...

Een vegetarisch driegangen beaufood kerstmenu + wijntips

Een vegetarisch driegangen beaufood kerstmenu + wijntips

door | dec 20, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten | 0 Reacties

Een vegetarisch driegangen Beaufood kerstmenu + wijntips, Gezonde foodblogs, Gezonde kerstmenu’s, Gezonde kerstrecepten, Kerst gerechten zonder vlees, Kerstmenu inspiratie, Vegetarische hoofdgerechten


Volgende week is het alweer zo ver. Kerst! Tijd voor familie, vrienden, lekker eten en gezelligheid. Volgens mijn statistieken zijn jullie massaal op zoek naar lekkere recepten voor op de kersttafel en daarom heb ik niet een, maar twee complete kerstmenu’s voor je! Vandaag is nummer één aan de beurt. Omdat de vleesgerechten je om de oren vliegen en steeds meer mensen kiezen voor een vleesloze kerst besloot ik een vegetarisch kerstmenu te maken. De gerechten in het menu zijn makkelijk te maken, staan feestelijk op tafel en zijn bovenal gewoon heeel erg lekker :D

 

Voorgerecht: geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten

Misschien heb je ze al zien liggen in de winkel, het paarse zusje van de spruit. Deze paarse variant is naast heel leuk van kleur, ook een stukje lekkerder dan de groene spruit. Ze zijn iets zoeter en nootachtiger van smaak. Echt héérlijk in combinatie met romige geitenkaas en friszure balsamicoazijn. Ik verpakte ze in een pakketje van bladerdeeg, want dat staat zo gezellig op tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en tijdens een etentje dat ik gaf waren ze een groot succes dus ik hoop dat jij er net zo van zult genieten!

Mike’s wijntip: een Riesling uit bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Een fruitige frisse wijn met een klein zoetje. 

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Hoofdgerecht: gevulde pompoen uit de oven met notengehakt 

Dit gerecht bedacht ik vorige week en het resultaat verbaasde mij eigenlijk een beetje. Positief! Ook dit recept is weer zo super makkelijk te maken, zonder lange ingrediëntenlijst (integendeel) en toch ontzettend smaakvol. Je roostert de pompoen in zijn geheel in de oven en vervolgens vul je hem met vegetarisch gehakt gemaakt van noten en getoast brood. JUM!

Mike’s wijntip: een Vitulia Crianza. Een mooie volle Crianza met vanilletoetsen en een licht rokerig karakter. 

Pompoen uit de oven met notengehakt, Vegetarische hoofdgerechten kerst, Gezonde en lekkere recepten, Gezonde kerstinspiratie, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije kerstrecepten

Pompoen uit de oven met notengehakt, Vegetarische hoofdgerechten kerst, Gezonde en lekkere recepten, Gezonde kerstinspiratie, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije kerstrecepten

Dessert: Tony’s Chocolonely mousse met frambozen 

Oké, dit recept iets misschien ieeetsje minder Beaufood dan jullie van mij gewend zijn (lees: room en chocolade), maar met kerst gooi ik alle remmen los. Een roompje hier en scheutje Amarula daar, met kerst is het FEEST. Deze chocolade mousse is zó goddelijk en zo makkelijk te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten nodig. Plus wat fruitige toppings als frambozen, Kaapse goudbessen en een scheutje Amarula voor de liefhebber ;)

Mike’s wijntip: een Zinfandel uit Californië. Veel fruit met tonen van zwarte bessen en bramen. Verrassende combi met pure chocolade door zijn zachte karakter.

Tony's Chocolonely mousse met frambozen , Makkelijke chocolade mousse, Makkelijke dessert kerst, Chocolade dessert, Kerstrecepten foodblfoggers, Beaufood's kerstrecepten, Amarula mousse, Kerst desserts

 

Heb je dit menu gemaakt? Ik ben super benieuwd wat je ervan vond! Deel je foto’s of mening vooral door een reactie hieronder of op Facebook of Instagram achter te laten :)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *