Ik zit helemaal in mijn pannenkoeken ontbijtfase. Niets zo lekker dan de dag beginnen met een lekkere pannenkoek en warme frambozen. Toch? Mits je daar tijd voor hebt natuurlijk, maar dat is het voordeel van thuiswerken. Het nadeel is het missen van een pauze met collega’s om even gezellig mee te kletsen dus ieder voordeel zijn nadeel! Deze pancakes zijn volledig veganistisch en zijn dus gemaakt zonder eieren. Pannenkoeken bakken zonder eieren? Ja, dat kan dus! En ook nog eens hartstikke lekker.
Heb je er eentje over? Neem die dan mee als tussendoortje of voor de lunch. Als tussendoortje kun je er eentje beleggen met pindakaas en plakjes banaan en met de lunch kun je een pannenkoek vullen met guacamole, een snuf peper en lente ui. Eet smakelijk!
Dit heb je nodig voor vier kleine vegan pannenkoeken met frambozen / 2 personen
- 150 gr bloem – eventueel glutenvrij
- 300 ml plantaardige melk – amandelmelk bijvoorbeeld
- 3 el olijfolie
- 1.5 el bakpoeder
- snuf kaneel
Voor erop
- 200 gr frambozen – vers of diepvries
- scheut ahornsiroop
- 75 ml water
- plantaardige yoghurt – bijvoorbeeld soja
- een paar walnoten
Psst.. op social vroegen jullie massaal naar het roze bord, leuk! Je kunt deze borden kopen bij Collishop
Zo maak je ze
Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een egaal beslag.
Verhit een koekenpan zonder boter en schep een vierde van het beslag in de pan. De pannenkoekjes zijn minder flexibel dan gewone pancakes dus laat ze zeker drie minuten garen aan de eerste kant. Draai daarna om en bak de andere kant gaar.
Verhit ondertussen een kleine pan en breng daarin 75 ml water aan de kook. Doe de frambozen erbij en laat samen met een scheut ahornsiroop 5 tot 10 minuutjes pruttelen. Roer de frambozen regelmatig om totdat je uiteindelijk een soort warme jam hebt voor op de pannenkoeken.
Verdeel de pannenkoeken over twee borden, schep er wat warme frambozen overheen en sluit af met een klodder plantaardige yoghurt plus eventueel nog wat ahornsiroop.
Geniet ervan!
0 reacties