...

Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

door | mrt 30, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

Dag drie van mijn week zonder vlees, gluten en zuivel! Voel ik al verschil? Nee, dat zou een beetje snel zijn na drie dagen. Maar ik vind de uitdaging tot nu toe best meevallen. Enige struikelblok is mijn geliefde cracker met geitenkaas, avocado en honing. Ik krijg er spontaan weer zin in nu ik dit zo schrijf. En mijn schaaltje kwark met fruit en noten ‘s ochtends.. Wat ik nu gewoon eet zonder yoghurt en dat is eigenlijk ook prima te doen. Van kokosyoghurt word ik een beetje misselijk ofzo dus dat is niet echt een fijne vervanging.

Gisteravond was trouwens mijn eerste uitdaging om lekker te koken voor een vriendin zonder vlees, gluten of zuivel te gebruiken! Nu vind ik het zelf geen probleem om deze periode vooral groenten te eten, maar vriendinnetje L. wilde ik natuurlijk wel iets lekkers voorschotelen. Terwijl we door de toko liepen bedacht ik me ineens dat ik altijd al eens tempeh wilde eten. Tempeh is tofu maar dan gefermenteerd en dus iets beter verteerbaar. Eenmaal thuis marineerden we het in honing, soja, five spice en sambel en dat was LEKKER! Pff. Nieuwe verslaving on the way. Wel erg machtig. Dus de volgende keer eet ik er iets minder van. Later deze week zal ik jullie twee manieren vertellen plus recepten hoe je tempeh het lekkerst kunt bereiden.

Maar even terug naar het gerecht waar het in deze blog over gaat, namelijk vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel. Lekker gezond, super smaakvol en zo klaar. En als jij (of manlief) wel zin hebt in een stukje vlees voeg je er gewoon twee of drie kippendijtjes aan toe.

Dit heb je nodig voor deze vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel / twee personen

 • 4 wraps – klik hier voor mijn recept voor glutenvrije wraps
 • 500 gr zoete aardappels
 • 250 gr boontjes
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • 1 el tomatenpuree
 • flinke el massala kruiden
 • 2 eieren

 

Vegetarisch Surinaamse roti met zoete aardappel

Zo maak je het

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren in acht minuten hard.

Pel de knoflook en de ui en pureer, stamp of vijzel ze samen met de massala tot een pasta.

Was de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Dop de boontjes en halveer ze eventueel.

Verhit een eetlepel olie of kokosvet in een koekenpan en bak de aardappelblokjes vijf minuten aan. Schep het massala mengsel erbij en bak dit een minuut of vijf mee. Voeg vervolgens de boontjes toe, de tomatenpuree en kokosmelk en schep goed om.

Proef even en voeg naar smaak een snuf zout of nog wat massala toe. Verdeel de roti over twee borden, leg er een of twee wraps bij en halveer de eitjes.

Massala kruiden kun je kopen bij de toko, maar tegenwoordig ook gewoon bij de meeste supermarkten. Kun je de kruiden niet vinden? Dan kun je ook kerrie poeder gebruiken, maar massala is wel een stuk lekkerder vind ik

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sanne

  Ik heb dit net gemaakt en het is echt heerlijk!!! Bedankt!

  Antwoord
  • Bo

   Super leuk dat je een reactie achterlaat Sanne! Graag gedaan :D Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *