...

Vegan koekjesdeeg met chocolade

Vegan koekjesdeeg met chocolade

door | aug 18, 2018 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten

Wat is er nog lekkerder dan versgebakken koekjes? Juist, het koekjesdeeg! Ik ken eigenlijk niemand die niet een paar stukjes van het beslag snoept voordat de koekjes de oven in gaan. Ik was dan ook mega enthousiast over een gezond recept voor koekjesdeeg dat ik op Pinterest vond. Je leest het goed: een recept speciaal voor de deegsnoepers onder ons! Je bakt dus geen koekjes van het deeg, het is puur bedoelt als klein (gezond!) tussendoortje wanneer je zin hebt in iets zoets. Tussen de middag bijvoorbeeld of na het avondeten. Ik maakte mijn eigen versie van het recept met extra chocolade erdoor. Eerlijk, het heeft écht de structuur van koekjesdeeg en het smaakt ook nog eens geweldig. Je maakt het deeg van (echt waar) kikkererwten. Deze zijn vrij smakeloos wat in dit geval erg handig is, want hierdoor kun je er met vanille en pindakaas dit heerlijke hapje van maken. Ik ben heus niet bang voor een beetje vet, maar een klein potje in een keer op eten is misschien toch wat teveel van het goede. Ik snoep dus gewoon af en toe een lekkere eetlepel koekjesdeeg als snack :)

Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten

Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten
Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten

Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten

 

Dit heb je nodig voor dit vegan koekjesdeeg met chocolade – twee kleine potjes

  • pot of blik van 400 gr kikkererwten
  • 100 gr zachte pindakaas – dat wil zeggen zo glad mogelijk en zonder stukjes. Ik gebruik graag de smooth peanutbutter van Whole Earth. Niet gesponsord, wel gewoon heel erg lekker ;) Je kunt ook amandelpasta gebruiken.
  • 2 tl vanille extract
  • 2 el ahornsiroop
  • snufje kaneel
  • 1 el chiazaad
  • 2 el chocolade druppels – hier zit wel vaak suiker in. Indien je dit niet wilt kun je ook voor cacao nibs gaan.

 

Zo maak je het

Giet de kikkererwten af, spoel ze na met water en laat ze uitlekken. Nu even een rotklusje: verwijder de velletjes van de kikkererwten. Als je hier echt geen zin in hebt hoeft dit niet persé, maar je koekjesdeeg wordt hier wel echt een stuk fijner van structuur van. Leg de kikkererwten hiervoor op een snijplank en wrijf met een vlakke hand over de erwten heen.   Hierdoor komen de velletjes los. Ga net zo lang door (zo’n 5 minuten) tot alle velletjes verwijderd zijn. Zie je hoeveel eraf komt? (Zie foto hier beneden).

Verzamel all ingrediënten in je blender of keukenmachine, behalve de chocolade druppels. Zet hem aan tot je een romige massa hebt. Is het mengsel wat te droog? Voeg dan een klein scheutje water toe tot je een smeuïg koekjesdeeg hebt.

Schep als laatst de chocolade druppels erdoor. That’s it!:D

Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten

Vegan koekjesdeeg met chocolade , Gezond snoepen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije snacks, Vegan snoepen, Gezonde foodblogs, Kikkererwt recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Rianda

    Hii,

    Wat voor vanille extract gebruik jij? Ik heb vorig jaar een flesje in Sri Lanka gekocht maar deze is bijna op helaas..

    Groetjes Rianda

    Antwoord
    • Bo

      Ik kocht een flesje Niel­sen Mas­sey Ma­dag­as­car va­nil­la ex­tract bij de Albert Heijn.

      Antwoord
  2. Laurien

    Hey Bo,

    Dit is ook weer zo’n recept wat ik snel eens moet maken. Zou je het ook kunnen maken van gedroogde kikkererwten. Ik weet die je die eerst een tijd moet laten weken, maar zitten daar dan ook nog die velletjes om?

    Groetjes Laurien

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Larien, je maakt dit recept met gekookte kikkererwten. Kant en klaar uit blik is het makkelijkst, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gedroogde kikkererwten weken en daarna koken. Ook daar zitten de velletjes nog omheen :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *