Vegan dalgona dame blanche

Vegan dalgona dame blanche

Deze vegan dalgona dame blanche is een plantaardige knipoog naar mijn favoriete dessert van vroeger. Ik bestelde steevast een dame blanche als we uit eten gingen, het liefst met extra veel warme chocoladesaus. Ik heb dit dessert al in geen jaren meer gegeten, tot ik vorige week aan de slag mocht voor het plantaardige ijsmerk Professor Grunschnabel. Ik kende dit merk niet maar sinds ik het proefde ben ik FAN! Mega lekker, verkrijgbaar in heel veel smaken (gewoon bij de AH) en geheel plantaardig dus. Ik besloot een plantaardige dame blanche te maken met hun vegan vanille ijs. Inclusief gesmolten pure chocolade en een bodem van koekkruimels. En ter vervanging van slagroom een lekkere grote toef dalgona crème :D

Plantaardige dalgona dame blanche

Dalgona koffie was een tijdje geleden (en eigenlijk nog steeds) een mega trend op Instagram. Het is eigenlijk een soort omgekeerde cappuccino waarbij je de koffie opschuimt in plaats van de melk. Het enige wat je voor de dalgona fluff nodig hebt is oploskoffie en suiker. Met een garde (of nog sneller: met een elektrische klopper) klop je de oploskoffie en suiker samen met eenzelfde hoeveelheid water tot een luchtige crème. Deze dalgona crème wordt zelfs zo stevig dat je hem kunt gebruiken als vegan topping voor op cupcakes. Of in mijn geval als plantaardige vervanger van slagroom op deze vegan dame blanche. Echt, de combinatie vanille ijs + gesmolten chocolade en dalgona crème is echt góddelijk.

Eerlijk is eerlijk, deze hoge glazen zien er fantastisch uit, maar erg praktisch eet het niet. Tenzij je een lange lepel gebruikt. Ga je voor gemak, dan serveer je deze dame blanche gewoon in kommetjes. Maar tijdens een gezellig etentje ziet dit dessert er wel extra fancy uit in hoge glazen!

Vegan dalgona dame blanche

Dit heb je nodig voor deze vegan dalgona dame blanche / 2 personen

  • 300 ml vegan vanille ijs
  • 4 digestive koekjes – de meeste digestive koekjes zijn plantaardig, maar check dit even voor de zekerheid.
  • 75 gr pure chocolade – Idem!

Voor de dalgona crème

  • 3 el oploskoffie
  • 3 el (kokosbloesem)suiker
  • 3 el water

 

Zo maak je het

Zet twee hoge glazen klaar. Verkruimel de digestive koekjes en verdeel de kruimels over de twee glazen.

Meng in een maatbeker de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een elektrische garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Dit klusje heb je binnen dertig seconden gepiept als je de een elektrische garde gebruikt. Met een mixer duurt dit zo’n vijf minuten. Wil je een mooie toef maken? Schep de dalgona crème dan in een spuitzak met daarin een spuitmondje. Geen spuitzakken in huis en geen zin om die te kopen? Dan kun je de crème ook gewoon op het ijs scheppen met een lepel natuurlijk.

Smelt de pure chocolade au bain marie.

Verdeel het ijs over de glazen en schenk de gesmolten chocolade erover. Sluit af met een toef dalgona crème.

GENIET!

Vegan dalgona dame blanche

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!