Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

Dag drie van mijn week zonder vlees, gluten en zuivel! Voel ik al verschil? Nee, dat zou een beetje snel zijn na drie dagen. Maar ik vind de uitdaging tot nu toe best meevallen. Enige struikelblok is mijn geliefde cracker met geitenkaas, avocado en honing. Ik krijg er spontaan weer zin in nu ik dit zo schrijf. En mijn schaaltje kwark met fruit en noten ’s ochtends.. Wat ik nu gewoon eet zonder yoghurt en dat is eigenlijk ook prima te doen. Van kokosyoghurt word ik een beetje misselijk ofzo dus dat is niet echt een fijne vervanging.

Gisteravond was trouwens mijn eerste uitdaging om lekker te koken voor een vriendin zonder vlees, gluten of zuivel te gebruiken! Nu vind ik het zelf geen probleem om deze periode vooral groenten te eten, maar vriendinnetje L. wilde ik natuurlijk wel iets lekkers voorschotelen. Terwijl we door de toko liepen bedacht ik me ineens dat ik altijd al eens tempeh wilde eten. Tempeh is tofu maar dan gefermenteerd en dus iets beter verteerbaar. Eenmaal thuis marineerden we het in honing, soja, five spice en sambel en dat was LEKKER! Pff. Nieuwe verslaving on the way. Wel erg machtig. Dus de volgende keer eet ik er iets minder van. Later deze week zal ik jullie twee manieren vertellen plus recepten hoe je tempeh het lekkerst kunt bereiden.

Maar even terug naar het gerecht waar het in deze blog over gaat, namelijk vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel. Lekker gezond, super smaakvol en zo klaar. En als jij (of manlief) wel zin hebt in een stukje vlees voeg je er gewoon twee of drie kippendijtjes aan toe.

Dit heb je nodig voor deze vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel / twee personen

  • 4 wraps – klik hier voor mijn recept voor glutenvrije wraps
  • 500 gr zoete aardappels
  • 250 gr boontjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • flinke el massala kruiden
  • 2 eieren

 

Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

Zo maak je het

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren in acht minuten hard.

Pel de knoflook en de ui en pureer, stamp of vijzel ze samen met de massala tot een pasta.

Was de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Dop de boontjes en halveer ze eventueel.

Verhit een eetlepel olie of kokosvet in een koekenpan en bak de aardappelblokjes vijf minuten aan. Schep het massala mengsel erbij en bak dit een minuut of vijf mee. Voeg vervolgens de boontjes toe, de tomatenpuree en kokosmelk en schep goed om.

Proef even en voeg naar smaak een snuf zout of nog wat massala toe. Verdeel de roti over twee borden, leg er een of twee wraps bij en halveer de eitjes.

Massala kruiden kun je kopen bij de toko, maar tegenwoordig ook gewoon bij de meeste supermarkten. Kun je de kruiden niet vinden? Dan kun je ook kerrie poeder gebruiken, maar massala is wel een stuk lekkerder vind ik

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.