Vegan karamel brownie met zeezout

Beaufood recepten, Brownie zonder ei, Gezonde brownie bakken, Glutenvrije brownie recepten, Glutenvrije foodblogs, Vegan bakrecepten, Vegan karamel brownie met zeezout

De boodschappen waren gedaan, de oven was er klaar voor en ik wilde lekker aan het bakken slaan totdat ik zag dat ik eieren was vergeten te halen. Arghhh.. Ik had geen zin om naar de winkel te gaan en dacht ineens hee, vegans gebruiken ook nooit eieren dus wellicht lukt dit recept met wat aanpassing ook zonder eiwitten? En JA, dat is gelukt :D Het is een heerlijk smeuïge brownie geworden met zoete aardappel en havermout als hoofdingrediënten en gezoet met dadels en dadelstroop. Door de dadels krijgt hij een karamelachtige smaak en een beetje zeezout on top maakt hem helemaal af. Eet hem warm uit de oven als dessert met kokosroom of als tussendoortje. Eigenlijk kun je er zelfs mee ontbijten, zo voedzaam is ie :D

 

Dit heb je nodig voor deze vegan karamel brownie met zeezout / 16 stukjes

  • 550 gr zoete aardappelen
  • 230 gr havermout
  • 75 gr amandelmeel
  • 250 ml amandelmelk
  • 200 gr zachte dadels – ontpit
  • 2 tot 3 el cacao poeder
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • dadelstroop naar smaak – ik gebruikte zo’n 4 el in het beslag
  • snuf zeezout

 

Vegan karamel brownie met zeezout, Vegan bakrecepten, Glutenvrije brownie recepten, Brownie zonder ei, Glutenvrije foodblogs, Gezonde brownie bakken, Beaufood recepten

Vegan karamel brownie met zeezout, Vegan bakrecepten, Glutenvrije brownie recepten, Brownie zonder ei, Glutenvrije foodblogs, Gezonde brownie bakken, Beaufood recepten

 

Zo maak je hem

Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten zacht. Prik je er gemakkelijk een vork in? Dan zijn ze goed. Verwarm je oven ondertussen voor op 180 graden.

Stop alle ingrediënten, behalve het zeezout, in je keukenmachine en mix alles tot een egaal beslag. Proef het beslag en voeg naar smaak dadelstroop toe. Let op: de brownie wordt tijdens het bakken minder zoet dus het beslag mag best een beetje te zoet zijn.

Leg een stuk bakpapier in een vierkante brownievorm en schep het beslag erin. Strijk glad aan de bovenkant. Bestrooi de bovenkant met zeezout en zet de vorm 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

Laat hem even afkoelen, snijd hem in blokjes en geniet ervan!

 

Deze brownie is extra lekker met nog wat dadelstroop erop..

 

 

6 Comments
  1. Ziet er lekker uit!! Als ik de dadels weglaat en alleen dadelstroop gebruik, lukt t dan ook denk je? En hoeveel stroop moet er dan in?

    Groetjes!

    1. Ik gok dat het dan ook moet lukken. De structuur zal waarschijnlijk iets veranderen maar als je extra dadelstroop gebruikt zal de smaak er zeker niet minder om worden. Hoeveel dadelstroop je erin doet kun je zelf bepalen. Gewoon even proeven en als je denk ‘jummmmm’ dan is ie goed :D

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.