...

Vegan donuts van croissantdeeg

Vegan donuts van croissantdeeg

door | apr 8, 2022 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

vegan donuts

Dat lees je goed: donuts van croissantdeeg en dan ook nog eens hartstikke vegan. Let me tell you: het wordt nog beter. Deze vegan donuts maak je namelijk met maar 4 ingrediënten! Dat maakt deze zoete hapjes ideaal voor een uitgebreide brunch of voor op een gezellige paastafel. Ze zijn binnen no time gemaakt, zorgen ervoor dat je huis wordt bedwelmd met een heerlijk zoete geur en ze vallen sowieso bij iedereen in de smaak. Bovendien smaken ze alsof je er uren voor hebt staan kneden en experimenteren in de keuken. En soms moet je mensen in die waan laten ;) Echt waar, deze vegan donuts van croissantdeeg waren zo lekker – daar kan Dunkin’ nog een puntje aan zuigen. 

vegan donuts

Voor op de paastafel

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik geen gelegenheid voorbij laat gaan zonder een lekker dinertje te organiseren. Kerst, verjaardagen, Oud & Nieuw: waar het feestje is, daar ben ik. Of eigenlijk: daar ben ik in de keuken. En zo zit het ook met Pasen, al is een ontbijt of brunch dan gebruikelijker bij ons. Het leuke van Pasen vind ik ook de vrolijkheid en zonnigheid die het met zich meebrengt. De lente laat ik daarom vaak goed terugkomen in mijn gerechten. Ik geef je vandaag een overzicht van mijn ultieme favo’s voor Pasen:

Nog meer paasrecepten

Wil je echt uitpakken? Bekijk dan dit overzicht met nog 18 heerlijke paasrecepten

vegan donuts

vegan donuts

Dit heb je nodig voor deze vegan donuts van croissantdeeg / 6 stuks

  • 1 blik vers croissantdeeg – voor 6 extra large croissants – check even goed of het croissantdeeg geen eieren of melk bevat, anders zijn deze croissant-donuts niet vegan meer.
  • 50 ml + 3 el havermelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 20 gr kokossuiker

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de holtes van een donutvorm in. Ik gebruik deze vorm!

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de deegrol in 6 gelijke plakken. Steek (met bijvoorbeeld een kleine uitsteekring) een rondje uit de binnenkant, zodat er een gat in het midden komt. Ga door tot je 6 donuts hebt. 

Meng in een kommetje de ahornsiroop met 3 eetlepels havermelk. Doe de donuts in de vorm en bestrijk elke donut licht met het mengsel van ahornsiroop en melk.

Bak de vegan donuts 14 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de croissant-donuts afkoelen.

Zet twee kommetjes klaar. Vul één kom met de overige havermelk en de ander met kokossuiker. Haal de bovenkant van een donut door de melk en vervolgens door de kokossuiker. Ga door tot je zes gesuikerde croissant donuts hebt. Klaar!

Zien hoe ik de donuts maak? Check dan deze reel op Instagram!

vegan donuts

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.