Dat lees je goed: donuts van croissantdeeg en dan ook nog eens hartstikke vegan. Let me tell you: het wordt nog beter. Deze vegan donuts maak je namelijk met maar 4 ingrediënten! Dat maakt deze zoete hapjes ideaal voor een uitgebreide brunch of voor op een gezellige paastafel. Ze zijn binnen no time gemaakt, zorgen ervoor dat je huis wordt bedwelmd met een heerlijk zoete geur en ze vallen sowieso bij iedereen in de smaak. Bovendien smaken ze alsof je er uren voor hebt staan kneden en experimenteren in de keuken. En soms moet je mensen in die waan laten ;) Echt waar, deze vegan donuts van croissantdeeg waren zo lekker – daar kan Dunkin’ nog een puntje aan zuigen.
Voor op de paastafel
Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik geen gelegenheid voorbij laat gaan zonder een lekker dinertje te organiseren. Kerst, verjaardagen, Oud & Nieuw: waar het feestje is, daar ben ik. Of eigenlijk: daar ben ik in de keuken. En zo zit het ook met Pasen, al is een ontbijt of brunch dan gebruikelijker bij ons. Het leuke van Pasen vind ik ook de vrolijkheid en zonnigheid die het met zich meebrengt. De lente laat ik daarom vaak goed terugkomen in mijn gerechten. Ik geef je vandaag een overzicht van mijn ultieme favo’s voor Pasen:
- Deze vegan donuts van croissantdeeg, natuurlijk!
- Pavlova met citroen-yoghurtroom – lekker fris en luchtig (zodat je niet meteen vol zit)
- Knapperige zalm-asperges uit de oven – asperges, zalm, lente, Pasen – match made in heaven.
- Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom – heerlijk zoet en fris en ook écht Pasen met die eitjes on top
- Scones van havermout en yoghurt – scones kunnen niet ontbreken!
Nog meer paasrecepten
Wil je echt uitpakken? Bekijk dan dit overzicht met nog 18 heerlijke paasrecepten!
Dit heb je nodig voor deze vegan donuts van croissantdeeg / 6 stuks
- 1 blik vers croissantdeeg – voor 6 extra large croissants – check even goed of het croissantdeeg geen eieren of melk bevat, anders zijn deze croissant-donuts niet vegan meer.
- 50 ml + 3 el havermelk
- 1 el ahornsiroop
- 20 gr kokossuiker
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de holtes van een donutvorm in. Ik gebruik deze vorm!
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de deegrol in 6 gelijke plakken. Steek (met bijvoorbeeld een kleine uitsteekring) een rondje uit de binnenkant, zodat er een gat in het midden komt. Ga door tot je 6 donuts hebt.
Meng in een kommetje de ahornsiroop met 3 eetlepels havermelk. Doe de donuts in de vorm en bestrijk elke donut licht met het mengsel van ahornsiroop en melk.
Bak de vegan donuts 14 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de croissant-donuts afkoelen.
Zet twee kommetjes klaar. Vul één kom met de overige havermelk en de ander met kokossuiker. Haal de bovenkant van een donut door de melk en vervolgens door de kokossuiker. Ga door tot je zes gesuikerde croissant donuts hebt. Klaar!
Zien hoe ik de donuts maak? Check dan deze reel op Instagram!
0 reacties