Volgende week is het alweer zo ver. Kerst! Tijd voor familie, vrienden, lekker eten en gezelligheid. Volgens mijn statistieken zijn jullie massaal op zoek naar lekkere recepten voor op de kersttafel en daarom heb ik niet een, maar twee complete kerstmenu’s voor je! Vandaag is nummer één aan de beurt. Omdat de vleesgerechten je om de oren vliegen en steeds meer mensen kiezen voor een vleesloze kerst besloot ik een vegetarisch kerstmenu te maken. De gerechten in het menu zijn makkelijk te maken, staan feestelijk op tafel en zijn bovenal gewoon heeel erg lekker :D
Voorgerecht: geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten
Misschien heb je ze al zien liggen in de winkel, het paarse zusje van de spruit. Deze paarse variant is naast heel leuk van kleur, ook een stukje lekkerder dan de groene spruit. Ze zijn iets zoeter en nootachtiger van smaak. Echt héérlijk in combinatie met romige geitenkaas en friszure balsamicoazijn. Ik verpakte ze in een pakketje van bladerdeeg, want dat staat zo gezellig op tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en tijdens een etentje dat ik gaf waren ze een groot succes dus ik hoop dat jij er net zo van zult genieten!
Mike’s wijntip: een Riesling uit bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Een fruitige frisse wijn met een klein zoetje.
Hoofdgerecht: gevulde pompoen uit de oven met notengehakt
Dit gerecht bedacht ik vorige week en het resultaat verbaasde mij eigenlijk een beetje. Positief! Ook dit recept is weer zo super makkelijk te maken, zonder lange ingrediëntenlijst (integendeel) en toch ontzettend smaakvol. Je roostert de pompoen in zijn geheel in de oven en vervolgens vul je hem met vegetarisch gehakt gemaakt van noten en getoast brood. JUM!
Mike’s wijntip: een Vitulia Crianza. Een mooie volle Crianza met vanilletoetsen en een licht rokerig karakter.
Dessert: Tony’s Chocolonely mousse met frambozen
Oké, dit recept iets misschien ieeetsje minder Beaufood dan jullie van mij gewend zijn (lees: room en chocolade), maar met kerst gooi ik alle remmen los. Een roompje hier en scheutje Amarula daar, met kerst is het FEEST. Deze chocolade mousse is zó goddelijk en zo makkelijk te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten nodig. Plus wat fruitige toppings als frambozen, Kaapse goudbessen en een scheutje Amarula voor de liefhebber ;)
Mike’s wijntip: een Zinfandel uit Californië. Veel fruit met tonen van zwarte bessen en bramen. Verrassende combi met pure chocolade door zijn zachte karakter.
Heb je dit menu gemaakt? Ik ben super benieuwd wat je ervan vond! Deel je foto’s of mening vooral door een reactie hieronder of op Facebook of Instagram achter te laten :)
0 reacties