Vegan donuts van croissantdeeg

Vegan donuts van croissantdeeg

door | apr 8, 2022 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

vegan donuts

Dat lees je goed: donuts van croissantdeeg en dan ook nog eens hartstikke vegan. Let me tell you: het wordt nog beter. Deze vegan donuts maak je namelijk met maar 4 ingrediënten! Dat maakt deze zoete hapjes ideaal voor een uitgebreide brunch of voor op een gezellige paastafel. Ze zijn binnen no time gemaakt, zorgen ervoor dat je huis wordt bedwelmd met een heerlijk zoete geur en ze vallen sowieso bij iedereen in de smaak. Bovendien smaken ze alsof je er uren voor hebt staan kneden en experimenteren in de keuken. En soms moet je mensen in die waan laten ;) Echt waar, deze vegan donuts van croissantdeeg waren zo lekker – daar kan Dunkin’ nog een puntje aan zuigen. 

vegan donuts

Voor op de paastafel

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik geen gelegenheid voorbij laat gaan zonder een lekker dinertje te organiseren. Kerst, verjaardagen, Oud & Nieuw: waar het feestje is, daar ben ik. Of eigenlijk: daar ben ik in de keuken. En zo zit het ook met Pasen, al is een ontbijt of brunch dan gebruikelijker bij ons. Het leuke van Pasen vind ik ook de vrolijkheid en zonnigheid die het met zich meebrengt. De lente laat ik daarom vaak goed terugkomen in mijn gerechten. Ik geef je vandaag een overzicht van mijn ultieme favo’s voor Pasen:

Nog meer paasrecepten

Wil je echt uitpakken? Bekijk dan dit overzicht met nog 18 heerlijke paasrecepten

vegan donuts

vegan donuts

Dit heb je nodig voor deze vegan donuts van croissantdeeg / 6 stuks

  • 1 blik vers croissantdeeg – voor 6 extra large croissants – check even goed of het croissantdeeg geen eieren of melk bevat, anders zijn deze croissant-donuts niet vegan meer.
  • 50 ml + 3 el havermelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 20 gr kokossuiker

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de holtes van een donutvorm in. Ik gebruik deze vorm!

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de deegrol in 6 gelijke plakken. Steek (met bijvoorbeeld een kleine uitsteekring) een rondje uit de binnenkant, zodat er een gat in het midden komt. Ga door tot je 6 donuts hebt. 

Meng in een kommetje de ahornsiroop met 3 eetlepels havermelk. Doe de donuts in de vorm en bestrijk elke donut licht met het mengsel van ahornsiroop en melk.

Bak de vegan donuts 14 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de croissant-donuts afkoelen.

Zet twee kommetjes klaar. Vul één kom met de overige havermelk en de ander met kokossuiker. Haal de bovenkant van een donut door de melk en vervolgens door de kokossuiker. Ga door tot je zes gesuikerde croissant donuts hebt. Klaar!

vegan donuts

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.