...

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop

door | dec 18, 2018 | Desserts, Kerstrecepten, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Eigenlijk wilde ik deze vegan karamel panna cotta maken met Baileys Almande, maar in mijn ooghoeken zag ik een kannetje stoofperensiroop staan.. en één plus één was twee. Die stoofperensiroop had ik over van deze champagne stoofpeertjes die ik de dag ervoor maakte. Ik heb geen idee of je ergens kant en klare siroop kunt kopen, maar mocht je dus niet aan deze siroop kunnen komen en geen zin hebben om hem te maken, dan kun je ook Baileys Almande gebruiken. Of Licor 43..

Het was niet eens de bedoeling om een vegan kerst dessert te maken, het viel me pas op toen ik het recept aan het uittypen was. Mooi meegenomen dus voor als je iemand te eten krijgt die veganistisch eet. Of gevoelig is voor lactose. Of een gluten allergie heeft. Dit recept is veiliger dan veilig én ook nog eens overheerlijk. Win win!

Geniet ervan :D

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop / 2 personen

  • 200 ml kokosmelk – aanrader: de kokosmelk van Fairtrade
  • 3 el karamelsiroop
  • 1 afgestreken tl agar agar
  • 1 passievrucht
  • 2 el stoofpeertjes siroop – Baileys Almande, Licor 43 of een alcoholvrije siroop van bijvoorbeeld aardbeien kan ook
  • een paar blaadjes Atsina cress – Deze cress smaakt een beetje anijsachtig en combineert top met de smaken in de panna cotta. Als je het niet kunt vinden gebruik je bijvoorbeeld tuinkers ter decoratie. 

 

Zo maak je het

Verwarm de kokosmelk samen met de karamelsiroop in een kleine pan. Mix daar met een garde een afgestreken theelepel agar ager door. Breng het geheel aan de kook en haal de pan na één minuut van het vuur.

Schenk de kokosmelk in twee kommetjes. Vierkant, rond, in de vorm van een ster. Jouw feestje.

Laat de panna cotta minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Ga met een mesje langs de zijkant van de kommetjes om de panna cotta los te halen. Zet een kommetje met de open kant naar beneden op een bord en schud even. De inhoud komt los en tadaaa! Perfecte panna cotta it is. Maak de desserts af met siroop of likeur, het vruchtvlees van de passievrucht en cress.

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. José

    Fijne en informatieve website heb je. Ik zou heel graag je nieuwsbrief willen ontvangen echter ik heb hiervoor geen link gevonden. Ik gameteen aan de slag met enkele recepten. Bedankt…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *