Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Eigenlijk wilde ik deze vegan karamel panna cotta maken met Baileys Almande, maar in mijn ooghoeken zag ik een kannetje stoofperensiroop staan.. en één plus één was twee. Die stoofperensiroop had ik over van deze champagne stoofpeertjes die ik de dag ervoor maakte. Ik heb geen idee of je ergens kant en klare siroop kunt kopen, maar mocht je dus niet aan deze siroop kunnen komen en geen zin hebben om hem te maken, dan kun je ook Baileys Almande gebruiken. Of Licor 43.. Het was niet eens de bedoeling om een vegan kerst dessert te maken, het viel me pas op toen ik het recept aan het uittypen was. Mooi meegenomen dus voor als je iemand te eten krijgt die veganistisch eet. Of gevoelig is voor lactose. Of een gluten allergie heeft. Dit recept is veiliger dan veilig én ook nog eens overheerlijk. Win win!

Geniet ervan.

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop / 2 personen

  • 200 ml kokosmelk – Ik vind de kokosmelk van Fairtrade by far het lekkerst
  • 3 el karamelsiroop
  • 1 afgestreken tl agar agar
  • 1 passievrucht
  • 2 el stoofpeertjes siroop – Baileys Almande, Licor 43 of een alcoholvrije siroop van bijvoorbeeld aardbeien kan ook
  • een paar blaadjes Atsina cress – Deze cress smaakt een beetje anijsachtig en combineert top met de smaken in de panna cotta. Als je het niet kunt vinden gebruik je bijvoorbeeld tuinkers ter decoratie. 

 

Zo maak je het

Verwarm de kokosmelk samen met de karamelsiroop in een kleine pan. Mix daar met een garde een afgestreken theelepel agar ager door. Breng het geheel aan de kook en haal de pan na één minuut van het vuur.

Schenk de kokosmelk in twee kommetjes. Vierkant, rond, in de vorm van een ster. Jouw feestje.

Laat de panna cotta minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Ga met een mesje langs de zijkant van de kommetjes om de panna cotta los te halen. Zet een kommetje met de open kant naar beneden op een bord en schud even. De inhoud komt los en tadaaa! Perfecte panna cotta it is. Maak de desserts af met siroop of likeur, het vruchtvlees van de passievrucht en cress.

Vegan karamel panna cotta met stoofpeertjessiroop, Vegan dessert, Vegan kerstmenu, Vegan toetje, Lactosevrij dessert, Glutenvrij dessert, Makkelijke desserts, Gezonde desserts, Beaufood recepten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.