje: aloo is aardappel en gobi is bloemkool. Anders dan andere curry’s bevat deze variant geen kokosmelk. Behalve wanneer ik hem maak! I loveeee romige curry’s met kokosmelk. Het grote voordeel van het toevoegen van kokosmelk, is dat de aardappelen langzaam garen in de romige saus waardoor ze alle smaken absorberen. Hierdoor worden het echte smaakbommen. Als basis gebruik ik mijn eigen rode curry pasta. Hiervan heb ik altijd een paar porties in de vriezer liggen, zodat ik niet elke keer aan de slag hoef met het maken van curry pasta. Deze aloo gobi curry is trouwens het allerlekkerst wanneer je hem minimaal een uurtje op laag vuur laat pruttelen. Serveer er een portie basmati rijst bij, verse koriander, een paar partjes limoen en smullen maaaar. Heb je wat over? Alleen maar fijn, de volgende dag is ie namelijk nóg lekkerder.

Vegetarische aloo gobi curry, vegetarisch avondeten, vegetarische maaltijden, Beaufood recepten, Makkelijke curry recepten, Curry aardappel bloemkool, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Vegetarische aloo gobi curry, vegetarisch avondeten, vegetarische maaltijden, Beaufood recepten, Makkelijke curry recepten, Curry aardappel bloemkool, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze vegetarische aloo gobi curry / 2 personen

  • 200 gr vastkokende aardappelen – wanneer ze in het seizoen zijn ga ik altijd voor Nederlandse opperdoezers. 
  • 300 gr bloemkool
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kleine ui
  • teentje knoflook
  • 4 el zelfgemaakte rode curry pasta 
  • 1 tl kurkuma
  • 1 limoen
  • optioneel: 6 verse limoenblaadjes

Voor erbij

  • 200 gr basmati rijst
  • verse koriander

 

Vegetarische aloo gobi curry, vegetarisch avondeten, vegetarische maaltijden, Beaufood recepten, Makkelijke curry recepten, Curry aardappel bloemkool, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Schil de aardappels en snijd ze in grove blokken. Was de bloemkool en snijd ook deze in grote roosjes. Het hoeft allemaal niet heel klein gesneden te worden. Snipper de ui en pers de knoflook.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan of diepe pan. Fruit de ui en de knoflook kort aan. Roer de curry pasta erdoor en bak een paar minuten mee tot de geuren vrijkomen.

Schep de aardappels erbij en roer de kokosmelk en kurkuma erdoor. Leg ook de limoenblaadjes in de pan indien je die gebruikt. Doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje zacht koken.

Haal de deksel van de pan en voeg de bloemkool toe, samen met het sap van een halve limoen. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout toe. Laat de aloo gobi nog minimaal een half uur, liefst een uur, zacht pruttelen. Hij is klaar wanneer de aardappels beetgaar zijn.

Kook ondertussen de basmati rijst en hak alvast de koriander. Snijd de overgebleven limoen in partjes. Serveer de aloo gobi met de rijst en garneer met koriander en limoensap.

Eet smakelijk!

Vegetarische aloo gobi curry, vegetarisch avondeten, vegetarische maaltijden, Beaufood recepten, Makkelijke curry recepten, Curry aardappel bloemkool, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!