Vegan salade met sojabonen en walnoot basilicum dressing

Vegan salade met sojabonen en walnoot basilicum dressing

Ik interesseer me de laatste tijd steeds meer in de veganistische keuken. Naast de populaire broodjes pulled pork, hamburgers van Nieuw-Zeelands lam en originele hotdogs is de opkomst van veganistische food trucks een echte trend in het food festival seizoen. I like! Mensen die volledig veganistisch eten gaan nog een stapje verder dan vegetariërs doordat zij niet alleen geen dierlijk vlees eten, maar ook geen producten afkomstig van dieren. Eieren, melk, yoghurt etc. Nu zal ik niet heel snel 100 % vegan worden maar ik vind het wel super leuk om te experimenteren met veganistische recepten! Dus maakte ik een vegan salade met sojabonen, appel, snijbiet, tomaatjes en walnoten.

Ik liep meteen al tegen de dressing aan want die maak ik bijna altijd van mayo of yoghurt. En alleen olijfolie, peper en zout vind ik een beetje saai. Maar gelukkig is daar Pinterest! Mijn grote inspiratie bron. Ik vond een paar veganistische dressings en maakte er eentje van walnoot, citroen en basilicum. Lékker dat hij was! Echt een heerlijke combi met sojabonen en snijbiet. Snijbiet gebruikt ik in plaats van sla omdat er net even wat meer voedingsstoffen in zitten en het is weer eens wat anders dan rucola of veldsla. Je vindt snijbiet gewoon in het slaschap van je supermarkt.

 

Psst.. Sojabonen zijn een goede bron van eiwitten en deze salade is dus perfect om te eten na een workout!
 

Dit heb je nodig voor een persoon

  • 75 gr snijbiet
  • 150 gr sojabonen
  • 1/2 appel – in plakjes
  • klein handje gemengde tomaatjes – gehalveerd 
  • een paar walnoten

Voor de dressing (genoeg voor twee salades)

  • 15 gr basilicum
  • klein teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • scheut olijfolie
  • snufje zout
  • 35 gr walnoten – dit is een klein handje

 

Vegan salade met sojabonen en walnoot basilicum dressing

 

Zo maak je het

Maak eerst de dressing door de ingrediënten te pureren met een staafmixer of in je blender.  Zet de dressing daarna even in de koelkast.

Neem een schaal of een diep bord en meng hierin de snijbiet, sojabonen, appel en tomaatjes. Sluit af met walnoten en lepel er als laatste de dressing overheen. Je zult nog wat dressing overhouden maar dit kun je makkelijk twee dagen bewaren in de koelkast.

 

Vegan salade met sojabonen en walnoot basilicum dressing

 

 

Knoflook is onwijs goed voor je door onder andere de antibacteriële werking. De stofjes die daarvoor zorgen maak je echter kapot wanneer je de knoflook bakt of kookt, dus rauw is knoflook het aller gezondst!

2 Comments
  1. Ziet er lekker uit en ga het zeker binnenkort proberen! Ik vroeg me alleen af waar je sojabonen voor een leuk prijsje kan kopen. Tips?

    Groetjes

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!